10 Μαρ 2008

Σε πείσμα όλων...

ο μπαρμπα Μήτσος αντιστέκεται ...

και με τον ταπεινό του γαιδουράκο - δεκαετίες τώρα - πηγαίνει την βόλτα για τα καθημερινά του ψώνια, αδιαφορώντας για τα δεκάδες τετράτροχα με τους εκατοντάδες ιππους, που συνεχώς και πληθαίνουν στην γειτονιά του.

Στην γειτονιά του που τον βρήκαμε όλοι εμείς που ήρθαμε να ζήσουμε τα τελευταία χρόνια για να ξεφύγουμε από την βοή, την κίνηση, την πολυκοσμία και το καυσαέριο της Αθήνας, για να πιστοποιήσουμε την ανθηρή μας οικονομικη κατάσταση και που δυστυχώς φροντίσαμε να φέρουμε και όλες τις κακές μας συνήθειες από την μεγαλούπολη. Αυτοκίνητα, τσιμέντο, σκουπίδια... αποξένωση.


Ο Μπαρμπα Μήτσος αντιστέκεται.
Σε πεισμα της πλειοψηφίας των σύγχρονων συνδημοτών του που έχουν κόψει μέχρι και την καλημέρα, όταν συναντιούνται στο δρόμο, ο Μπαρμπα Μήτσος δεν κουράζεται να χαιρετάει
και να καλημερίζει.

Καλή σου ημέρα, Μπαρμπα Μήτσο!


ps. Προσπαθώ εδώ και καιρό να πετύχω τον Μπαρμπα Μήτσο για να τον βγάλω μία φωτογραφία. Κάποιες φορες τον πέτυχα από το παράθυρο, αλλά δεν βγηκανε καθαρές.
Χθες τον πέτυχα από μακρυά μες το αυτοκίνητο. Εβγαλα την μηχανή και τον τραβηξα από μακρυά. Αλλά ντράπηκα να τον βγάλω από πιο κοντά που με κατάλαβε ότι τον περίμενα να περάσει απο το στενό εκείνο σημείο.
Απλά άνοιξα το παράθυρο και τον καλημέρισα και του χαμογέλασα.
Και το δικό του χαμόγελο και η καλημέρα θα αποτελεί μια γλυκιά ανάμνηση της τελευταίας Κυριακής των Αποκρεών του 2008. Τότε που λογαριαζα αντί για αυτό το ποστ να δημοσιεύσω την καλύτερη φωτογραφία που έχω βγάλει ποτέ.

Δεν πειράζει...
Μπορεί να βγάλω πιο όμορφη φωτογραφία σε λίγες ημέρες από τώρα...


"Ίσως τελικά, οι σταθμοί της ζωής μας, εκείνοι που μας προσδιορίζουν, να μην είναι τα μεγάλα τρένα που τρέχουν σαν άνεμος στις ράγες του ταξιδιού μας, αλλά εκείνες οι στάσεις του λεπτού, που ανεβοκατεβαίνουν βιαστικοί και απαρατήρητοι οι συνεπιβάτες και τα μάτια τους συναντούν τυχαία (;) το βλέμμα μας ή την ψυχή μας."

9 σχόλια:

Unknown είπε...

Kαλή σαρακοστή Χρήστο. Πράγματι και γω περίμενα αυτή τη φωτογραφία αλλά χάρηκα που δεν την είδα. Ο γιός σου με έχει κολλήσει ελαφρό συνάχι και σκέπτομαι ότι σε λίγα χρόνια μπορεί να μη συμφωνεί με τα καμώματά μας. Συνεπώς πάμε με τα νερά του για να μας παίζει αργότερα.... έ Χρήστο?
Ε ναι το δίχως άλλο θα έχεις και άλλες φωτογραφίες. Δεν ξέρω αν θα είναι καλύτερες αλλά η ζωή σου θα είναι γεμάτη ξεχωριστές στιγμές.
Σε πείσμα όλων που θέλουν να μας κάνουν ίδιους και πληκτικούς!

Ανώνυμος είπε...

Οχι μπορεί, σίγουρα. Μα μην λυπάσαι, γιατί οι ομορφότερες στιγμές είναι αυτές που δεν μπορούν να αποτυπωθούν, είναι εκείνες που μένουν μέσα στην ψυχή μας, εκείνες που φευγαλέα μας αγγίζουν την καρδιά.

Μια γκριμάτσα παιχνιδιάρικη, ένα χαμόγελο όταν δεν το περιμένεις, μια μικρή λέξη που σου ψιθυρίζουν και σε κάνει να θέλεις να παγώσεις εκεί τον χρόνο.

Με συγκινείς... για όσα μπορείς και βλέπεις στις μικρές στιγμές.

Με συγκινείς... για όσα μπορείς και διαβάζεις στα τυχαία (;) βλεμμάτα των ανθρώπων, στο χαμόγελό τους.

Με συγκινείς... που αναζητάς να θυμάσαι με έναν τρόπο αγαπησιάρικο όσα αγαπάς.

Μα μην μελαγχολείς. Αν μπορείς να αναγνωρίσεις και να μην προσπεράσεις, ακόμα κι αν δεν πάρεις μια φωτογραφία, εκείνο το "θέμα" σου, θα σε προκαλέσει πάλι χαρούμενο και πιο φωτεινό από ποτέ...αύριο...λίγες μέρες αργότερα...

Δεν μ' αρέσουν τα ευχαριστώ και το ξέρεις, μα σήμερα θα παραβώ τους κανόνες, για αυτήν σου την τρυφερότητα.

Καλό σου απόγευμα και Καλή Σαρακοστή

iLiAs είπε...

..εμείς είμαστε "παραφωνία", που χαλάσαμε τη βολή και την ησυχία αυτών των ανθρώπων...εκείνοι έτσι ζούνε.
Να είσαι καλά

20aetos06 είπε...

Μερικά χρονιά ακόμα, και θα πρέπει όλοι μας να αποκτήσουμε από ένα γαϊδούρι, αλογάκι η κάτι άλλο μι βενζινοκίνητο, δεν σύμφωνης;

Klearchos είπε...

Έλα κανένα ΣΚ στο Μπλαγκόεβγραντ, να βαρεθείς να τραβάς φωτογραφίες από κάρα και άλογα... :D

Moloch είπε...

Στο σχολείο κάναμε στη λογοτεχνία ένα κείμενο με ένα γέρο με το γάιδαρό του. Πεθάναν και οι 2 μέσα σε 5 σελίδες... Μου είχε αρέσει θυμάμαι αλλά πάνε και 10 χρόνια, και δε φτάνει "ένα νεκρό σπουργίτι για να σε κάνει να πονάς..."
Καλή σαρακοστή!

philos είπε...

Καλή Σαρακοστή σε όλους.
Η κούραση και το άγχος για την υγεία του μικρού δεν μου επιτρέπουν να ασχοληθώ με διάυγεια με τα σχόλιά σας.
Το μυαλό μου είναι αλλού!
Μακάρι να έχω πιο ευχάριστες ειδήσεις στο άμεσο μέλλον και να ξαναβρώ την διάθεσή μου!
Φιλιά σε όλους!

CyberEddie είπε...

Με συγκινείς! Μου αρέσουν οι τρυφέροι άνθρωποι που έχουν λίγο χρόνο να κοιτάξουν την πραγματική ζωή γύρω τους.

fpboy είπε...

Χρήστο καλως σε βρήκα !
Ωραίο θέματάκι και περαστικά για τον γιο σου !