14 Αυγ 2007

Οι διακοπές είναι ένα πράγμα ... σαν το στρατό

ή σκέψεις διακοπών Part one!

[Πρόλογος]
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιόδους στην ζωή μου ήταν πάντα η περίοδος των διακοπών. Φορτωμένος με βιβλία που αγοράζω όλο τον χρόνο, με υποχρεώσεις επαγγελματικές ή άλλες προσωπικές που εδω και καιρό έχω πείσει (sic) τον εαυτό μου ότι θα καταφερω να εκπληρώσω μεταξύ μπάνιου και μεσημεριανής σιέστας στην διάρκεια αυτών των 5-10 άντε μάξιμουμ 15 ημερών που κανονίζω κάθε χρόνο να φεύγω από την Αθήνα.
Τελικά το μόνο σίγουρο, είναι ότι καταφέρνω να σκέφτομαι, να διαλογίζομαι, να γεννάω ιδέες, οράματα, να λύνω προβλήματα, να προγραμματίζω και να αμπελοφιλοσοφώ...


Για να δούμε...
Θα καταφέρω να αποτυπώσω εδώ, όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα, τα σοβαρά και τα απολύτως ασήμαντα που κατακλύζουν κάθε στιγμη το μυαλό μου, ειδικά αυτές τις ημέρες?
[Τέλος προλόγου]


Τελικα οι διακοπές μου θυμίζουν το στρατό.

Ανακαλύπτεις στις διακοπές όπως και στο στρατό, ότι δίπλα σου ζουνε και άλλοι άνθρωποι, τελείως διαφορετικοι από σένα.

Με εντελώς διαφορετικά ενδιαφέροντα, με άλλες προτιμήσεις, με άλλες αντιλήψεις.
Συνειδητοποιώ ότι οι στατιστικές λένε την αλήθεια όσο και αν δεν επιθυμούμε να το πιστεψουμε.
Στα δύο γειτονικά μου διαμερίσματα ακούω να παίζουν από το πρωί, λαϊκά και ποπ κομμάτια, ενίοτε με ενισχυμένα decibel στην προσπαθεια να καλύψουν τις απόπειρες karaoke των γειτόνων μου. Και θυμήθηκα που άκουγα πρόσφατα τον Πετρίδη στο ραδιόφωνο να λέει ότι δεν πιστεύει στα ποσοστα ακροαματικότητας που δίνουν οι διάφορες δημοσκοπήσεις μιας και όλοι του οι φίλοι και οι γνωστοί τον διαβεβαιώναν ότι ακουνε άλλους σταθμούς από αυτους που βγαίνουν πρώτοι... Κακό πράγμα να πιστεύουμε ότι εκφράζουμε την βούληση ή εστω τα γούστα της πλειοψηφίας... σχεδόν φασισμός. Η αγορά δείχνει ποια είναι τα γούστα της πλειοψηφίας... 1 κρατικός σταθμός με κλασσική μουσική και άλλος 1 κρατικός με εθνικ, 1 με ροκ, 1 με ηλεκτρονική, και μετά το χάος ή πιο απλά τα γούστα της πλειοψηφίας... Δυο νομούς διέσχισα και δεν βρήκα ακόμη σταθμό με μουσική που ακούω έστω και πιο σπανια. Αυτό τα λέει όλα.

Στην παραλία ένα φιλικό ζευγάρι της γυναικας μου μας έβαλε να ακούσουμε από το κινητό μία τηλεφωνική φάρσα (επιπέδου γυμνασίου και κάτω) την οποία τους στείλανε με μηνυμα στο κινητό. Μέχρι σήμερα όσους βρήκα και μιλήσαμε δεν νομίζω ότι διέθεταν καν ηλεκτρονική διεύθυνση!

Είδα νέα παιδιά, να φεύγουν από την παραλία και να αφήνουν πίσω τους πλαστικά μπουκάλια και ποτηρια, χαρτιά και άδεια πακέτα τσιγάρα ενώ 5 μέτρα από πίσω υπήρχαν άδειοι κάδοι για σκουπίδια.
Όταν σηκώθηκα να φύγω αισθάνθηκα την περιφρόνηση στο βλέμμα της παρέας που με είδε να πηγαίνω τα απορρίματα στους κάδους του μαγαζιού και τα γυάλινα ποτήρια στο σημείο που συγκεντρώναν οι σερβιτόροι τα άπλυτα.

