17 Αυγ 2007

Ρε, πλάκα με κάνετε?

... ότι κάηκε η Πεντέλη...
Πριν λίγο μπήκα στο In.gr και δεν υπάρχει καν στην πρώτη σελίδα ως είδηση.
Δείτε το και μόνοι σας.



Τηλεόραση δεν είδα όλη την ημέρα γιατί απλα δεν έχω εδώ στις διακοπές, και πριν λίγο που μπήκα στο in.gr, να δω τι γίνεται με την πυρκαγια εκεί πληροφορήθηκα ΠΡΩΤΑ για τις πιο σημαντικές ειδήσεις της προηγουμενης ημέρας...

Ότι δηλαδή ο Κωστάκης το πήρε απόφαση και θα πάει αύριο στον Παπούλια να ζητήσει εκλογές στις 16 Σεπτέμβρη,
ότι ο Νεονάκης διεκδικεί το δικαίωμα να κατέβει με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ (να το ψάξω και γω μήπως έχω τέτοιο δικαίωμα και μη τυχόν το αφήσω ανεκμετάλλευτο) και
ότι η Ντόρα (είδες Κλέαρχε...ούτε της Ντόρας δεν είχε πει την σωστή ημερομηνία ο Κωστάκης, γιατί ήξερε ότι δεν κρατάει κλειστό το στόμα της!) συνάντησε τον Χριστόδουλο πριν φύγει για το Μαϊάμι.
Δυστυχώς δεν μάθαμε ποιους άλλους είδε σήμερα ο Χριστόδουλος ή η Ντόρα και νομίζω ότι αυτό είναι ένα σοβαρό ατόπημα του in.gr και το καταγγέλω!

Τωρα πως περνάει ως δεύτερη είδηση το γεγονός ότι καήκαν σπίτια και περιουσίες, ένα πυροσβεστικό, ότι δεκάδες ασθενείς ταλαιπωρηθήκαν, μεγαλο μέρος της Αττικής έμεινε χωρίς ρεύμα για κάποιες ώρες ή ότι και πάλι χιλιάδες Αθηναίοι εισέπνευσαν και θα συνεχίσουν να εισπνέουν στάχτες για τις επόμενες ημέρες, είναι ένα πράγμα που δεν μπορώ να το καταλάβω. Η τελευταία ενημέρωση είναι στις 10 το βράδυ και ενω αν κατάλαβα η φωτιά δεν έχει τερματίσει ακόμη.

Με εκπλήσσει ότι ένας ιστότοπος που ελέγχεται από το Συγκρότημα Λαμπράκη εν αναμονή εκλογών δεν παρουσιάζει με τον πιο δραματικό τρόπο τα αποκαίδια της σημερινής - αντίπαλων συμφερόντων - κυβέρνησης.
Ας αναλογιστεί ο καθένας μόνος του με ποια λογική και σκοπιμότητα ο αρχισυντάκτης του portal απέσυρε από το πρωτοσέλιδο την πιο σημαντική είδηση για εκατομμύρια Αθηναίους και όχι μόνο. Εγώ έχω την θεωρία μου, αλλά θα ακουστεί πολύ συνωμοτική και τραβηγμένη. Αλλά εν ολίγοις έχω πειστεί ότι συμφέρον από τις προωρες εκλογές και την μικρότερη εκλογική περίοδο - ever - δεν έχει μόνο η ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ.

Και μακάρι εμείς οι ψηφοφόροι να αποδείξουμε στους εκλογολόγους συμβούλους των κομμάτων ότι αυτή η επιλογή τους ήταν τελικά λάθος. Για αυτούς. Γιατί για το κράτος είναι σίγουρα λάθος να προκηρύσσονται εκλογές προωρα έστω και μία εβδομάδα νωρίτερα από το κανονικό με γελοία προσχήματα για οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Δηλαδή αν είμασταν Αμερική, και έπρεπε να πάρουμε ένα σωρό πιο σημαντικές αποφάσεις για την χώρα αλλά και τον κόσμο όπως τον καταστροφικό πόλεμο στο Ιράκ ή την κατάρρευση των δανείων υψηλού ρίσκου, ή το υπέρογκο Δημόσιο Χρέος και άλλα πολλά, θα έπρεπε να κάνουμε εκλογές κάθε 6μηνο?

