9 Νοε 2006

"Massacre in Gaza: I remained silent, for I was not Palestinian"

Την φράση αυτή την δανείστηκα από τον τίτλο του χθεσινού post του blog μιας Παλαιστίνιας μάνας στην Γάζα. Λέγεται Raising Yousuf, Unplugged. Διαβάστε το, για να καταλάβετε τι εννοεί.
Στην Παλαιστίνη παρομοιάζουν και συγκρίνουν το μακελειό στην Γάζα χθες τα ξημερώματα, με το Μακελειό στην Κανά του Λιβάνου.

Αξίζει κανείς να διαβάσει με προσοχή, όλα τα σχετικά blogs που μεταφέρουν μαρτυρίες ανθρώπων για τις τελευταίες αιματηρές εξελίξεις στην περιοχή της Παλαιστίνης.


Μέσα από όλη αυτή την καινούρια καταστροφή και τον ανθρώπινο πόνο, θα ήθελα πολλά να πω, αλλά σίγουρα ένα πράγμα μόνο θα ήθελα να ευχηθώ.

Είθε αυτή η καταδικαστέα επίθεση του Ισραηλινού κράτους να αποτελέσει ένα έναυσμα, να μας αφυπνίσει όλους, και ιδιαίτερα εκείνους που μπορούν να επηρρεάσουν και να επιτευχθεί μία λύση και για την πολύπαθη Παλαιστίνη, όπως ακριβώς έγινε και με το μακελειό στην Κανά.

Αν και φοβάμαι ότι το πρόβλημα στην Παλαιστίνη, δυστυχώς είναι πολύ πιο περίπλοκο από αυτό του Λιβάνου, οι πληγές πλέον είναι βαθιές και χρόνιες και πάρα πολύ δύσκολα μπορεί να κλείσουν ...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παλαιστίνη, Λίβανος, Ιράκ, Αφγανιστάν…ίδιες εικόνες, ίδια βαρβαρότητα, ίδια απάνθρωπη πολιτική, ίδια πολιτικά συμφέροντα.
Αλήθεια πόσες φορές ακόμα θα επικαλεστούν οι Αμερικάνοι η οι Ισραηλινοί, «ανθρώπινο λάθος» για το κάθε μακελειό αμάχων που προκαλούν;
Μας δουλεύουν...μάλλον έτσι νομίζουν

philos είπε...

Δεν μας δουλεύουν, κάνουν απλά χαζομάρες, γιατί καταφέρανε μέσα σε λίγα χρόνια να στρέψουν εναντίον τους την παγκόσμια κοινή γνώμη.