Η διαχειρίστρια με ρώταγε πως πάμε με το νέφος πάνω στους Θρακομακεδόνες, που έχει έρθει και κάθεται πάνω από τα κεφάλια μας γιατί δεν έχει διέξοδο που να πάει!?! Ετσι μου είπε λεγανε οι ειδικοι στην τηλεόραση! Μάλιστα μου ανέφερε ότι αφου κάποιοι ειδικοί που ακουσε τις τελευταίες ημέρες λέγανε ότι δεν είναι μόνο η Πάρνηθα που παράγει οξυγόνο, και ότι δεν θα μειωθεί το οξυγόνο μετά τις τελευταίες πυρκαγιές στην Ελλάδα, δεν καταλάβαινε γιατί έγινε τόσος ντόρος για τα καμένα δάση...
Καταλαβαίνετε κύριοι ειδικοί τι μπορεί να καταλαβαίνει η κάθε κυρία Νίτσα όταν σας βλέπει κάθε βράδυ να τσακώνεστε στα παράθυρα?

Δεν είδα πουθενά έναν υπολογιστή, ή έστω ένα PDA.
Φυσικά και δεν άκουσα λέξη για blogs...
Αντίθετα είδα πολλούς στην ηλικία μου να έχουν παιδιά στο Λύκειο.

Μήπως εγώ ζω τελικά στην γυάλα? Μήπως εγώ τελικα είμαι το σπάνιο είδος, το παράξενο πουλί?
Το ίδιο αισθανθηκα όταν πρωτοπαρουσιάστηκα στον στρατό. Παραξενευόμουν με τους υπόλοιπους φαντάρους, με αυτους που γνώρισα και δεν ξέρανε γραφή και αναγνωση, με αυτους που είχαν παιδιά στα 18 τους, με αυτους που δεν είχανε δει υπολογιστή, με τους κλέφτες, με τα παιδιά που δεν είχανε έρθει ποτε Αθήνα ή δεν είχανε δει ποτε θάλασσα κλπ

Και αν εγω κάποτε θέλω να αλλαξω την Ελλάδα, πως θα αλλάξω ανθρώπους με τους οποίους δεν έχω καμία σχέση και κοινό σημείο επαφής? Γιατί η Ελλάδα μας, αυτοί οι άνθρωποι είναι κατά πλειοψηφία!
................................

Ο Β. το πρωί στην παραλία μου ανακοινώσε περιχαρής ότι θα απεργήσουν στον ΟΛΠ από Σεπτέμβρη, γιατί οι νέοι προσληφθέντες υπογράψαν σύμβαση για χειριστές γερανών με 1000 ευρώ το μήνα μόνο (sic) (για ουσιαστικά 4ωρη εργασία) στην οποία δεν έχουν ενσωματωθεί τα διάφορα κεκτημένα των παλαιών όπως πχ. το επίδομα για παιδικό σταθμό (300€ μηνιαίως παρακαλώ) καθως και το ότι δεν ισχύει η μονιμότητά τους. Απαράδεκτα πραγματα δηλαδή. Τι να λέμε τώρα... Ο δε φίλος μάλιστα να μου δηλώνει την ανασφάλειά που έχει πλέον για την δική του μονιμότητα με την Νεα Δημοκρατία, η οποία τον έχει οδηγήσει στην απόφαση να μην παρει ακόμη στεγαστικό δάνειο, γιατί φοβάται ότι δεν θα μπορεί να το ξεπληρώσει αργότερα...
Άσε που έχει ακόμη 4 δόσεις να πληρώσει το τζιπ του. Αλλά με 3000 καθαρό μισθό (χωρίς τα υπόλοιπα extras) σε δημόσια επιχείρηση έχοντας μόνο δίπλωμα χειριστή και απολυτήριο Λυκείου είναι να μην έχεις τέτοιες ανασφάλειες.... (εδω σε θέλω google adsense, να βάζεις κάτω από τέτοια κείμενα, διαφήμιση για υπογλώσσια!)

..................................