Ντροπή των πολιτικών που συναινούν σε αυτό το πανηγύρι των προωρων εκλογών, ντροπή του Προέδρου της Δημοκρατίας που λειτουργεί ως ανδρεικελο και τέλος Ντροπή μας, που τους ψηφίζουμε και διαιωνίζουμε αυτους τους ανθρώπους και τους απογόνους τους στην εξουσία.

Γιατί για αυτούς και τους υποστηριχτές τους είναι πιο σημαντικό να μάθουμε πότε θα γίνουν εκλογές, παρά το τι καταστροφή συμβαίνει αυτή την στιγμη στην πόλη μας. Γιατι ως μόνη λύση έχουν να προτείνουν την αέναη εναλλαγή τους στην εξουσία.

Ή για να το πω πιο απλα, την αέναη εναλλαγή των κομματικών υπαλλήλων στην διοικηση του κράτους.

Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς όραμα, χωρίς λύσεις. Τους ψηφίζουμε απλά και μόνο για να μη βγουνε στην εξουσία οι αντίπαλοί τους/μας.

5 σχόλια:

Σοφία είπε...

Ας αναλογιστεί ο καθένας μόνος του με ποια λογική και σκοπιμότητα ο αρχισυντάκτης του portal απέσυρε από το πρωτοσέλιδο την πιο σημαντική είδηση για εκατομμύρια Αθηναίους

Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα ;-)

Άλλωστε πώς αλλιώς θα ενημερωνόμασταν για τις κινήσεις της Ντόρας;

nandia masoura είπε...

@ Philos εχεις δίκιο μωρε παιδί μου. Απόλυτο δίκιο. Αλλά πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλη αυτη τη χλεύη ; Δεν εχω προτάσεις. δεν εχω απαντήσεις .Λυπαμαι
ριτς

ΓΑΪΔΑΡΑ είπε...

πάντως είναι εντυπωσιακή η συνειδητοποίηση αυτή από μεγάλο αριθμό Ελλήνων, που όμως φτάνοντας στην κάλπη νιώθουν φοβισμένοι και ανήμποροι πιπιλώντας την συνηθισμένη καραμέλα... ότι δεν υπάρχει εναλλακτική, ότι δεν πρέπει "οι άλλοι" να μείνουν στην εξουσία... κλπ κλπ ... βάλτε κι άλλα μικρά κόμματα μέσα για αρχή και μετά βλέπουμε πως απελευθερωνόμαστε βρεεεεεεεεεεεεε!!!

... συγνώμη για το βρε! :)

philos είπε...

Σοφία, χαίρομαι που αντιμετωπίζεις το όλο θέμα με ωραίο ζυγισμένο χιούμορ.

Ριτς, προτάσεις έχουμε, αλλά οι απαντήσεις πρέπει να τις αναζητήσει ο καθένας μέσα του πρώτα.

γαιδάρα, υπάρχει απόλυτη σύμπνοια απόψεων. Καποιοι μάλιστα αλληθωρίζουν και κάνουν ότι δεν υφίσταται αυτή η καραμέλλα (που μακάρι να ήταν απλη καραμέλλα αλλά έχει αποτελέσει στο παρελθον και από τα δύο μεγαλα κόμματα εξουσίας, μέσο πίεσης ψηφοφόρων που πηγαν να βγουν από το μαντρί).

Ας κάνουμε την αρχή βρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!
Ας απελευθερωθούμε επιτέλους από τον δικομματισμό (και τον πεντακομματισμό) βρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!

Σοφία είπε...

Είμαι έξω από το χορό, γι' αυτό βλέπω τα πράγματα αλλιώς ;-)