3 Νοε 2009

Στο φανάρι...

σήμερα είχε έναν Πακιστανό που πουλούσε ένα βιολί!
Ο μεγάλος μου γιος ενθουσιάστηκε βλέποντάς τον και μου ζήτησε αν μπορουμε να πάρουμε ένα.
- Αααα, του λέω, δεν έχω λεφτά σήμερα πάνω μου... δεν έχω αρκετά λεφτά δηλαδη για να το παρω...
- η μαμά έχει?
- Κοιτα, για να πάρουμε ένα καλό βιολί θέλουμε 2 χιλιάδες ευρώ (έτσι το είπα αγνοώ παντελώς τις τιμές των βιολιών) και εγώ με την μαμά έχουμε αυτά τα λεφτά αλλά δεν μας περισσεύουν για βιολί... έχουμε να αγοράσουμε αλλα πράγματα, φαγητό για να φάμε, σχολείο να πληρώσουμε, γιατρους να δουνε αν εισαστε καλά... - Εγώ μπορώ να αγοράσω με τα λεφτά μου? - Όχι Γιώργο ούτε συ έχεις τόσα λεφτά στον κουμπαρά... - Καλά αμα μεγαλώσω και γίνω μπαμπάς, θα κάνω πολλές δουλειές, και θα έχω πολλά λεφτά και θα αγοράσω βιολί! - Μπράβο Γιώργο... είναι καλό να θες να δουλεύεις ... μπράβο (για να περάσουμε και το ηθικοπλαστικό μήνυμα της ημέρας)...

η φωτό είναι από το George A. Papandreou's Web site

Παύση... το φανάρι πρασίνισε, και ξεκινήσαμε... και μείναμε αμίλητοι για κανα τρίλεπτο, ο καθένας βυθισμένος στις σκέψεις του.... μέχρι... που ακουγεται η φωνή του Γιώργου απο το πίσω κάθισμα...

- Μπαμπάααα... και ένα φτηνό βιολί πόσο κάνει?

14 σχόλια:

jojo είπε...

μπράβο του Γιώργου για άλλη μια φορά!
η λογική του και η ικανότητά του να βρίσκει λύσεις είναι εκπληκτική!
έχετε κάνει πολύ σωστή δουλειά!
μπράβο και σε σας!

spdd είπε...

Μα ήταν λογικό το παιδί να κάνει τέτοια ερώτηση, από τη στιγμή που του είπες ότι ένα καλό βιολί κάνει τόσο... απλά το επεξεργαζόταν...

Πάρτου βρε ένα βιολί του παιδιού!

philos είπε...

jojo, κάποια πράγματα είναι στο ίδιο το παιδί πιστεύω! Αλλά και σε πολλά παιδιά, που ίσως δεν εκφράζονται έτσι άμεσα όπως ο δικός μας!

spdd, τώρα που το λες, θα του πω ότι θα του φέρει ένα δώρο η Ληδα και ο Φοίβος την επομενη φορά που θα σας δουμε!!! (κακίες!!!)

Πέρα απο πλάκα αυτό που μου έκανε εντυπωση είναι ότι έδειξε να επεξεργάστηκε την κουβέντα μόνος του στο μυαλό του και εντοπισε το αδύναμο σημείο της... και επανήλθε για επαναδιαπραγμάτευση!!!

bbchris είπε...

Είμαι ανοιχτά με τον μικρό. Κάτι παραπάνω ξέρει.

150 - 350 ευρώ στον Νάκα. :)))))

philos είπε...

Πες ότι σας λείπει κανα βιολί στην μπάντα τώρα και άστα αυτά, συνωνόματε!!!
χαχαχα!


Πάντως εγω του εξήγησα ότι είναι δύσκολο όργανο!!! Αν και πιστευω το πιο σωστο ειναι να τον παω σε ένα ωδειο και να διαλεξει εκει τι του παει πιο πολυ! Και όχι στο φανάρι!

Kος Μηδενικός είπε...

Πάρτα....άψογος ο μικρός! Αυτό το παιδί με τις ατάκες του...μας βγάζει περήφανους. Ας μεγαλώσει λίγο και του μαθαίνετε ό,τι όργανο θέλει!

KitsosMitsos είπε...

Μια χαρά σκέψη έχει το παιδί! Εμείς οι μεγαλύτεροι ξεχνάμε ότι τις πιο πολλές φορές η αλήθεια κρύβεται στα πιο απλά πράγματα...

javapapo είπε...

γεια χαρά

Εγω δεν θα επικεντροθώ στο πόσο έξυπνη ήταν η παρατήρηση του μικρου. Γενικά ολα τα παιδιά στην εποχή μας ειναι πιο εξυπνα απο τις προηγουμενες γενιές.Έχουν καλύτερη αντίληψη. Στο θέμα μας.

Ειναι πολυ σπάνιο στην εποχή μας, κάποιο μικρό παιδί που κατακλίζεται απο ένα σωρό ηλεκτρονικά ερεθίσματα - να δείξει ενδιαφέρον έστω και αρχικό για ένα μουσικό όργανο. Παρόλο που φτάνω τα 30 πιστευω ότι ανήκω στις πρώτες γενιές που ήρθαν και ταυτίστηκαν με την ηλεκτρονική κουλτούρα απο μικρά.