O διπλανός πριν λίγο μπήκε σπίτι του ουρλιάζοντας ότι δεν θα γαμήσει μόνο τους υπόλοιπους διαμένοντες εκεί, αλλά και όποιον άλλον έχει πρόβλημα που φωνάζει 1 η ώρα το βράδυ... Ευτυχώς... γιατί με αυτό αφορμή ο εκ δεξιών το πήρε απόφαση και χαμήλωσε λίγο το Mega.... Σου λέει μη και μας πηδήξουν για μια κωλοταινία, που δεν καταλάβαινε κιόλας και ρώταγε και την κόρη του...

Θα μου πει κάποιος περίεργος είσαι. Που ζεις? Στην απομόνωση? Η αλήθεια είναι ότι μου κακοφαίνεται να ξεκινήσω από τους Θρακομακεδόνες, μες την απόλυτη ησυχία, τον καθαρό αέρα, τις ανέσεις της μονοκατοικίας μου για να πάω για 10 ημέρες με αφορμή τα μπάνια του μικρού να κλειστώ σε ένα σπιτάκι 60 τετραγωνικών, σε ένα συγκρότημα με άλλα 10 παρόμοια σπιτάκια, όπου ακούς την ανάσα του διπλανού σου ... και τελικά καταλήγεις να πας για μπάνιο 1 ώρα απόσταση απο εδω, γιατί την τελευταία εβδομαδα, τα κύματα περνάνε το 1 μέτρο! Voila!


.....................................

Οι διακοπές έρχονται κάποια στιγμή και μετά από ανευ προηγουμένου - για ελληνικά δεδομένα - χρονικό προγραμματισμό και λεπτομερή σχεδιασμό και σου αλλάζουν ριζικά την καθημερινότητα. Ειδικά αν φεύγεις και αφήνεις ένα γραφείο με δεκάδες εκκρεμότητες. Σκέφτεσαι τώρα που πάω, πως θα ζήσουν οι άλλοι χωρίς εμένα, θα με ψάχνουν, πως θα δω τι απάντησαν οι πελάτες και ένα σωρό άλλα ζητήματα που στο μυαλό σου ελάχιστα πιο σημαντικά φαντάζουν από την συντέλεια του κόσμου... Και όμως αν όχι την δεύτερη, την τρίτη ημέρα των διακοπών τα έχεις κάνει τα περισσότερα delete. (Αν όχι, μπορεί και να σημαίνει ότι κάποια από αυτά είναι όντως σημαντικά, αλλά και πάλι όχι τόσο ώστε να διακόψεις την άδειά σου. Αν συμβεί το τελευταίο, πρέπει είτε να είναι δική σου δουλειά, είτε να παίζεις bonus, αλλιώς ανήκεις στην κατηγορία του χοντρομαλάκα ή του ρουκυ!)


................................

Σήμερα έκανα έναν άσχετο συνειρμό.
Στην Ελλάδα πρέπει να χρησιμοποιούμε τον όρο εργοτάξιο ή αργοτάξιο?!?

........................................

Γιατί πιστεύω ακραδαντα ότι αυτό το ποστ θα το διαβάσουν ελάχιστοι γιατί τελικά θα βγει τεράστιο? Τελικά αν θες να γράψεις κάτι προσωπικό ενσωμάτωσε το σε ένα τεράστιο ποστ. Κανείς δεν θα μπει στον κόπο να το διαβάσει.

........................................

Πολιτισμός σημαίνει... ή μάλλον αυτό παει σε ξεχωριστό ποστ γιατί ήταν από τις ωραιότερες στιγμές της βραδυάς.

.........................................


Είμαι στο Ναύπλιο και σκέφτομαι τι όμορφη πόλη που θα ήταν η Αθήνα αν δεν είχαν την φαεινή ιδέα κάποιοι προγονοί μας να μεταφέρουν την πρωτεύουσα από το Ναύπλιο στην Αθήνα. Παράλληλα αρνούμαι πεισματικά να σκεφτώ πόσο χάλια θα ήταν σήμερα το Ναύπλιο και όλος ο νομός Αργολίδας αν είχε παραμείνει πρωτευουσα της Ελλάδας ως σήμερα!

...................................

