24 Ιαν 2008

Μακιγιάζ!


Αν στις γυναίκες το μακιγιάζ τονώνει την αυτοπεποίθηση, τις κάνει πιο προσιτές στους άνδρες και πιο συμπαθητικές στον κύκλο τους, μήπως μπορεί να πει κάποιος κάτι ανάλογο και για το βάψιμο αυτών των πολυκατοικιών κάπου στην Ρωσία (αν δεν κάνω λάθος)?


Αν κάποιος ταξιδέψει σε αυτά τα μέρη του πρωην σοσιαλιστικού - κομμουνιστικού παράδεισου, δεν θα δυσκολευτεί να δει χιλιάδες πολυκατοικίες - γκέτο - σαν και αυτές που είχα δημοσιεύσει παλαιότερα εδώ.



Και αν όντως αυτοί οι κάτοικοι νιώθουν πολύ καλύτερα όταν και οι ίδιοι ερχόμενοι στις κατοικίες τους ή κοιτώντας από τα παραθυρά τους έξω, αντικρίζουν λίγο χρώμα σε κόντραστ με την μουντάδα του ουρανού, που σε αυτές τις περιοχές αποτελεί μόνιμο σκηνικό για τους περισσότερους μήνες του χρόνου, μήπως θα έπρεπε να σκεφτούμε ότι ένα παρόμοιο μακιγιάζ θα βοηθούσε να αλλάξουν διάθεση και οι εκατομμύρια Αθηναίοι που καθημερινά αντικρίζουν μία άχρωμη και βρώμικη πόλη.


Κάτι πήγε να γίνει στους Ολυμπιακούς, αλλά με το που έφυγαν οι μουσαφίρηδες εγκαταλείφθηκε το όλο σχέδιο!

Γιατί λείπει το χρώμα από αυτή την πόλη?
Μήπως τελικά το μακιγιάζ εμείς θεωρούμε το χρειαζόμαστε μόνο για να είμαστε επιφανειακά θελκτικοί στους ξένους?


Ή μήπως - ακόμη χειρότερα - έχουμε συνηθίσει την ασχήμια μας και θέλουμε να την επιβάλλουμε και στους επισκέπτες αυτής της πόλης μαζί με την Ακρόπολη και την χωριάτικη σαλάτα!

Περισσότερες φωτογραφίες από τα χρωματιστά κτίρια μπορείτε να βρείτε στο freshpics.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα για τα σχολεία!!

Ένας φρέσκος χαρούμενος τόνος,βεβαια τα κωλόπαιδα θα τον έκαναν σαν τα μουτρα τους, γιατί οι κωλογονείς τους, δεν τα μάθανε ποτε οτι πρέπει να σεβεσαι κατι το οποίο χρησιμοποιείς αλλα δεν σου ανηκει.


[First?]

bbchris είπε...

Δεν με εκπλήσει καθόλου. Οι Ρώσσοι έχουν παράδοση σ' αυτό.
Για την αλήθεια είναι αυτοί που «εφεύρεσαν» αυτό που λέμε graphic design σήμερα.
Περισσότερες λεπτομέριες δεν θυμάμαι γιατί δεν ήταν στο φόρτε μου το μάθημα της Ιστορίας της Τέχνης, επειδή δεν πήγαινα τον καθηγητή. :)

Ανώνυμος είπε...

Μπουχτισμένος απ' τα καθημερινά σκουπίδια, o google reader μου φάνταζε η μόνη λύση να δω λίγη ομορφιά. Και to ποστ σου με δικαίωσε...

Cinderelen είπε...

Πολύ όμορφα είναι... Χαρούμενα και όμορφα, απαλά χρώματα :)
Τα καλύτερα κατα τη γνώμη μου, το αερόστατο και το πρώτο :)

Φιλια ^^

Unknown είπε...

νομίζω ότι κάτι ανάλογο γίνεται και στα Τίρανα. Δεν είναι κακή ιδέα!

Ανώνυμος είπε...

Χμ...κακώς δεν πέρασα από το πρωί! ;))

philos είπε...

Dealsend, πες το ψέματα!

Χρήστο, αυτο που λες δεν το ήξερα για τους Ρώσους.

Ανδρέα χαίρομαι που σας άρεσε το ποστ. Και γω η αλήθεια είναι ότι ενθουσιάστηκα όταν βρήκα πραγματικά στην τύχη αυτό το blog. Θα γίνει θέμα λίαν συντόμως προσεχούς ποστ!

Ελένη, έχει και άλλα πολλά στο λινκ! Μια ολοκληρη γειτονιά άλλαξε όψη. Ειδικά αν δεις το δικο μου παλαιοτερο ποστ για αντιστοιχη γειτονια, θα καταλάβεις!