Ο διάλογος σας ομως μου θυμισε κάτι παρόμοιο με εμένα. γιατί κάπως έτσι ξεκίνησα και εγω το ταξιδι μου με την μουσικη. Δυστηχώς δεν κατάφερα ποτέ να τελειώσω τις σπουδές μου στην κλασική κιθαρα - τα άφησα λογο εξετάσεων 2-3 χρόνια πριν δώσω για δάσκαλος - αλλά ήταν μια ευκαιρία που μου έδωσαν οι γονείς μου και τώρα πια νιωθω αρκετά τυχερός που επέμειναν και - απέκτησα μια τόσο καλή σχέση με την μουσικη. Δεν ημουν τεράστιο ταλέντο αλλά δεν θα το άλλαζα με τίποτα πια - και ας μην το εκτιμούσα παλιότερα.

Ειναι δύσκολοι οι καιροί για κάθε οικογένεια - οικονομικά - το κατανοούμε ολοι.

Θα πρότεινα κάτι το οποίο εχει ενα μικρό κόστος - δες αν το ενδιαφέρον του παιδιου σου κρύβει κατι μεγαλύτερο απο πίσω. Μια βόλτα σε ένα ωδείο της περιοχής ίσως και ένας μήνας test -μαθήματα (μερικά ωδεία το κάνουν και τζάμπα) και ισως μπορείς να ανοίξεις μια πόρτα για τον μικρό!

Απλά σαν ιδέα το έριξα.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου!

philos είπε...

zero point, Κίτσο θενκς, αν και αναλογιζόμενος τα όσα είπε και ο Πάρις πιο κάτω αρχίζω και σκέφτομαι μήπως τελικά δεν είναι τόσο το θεμα αν τα παιδιά είναι πιο έξυπνα σήμερα, αλλά μήπως τα αφήνουμε εμεις οι νέοι γονεις και εκφράζονται περισσότερο χωρίς περιορισμους και εκδηλώνουν όσα υπάρχουν στο μυαλό τους!

Πάρι, σε ευχαριστώ και εγώ για το χρόνο σου να αφήσεις τόσο εκτενές σχόλιο, πράγμα που δείχνει ότι το πόσο ήθελες να περάσεις κάποια πράγματα, στα οποία συμφωνώ απόλυτα!!!
Η ιδέα που έριξες ήδη δουλεύει στο μυαλό μας!

Και επειδη για όργανο μπορεί να είναι λίγο μικρός ακομη (δεν έχει κλείσει τα 5), ξεκινήσαμε με λιγο αθλητισμο πρώτα... πισίνα και ταε κβον ντο! Που ξέρεις... μπορεί μετά να περάσουμε και στο Τζούντο στο οποίο έχει μια κλίση η οικογένεια (όχι ακριβώς εγω προσωπικά!)
;)

Sophia είπε...

Αφού έδειξε έστω και το ελάχιστο ενδιαφέρον για μουσικό όργανο, πήγαινέ τον άμεσα σε ωδείο να ακούσει και να διαλέξει, η μουσική παιδεία για μένα είναι απαραίτητο must στην πιο ολοκληρωμένη διαμόρφωση ενός χαρακτήρα, ασχέτου ηλικίας. Ο ανιψιός μου, έχει κολλήσει τόσο πολύ με την μουσική παιδεία (5 και μισό...)εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο, που περπατάει στο δρόμο και ψιλομουρμουρίζει διάφορες μουσικές (τον έχω πιάσει να μουρμουρίζει κλασσική μουσική, την οποία την ακούει με μεγάλο ενδιαφέρον, και άμα του βάζω στο ραδιόφωνο ΔΕΝ θέλει να την αλλάξουμε) και αντιλαμβάνεται πολύ περισσότερα πράγματα πλέον γύρω του.

Βέβαια, αν τελικά επιλέξει το βιολί, οκ, θα βασανιστείτε λίγο στην αρχή.. είναι πολύ εκνευριστικές οι ασκήσεις... ;-Ρ

Unknown είπε...

Με την πρώτη ευκαιρία πρέπει να μιλήσω στο Γιώργο για να τον πληροφορήσω ότι υπάρχουν φθηνά βιολιά κατάλληλα για το μέγεθός του. Ειρήσθω εν παρόδω διαθέτω ένα (σουβενίρ από Αυστρία)

Ανώνυμος είπε...

Απορώ που όλοι εδώ λέτε τα καλύτερα κι δεν έχετε αντιληφθεί το μέγεθος του παιδικού τράυματος που προκάλεσε ο Φίλος.

Έγω οταν ημουν μικρός ηθελα μαι φωτογραφική μηχανή, την οποία για να μου την πάρουν μου πρήξανε τα @@. Οταν τελικά την πήρα, δεν είχαμε λεφτά να μου παίρνουνε φιλμ.

Σημερα θα ήμουν στο NEXT TOP MODEL φωτογράφος, αν ο πατέρας μου δεν σκεφτόταν έτσι.

Και φυσικά το παιδικό μου τραυμα ειναι ακομα ανοιχτό.

ΠΑΡΕ ΡΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΝΑ ΒΙΟΛΙ!!! 15 ευρω απο τα JAMBA

Σοφία είπε...

Χαχα σούπερ ο μικρός! Μήπως πρέπει να τον πας να μάθει βιολί;;;

Ή μήπως υποθέσουμε ότι θα έχει λαμπρό μέλλον ως οικονομολόγος;

Σοφία είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.