Τέλος σας είπα ότι στο Ναύπλιο φάγαμε τρεις μερίδες φαί, σαλάτα, πατάτες, ένα ορεκτικό και νερό εμφιαλωμένο και 2 αναψυκτικά με 26€!?
Σερβις αψογο, γεύσεις εκπληκτικές.
Μας κακοσυνηθίζετε εμάς τους Αθηναίους, που τα ίδια δίνουμε όταν πηγαίνουμε σε σουβλατζίδικο και όχι σε ταβέρνα!

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Φίλος, αυτό που έχεις πάθει λέγεται middle age crisis. Απλα την βιώνεις πριν τα 50 που συνηθως εμφανιζεται.

Υπαρχουν δυο λυσεις.

α. κανε και τιποτα διακοπες με κανα κολλητο! δεν ειναι κακο, αυτο το υπερ οικογενειακο, υπερ προστατευτικο μας εχει κανει λιγο μπουχεσες.

β. ηρεμησε, αραξε, απολαυσε την θαλασσα, την γαληνη της φυσης, τα ντεκολτε των κορασιδων, τα μονοκινι στην παραλια.....

γ. καλα να περνας!!

Moloch είπε...

Το ίδιο πρόβλημα ή εστω κρίση περνάω κι εγώ στα 25. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ανήκω σε αυτή τη χώρα, αυτό τον κόσμο. Θα μπορούσα να έχω γράψει εγώ αυτό το κείμενο. Ευχαριστώ που με εκφράζεις :)

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλε παράτα το laptop και ασχολήσου με άλλα πράγματα.......

Moloch είπε...

Το laptop είναι το θέμα; Ή η αποχή από το διάλογο επάνω στην τριπλέτα μπάλα-γκόμενες-αμάξια; Το γεγονός ότι το μεγάλο αυτό ποσοστό που αναφέρει ο φίλος δεν μπορεί (!!!) να μιλήσει για τίποτα πέρα από αυτά δεν σε προβληματίζει;

philos είπε...

Deal, στα 50 από ότι μου λένε κάτι φίλοι αυτής της ηλικίας περνάς άλλη κρίση... Κάμπριο, πιτσιρίκες, βιάγκρα και δεν συμμαζεύεται..
Εγώ δεν περνάω καμια κρίση. Απλα καταγράφω σκέψεις και τον κόσμο γύρω μου. Αν κάποιος από αυτους βρισκόταν στον δικό μου κόσμο για καμια εβδομάδα, πιστεύω ότι θα του έκαναν αντίστοιχα εντύπωση πολλά άλλα πράγματα. Αλλά εγώ και πάλιθα ήμουν η μειοψηφία...

Κε Τάκη aka ανώνυμος ακόμη να αγοράσετε laptop και να σας δώσει η εταιρεία μία vodafone mobile?
Θα σας φάει η ζήλεια!
;D
Βέβαια ανταλλάσω με την Canon χαλαρά...


Φίλε Moloch, καιρό είχαμε να τα πουμε... Και έχω αμελήσει να δω τελευταία το πολύ ενδιαφέρον blog σου! Είναι ωραίο από τα πιο ωραία συναισθήματα να ξέρεις ότι απόψεις και συναισθηματά σου εκφράζουν και άλλους ανθρώπους πέρα από σένα. Είναι μία εκπληκτική δυνατότητα που σου δίνουν τα blogs.
Και περιμένω και τις δικές σου εντυπώσεις από το στρατό σύντομα... Ειλικρινα σου εύχομαι να μην διαπιστώσεις αυτά που γράφω στο στρατό. Κάτι να έχει αλλάξει στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία 12 χρόνια.

Και συγχαρητήρια για τα μαθήματα κε Πτυχιούχε!

nandia masoura είπε...

Ωραια και ψυχραιμα τα αντιμετωπίζεις. Και ωραια τα γράφεις. Αυτά τα περι κρισεων είναι αποτέλεσμα συνωμοσιών των μπλογκερς! Μην ψαρώνεις εσύ.
Το υπέροχο Ναύπλιο! Να δούμε αν θα καταφερουμε να το κρατήσουμε. Πριν λιγα χρονια ειχα παει στη Σαρδηνια στο Καλιαρι και προς στιγμήν μουδωσε την αισθηση του Ναυπλίου, αλλά δεκα φορές πιο προσεγμένο και αναπτυγμένο και...και... Και είπα, κοιτα να δεις, κι εμείς κοκορευόμαστε για το υπεροχο Παλαμίδι, για το Μπουρτζι , για την πλατεία Συντάγματος....
Α, ώστε βρήκατε να φάτε φτηνά ; Είσθε καλά μετά από τοσο φθηνό φαγητό ;
Τα περι στρατού δεν τα σχολιάζω καθότι δεν πήγα στρατό. Απηλλάγην λόγω μειωμένης αντίληψης.
ριτς

Σοφία είπε...

