10 Νοε 2006

Βρέστε μου εσείς τίτλο!!!

Tην φωτογραφία που βλέπετε την τράβηξα χθες το βράδυ στο σαλόνι του 3ου ορόφου στο Μαιευτήριο Ιασώ.

"Ηλικιωμένος στρουμπουλός κύριος καπνίζει σε αίθουσα Μαιευτηρίου, κάτω ακριβώς από το ταμπελάκι που απαγορεύει το κάπνισμα. Αθήνα, 09-11-2006"

Δυσκολεύτηκα πολύ να βάλω τίτλο σε αυτό το Post.
Να τσαντιστώ?
Να βρίσω?
Να τα χώσω?

Ένα είναι το σίγουρο. Με γύρισε 20 χρόνια και βάλε πίσω. Τότε που ζούσαμε την δικτατορία των καπνιστών. Που σε μια χώρα θεριακλήδων το μόνο μέρος που δεν καπνίζανε στην Ελλάδα - ακόμη και μες τα νοσοκομεία - ήταν οι χώροι των χειρουργίων.

Τι να πει κανείς για αυτό τον ηλικιωμένο κυριο που ήρθε να επισκεφτεί το νεογέννητο εγγόνι του, κάπνιζε εντός του νοσοκομείου, ούτε καν κοντά σε ένα παράθυρο, σε ένα χώρο γεμάτο νεογέννητα και τις ταλαιπωρημένες μαμάδες τους.

Ο οποίος παρά την έκκληση των νοσοκόμων, ξαναγύρισε και άναψε και δεύτερο τσιγάρο μετά από μισή ώρα. Ατάραχος, χωρίς να νοιάζεται καν ότι 5 μέτρα απέναντι καθόντουσαν μικρά παιδιά και ένα σωρό κόσμος που αν δεν ένιωθε χαρούμενος λόγω των ευχάριστων μαντάτων που ο καθένας βιώνει σε ένα μαιευτήριο, θα τον είχαν λούσει με ουκ ολίγα ... κοσμητικά.

Τυπικό δείγμα προηγούμενης γενιάς, που αποδεικνύει περίτρανα, ότι είμαστε καλύτερη γενιά και ότι τα παιδιά μας και αυτά θα είναι μια ακόμη καλύτερη γενιά από εμάς.

p.s Και αυτό το Post το αφιερώνω στον μικρό Αλέξανδρο και την μαμά του... που αναπολούν τα παλιά τα χρόνια!

3 σχόλια:

CyberEddie είπε...

" Show me your future!! "

Debby είπε...

Εχει μερικούς που είναι όντως παχύδερμα!!!

philos είπε...

Μου άρεσε ο τίτλος που πρόσφερες, CyberEddie!
Μερικοί δεν είναι απλά παχύδερμα, αλλά χοντρόπετσοι! :((