Ελένη, ας όψεται ο Δήμαρχος Τιράνων που έχει τελειώσει σχολή καλών τεχνών. Και από δείγματα που είχα δει στο Έψιλον αν θυμάμαι ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακά. Το σκέφτηκα και γω, αλλά δεν είχα χρόνο να πάω να ψάξω.

freedula, πολύ κακώς! Θα κρατήσω παρουσίες αύριο, με εξίσου graphic θέμα!

Γκρινιάρης είπε...

Impressive!!!

Πάντως η Αθήνα είναι μια πολύ γκρίζα πόλη, κι αυτό ναι, είναι άσχημο. Το χρώμα όταν χρησιμοποιείται με μέτρο και αισθητική (μη φτάσουμε και στο κιτς, γιατί είμαστε και λίγο των άκρων εμείς) μπορεί να αλλάξει τελείως μια γειτονιά ή πόλη.

philos είπε...

Έχουμε αποδείξει γκρινιάρη ότι όταν θέλουμε κάθε άλλο παρά κιτς γινόμαστε. Απλά θέλουμε κίνητρο και τσίγκλισμα!

ritsmas είπε...

Αυτό το θέμα οφείλουμε να το επαναφέρουμε μέσω του Τύπου, μέσω υπομνημάτων, δεν ξέρω.... ηταν ομορφη η προσπάθεια που εγινε , αν θυμαμαι καλα στην αρχή της Κηφισίας που ειχαν βάψει τις πολυκατοικίες... ενταξει, με επιδοτήσεις, αλλά ειναι κι αυτός ένας τιμιος θα ελεγα τρόπος.
Ναι, ας το κινήσουμε λίγο...Το γκριζο μας βαραινει ακομη περισσότερο, ειμαστε πουμαστε...
καλα εισαι φίλε μου ;

Σοφία είπε...

Χμμμ πειράζει που εμένα τα κτήρια αυτά δεν μου αρέσουν καθόλου (μα καθόλου);

philos είπε...

Εχεις δίκιο Ρίτσα. Θα ήταν μία καλή πρωτοβουλία. Και όντως κάποιες πολυκατοικίες που βαφτηκανε ήταν εκεί Αλεξάνδρας, Κηφισίας, Βασ.Σοφίας.
Κατα τα άλλα αν εξαιρεσουμε τις ιώσεις είμεθα καλα!

Σοφία, ποιος είπε ότι και μενα μου αρέσει. Αλλά αν ζούσα εκεί θα προτιμούσα έστω και κάτι τέτοιο από το να βλέπω άθλια κτίρια τριγύρω, σαν και αυτά στο λινκ που δίνω.

DaNaH είπε...

Ωραίο ποστ! Συμφωνώ πως χρειαζόμαστε πιο πολύ χρώμα στις πόλεις, χωρίς να καταφύγουμε όμως σε κάτι τόσο extreme όπως οι φωτογραφίες που έχεις βάλει. Όπως είπες λίγη προσπάθεια και λίγη καλή θέληση χρειάζεται!:)

Kwlogria είπε...

Έμεινα με το στόμα ανοιχτό φίλε μου!!! Τα έχουν δει οι στραβοί οι δικοί μας;;; Αλλά τι λέω! Και να τα έχουν δει, δεν τους νοιάζει, ούτε θα έκαναν τα δικά μας ποτέ έτσι! Εδώ δε φτιάχνουν τα νεοκλασσικά αριστουργήματα που έχουμε και τα αφήνουν να καταστρέφονται σιγά-σιγά.. καλά που υπάρχουν οι τράπεζες και τα πολυκαταστήματα και έχουν μείνει μερικά... Αφού τα τρώνε τα λεφτά οι βρωμεροί και τρισάθλιοι!!!!

Kwlogria είπε...

Ελπίζω να μη σε πειράζει να αναρτήσω ένα ποστ με αυτές ή παρόμοιες φωτογραφίες..

philos είπε...

Δανάη, ένα φρεσκάρισμα μόνο να περνάγανε αυτές τις εκπληκτικές πολυκατοικίες και τα παλαια αριστοκρατικα στην Θεσσαλονίκη και θα άλλαζε όψη!
Θα νόμιζες ότι ζεις σε άλλη πόλη!

philos είπε...

Kwlogria, να υποθέσω οτι η ερώτηση σου είναι καθαρά ρητορική και ότι θα το έκανες χαλαρά ακόμη και αν δεν σου έδινα την άδειά μου!
;D

Χαρά μου να βοηθάω τους νέους μηχανικούς!
;pp