Χαχαχα καλά να πάθεις γιατί σε ενοχλούσε η Γαρμπή που άκουγα εγώ - κι ενώ δεν ήσουν σε απόσταση ακροάσεως! Άκου τώρα κάργα λαϊκά για να μάθεις :-p (μα καλά, κι εσύ στην Αργολίδα περιμένεις να βρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς για εκλεπτυσμένα γούστα...)?

Σοβαρά όμως, αυτό το ποστ μου άρεσε πάρα πολύ! Φυσικά και είσαι (είμαστε) μειοψηφία και καλό είναι πού και πού να το θυμόμαστε. Όσο για τα 26€, δεν μου κάνουν εντύπωση, γιατί κι εμείς πέρσυ στην Ελαφόνησο τόσα δίναμε για φαγητό. Μου φαίνεται πως στην Αθήνα και στα νησιά οι τιμές έχουν ξεφύγει αρκετά...

Χρόνια πολλά και του χρόνου τέτοια και καλύτερα εύχομαι :-)

nandia masoura είπε...

πεσ μου πώς θα βαλω το sync blog στο μπλογκ μου. Παω στο σαιτ, παταω τους κωδικούς τους κανω κοπι μετά πάω το πρεζεντέισον και στο βι.... αλλα μετά κολώνω
rits

Ανώνυμος είπε...

Nice post! Κάπως έτσι νιώθω κι εγώ ώρες - ώρες... Ευτυχώς που υπάρχουν και τα blogs...

S G είπε...

διασκεδαστικες παρατηρησεις.

ειδικα το θεμα με την τεχνοφοβια των Ελληνων με βαζει παντα σε σκεψεις, πως γινεται να ειναι τοσο εξοικοιωμενοι με τα κινητα αλλα με το διαδικτυο που ειναι 10 φορες πιο χρησιμο να ειναι τοσο ασχετοι?

Σοφία είπε...

Το ίδιο αναρρωτιέμαι κι εγώ, SG. Η θεωρία μου είναι ότι τα κινητά είναι της πάρλας, γι' αυτό έχουν τόση πέραση στην Ελλάδα ;-)

Debby είπε...

Εγώ πάντως το διάβασα όλο!!!
Σε δόσεις άλλα όλο!!
Κερδίζω τίποτα???? ;-)

Ανώνυμος είπε...

You will love that

philos είπε...

deal για ξαναστείλε το λινκ.

philos είπε...

Debby μόλις κέρδισες ένα cd του Notis που μου έγραψε η γειτόνισσα. Αξια!
;DD

philos είπε...

Ριτς,
Μείνετε κοντά μου και θα ανακαλύψετε τα καλά εστιατόρια...
Και φθηνά και ακριβά. Παντου ανα την Ελλάδα.
Αν για κάτι φημίζομαι από φίλους είναι ότι έχω "μύτη" στα εστιατόρια.

όχι ότι δεν την έχω πατήσει βέβαια. Αλλά τις περισσότερες φορές ανακαλύπτω όμορφα μέρη. Άλλες φορές είναι η παρέα τόσο καλή που το φαγητό έρχεται σε δεύτερη μοιρα!

Σαρδηνία λοιπόν! Θα την βάλω σε ένα travel schedule που φτιάχνω για τα επόμενα καλοκαίρια στην Νότια Ευρώπη!

philos είπε...

Bizwriter, ειμαστε πολίτες του κόσμου που απλά μένουμε στην Ελλάδα.Ίσως για αυτό να νιωθουμε έτσι.

