5 Μαρ 2012

Το μουσείο της Ακρόπολης με τα μάτια ενός 4 χρονου και ενός 7 χρονου

Τελικά πήγαμε στο μουσείο
αλλά δε θα σας τα πω εγώ... θα αφήσω τον μικρό να σας τα πει, όπως τα είπε στη γιαγιά του όταν επιστρέψαμε σπίτι:

Κάνετε zoom in... 

Ήταν μεγάλο, περπατήσαμε πολύ, εγώ κουράστηκα και με πήρανε αγκαλιά... όλοι με πήρανε αγκαλιά, ο μπαμπας, η μαμά, η γιαγιά η Ολυμπία, ο Χρήστος....
... δεν αγγίζαμε πράγματα...
... έγινε μια μεγάλη έκρηξη στην Ακροπολη...
... λείπανε μερικά πράγματα ... ειναι (σ)το Λονδίνο...
... ήταν πολύ ωραία... αλλά κουράστηκα... γιατί είμαι μικρός... και ο Γώγος κουράστηκε...
... άκουγα από το κινητό της μαμάς... τα είχε όλα, εγώ πηγαινα κοντά στα αγάλματα και άκουγα...
... τώρα θα ξαναπάμε πάνω στη Ακρόπολη γιατί η μαμά δεν είχε παπούτσια και δεν πηγαμε....



Οι ξεναγοί όντως μας κοιτάζαν περίεργα που ο μικρός κουβαλούσε παντού και άκουγε από το κινητό όλη την ξενάγηση χάρη σε μια εκπληκτική εφαρμογή που έχουμε κατεβάσει σχεδόν 2 χρόνια τώρα στο iphone, ενθουσιάστηκαν και οι δύο και έμαθαν πολλά από το βίντεο στον 2 όροφο, ο Γιώργος έμαθε πολλά και από τον Χρήστο, όπως για τα χρώματα που είχαν τα γλυπτά, ή που μερικά γλυπτά είχαν πρόσθετα χέρια "όπως τα playmobil", αλλά στο τέλος ήταν εξαντλημένοι αλλά χαρούμενοι.
Αποτέλεσμα φάγανε όλο τους το φαγητό στο εξαιρετικό πάντα εστιατόριο του Μουσείου και ζωγραφίσανε από 2 ζωγραφιές ο μεγάλος και μία ο μικρός επί τόπου.



Λίγοι επισκέπτες, 3 σχολεία (ένα αμερικάνικο), υπέροχος ήλιος για καφέ έξω στο αίθριο (είδαμε αρκετούς που ήρθανε μόνο για αυτό), και στο τέλος ο μικρός επανέλαβε την δική του επιθυμία μόλις αντίκρυσε όλα αυτά τα νομίσματα (ξανά) στα πηγάδια που είχαν τα αρχαία στον προαύλιο χώρο και ρωτήθηκε τι επιθυμία θα ήθελε να πραγματοποιηθεί (όχι δεν ρίξαμε νόμισμα κι εμείς):



Μαμάαα... θέλω να μάθω να γράφω και να διαβάζω...

... όπως έμαθε να διαβάζει και ο Γώγος σχεδόν ένα χρόνο τώρα... όταν από μια εφαρμογή για την Ακρόπολη ανακάλυψε (με την βοήθεια του μπαμπά ... πάντα) μια άλλη με το αλφαβητάριο... και έτσι σήμερα το βράδυ έκρυβε το βιβλίο του για να μην τον δω ότι αντί να κοιμάται διάβαζει...

2 σχόλια:

Sofia είπε...

Το ΣΚ λέμε κι εμείς να πάμε στο Μουσείο που πάει από αναβολή σε αναβολή! Καλή ιδέα η εφαρμογή, θα την κατεβάσω σήμερα κιόλας. "Έλιωσα" με την τελευταία πρόταση :)

philos είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ Σοφία... είναι πολύ καλή επίσκεψη που αξίζει να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο!
Και μην ξεχάσεις να κατεβάσεις και το αλφαβητάριο του Καστανιώτη που είναι και δωρεάν! ;)