S G. Μου αρέσει που κάνουμε τους ίδιους προβληματισμούς. Την έχω κάνει αυτή την κουβέντα με τα παιδιά της εν λόγω παρέας παλαιότερα.
Δεν βλέπουν το pc σαν εργαλείο, αλλά ως μέσο διασκέδασης μόνο, πιο δύσκολο και πιο δυσνόητο από ένα κινητό.
Στις κοντινές τους παρέες κανένας δεν έχει υπολογιστή. Ποιος θα τους συμπαρασύρει?
Ακουνε και τις παπαριες ότι το ιντερνετ είναι κακό πράγμα και κινδυνεύεις να σου χρεώσουν το λογαριασμό με χιλιάδες ευρώ και ότι δεν πρέπει τα παιδιά να καθονται μπροστα σους υπολογιστές.
Κάποιον άλλο που ξέρω του ιδίου κοινωνικού επιπέδου, μου είπε ότι πήρε υπολογιστή για να βλέπει τσόντες. Ετσι απλα και ξάστερα. Στην πορεία έχει μάθει αρκετά. Και όταν θέλει να στείλει κάτι χιουμοριστικό το κανει attachment σε mail και όχι mms.
Τελικά το σεξ μπορεί και να παίζει πολύ πιο ενδιαφέρον και σημαντικό ρόλο από όσο φανταζόμαστε στην τεχνολογική εξέλίξη. Ήδη διάβασα ότι πιάσαν κάποιους που χρησιμοποιούσαν τους υπολογιστες των 100$ για να κατεβάζουν τσόντες.
Ας είναι και έτσι...

philos είπε...

Σοφία, μιας και το θυμήθηκα θα στο πω τώρα.
Είχα κάποτε ένα συνάδερφο Σκωτσέζο, τον John. Εκπληκτικός τύπος!
Όταν αλληλογραφούμε ενίοτε με ρωτάει αν η Kaitoula εβγαλε νέο δίσκο!
Του την έμαθαν κάτι άλλοι Ελληνες στην Αραβια που δουλευανε.

Τέλος για το φαί να πω ότι δεν με πειράζει να δώσω και 100€ για 3 άτομα. Αλλά να πάρω υπηρεσίες για 100 ευρώ. Μου την σπάει όταν για υπηρεσίες 26 ευρω χρεωνομαι στην Αθήνα ή αλλού 40 και 50 ευρώ.

Σοφία είπε...

Άξιος ο Σκωτσέζος!! :-)

Το Part Two πότε αναμένεται;

philos είπε...

το part two έχει σχεδόν τελειωσει. Οι φωτογραφίες δεν ανεβαίνουν με τίποτε!

S G είπε...

"Στις κοντινές τους παρέες κανένας δεν έχει υπολογιστή. Ποιος θα τους συμπαρασύρει?"

ειναι μαλλον ενα συμπλεγμα καταστασεων. ειναι δυνατον ας πουμε να υπαρχουν φοιτητες χωρις ΗΥ? αν ολοι οι φοιτητες στην Ελλαδα χρησιμοποιουσαν υπολογιστη τοε δεν μπορω να πιστεψω οτι θα ηταν τοσο χαμηλη η διεσδυση.


"Κάποιον άλλο που ξέρω του ιδίου κοινωνικού επιπέδου, μου είπε ότι πήρε υπολογιστή για να βλέπει τσόντες."

α μην υποτιμας την πορνογραφια, ειναι θαυματουργο κινητρο για παρα πολλα ατομα. Ξερω ατομο που απο κει που δεν ηξερε παο που ανοιγει ο υπολογιστης ειχε γινει και μαστορας της ψηφιακης εικονας... ηξερε ολα τα προγραμματα για συρραφη βιντεο :-)

Debby είπε...

Ετσι τιμάς τους αναγνώστες σου????
Με Νότη????
Ημαρτον!!!

Εγώ τι πρέπει να σου στείλω για να πατσίσουμε??? Αντζελα???

philos είπε...

Σωστό και αυτό που λες για τους φοιτητές SG. Αλλά οι περισσότεροι δεν έχουν βρει ακομη τις οδηγίες χρήσης...
όσο για την πορνογραφία, δεν την υποτιμώ καθόλου. Με μια σύντομη αναφορά στο wired.com κάποιος βρίσκει δεκάδες άρθρα αφιερωμένα στην επιρροή της πορνογραφίας στο web kai στο web2.0 ειδικότερα!

Debby, ξέχασα...
ενα hotel costes μήπως με χαλαρωτική μουσική? ή κλασσική?
;)