15 Νοε 2006

"Σύντροφε, με πήδηξες, Παρασκευιάτικα!"

έγραφε η πρώτη γραμμή ενός σχόλιου ανωνύμου, στο Post που είχα κάνει για τον Καλαμίτση.
Κοντοστάθηκα και λέω, μάλλον λάθος θα έκανε ο τύπος που το έγραψε. Εγώ από που ως που σύντροφος και μάλιστα πηδηχτούλης!
Την αρχική μου απορία όμως δεν άργησε να αντικαταστήσει ένα αίσθημα έκπληξης και ιδιαίτερης χαράς όταν διαπίστωσα ότι ο αποστολέας του σχολίου ήταν ο ίδιος ο Γιάννης Καλαμίτσης.
"Κατερίνα, έλα αμέσως να δεις ποιος μου έστειλε σχόλιο" ήταν η πρώτη φράση που ξεστόμισα μόλις το είδα.

Αυτόν που κατηγόρησα ότι "δεν πρέπει να έχει ανακαλύψει ακόμη τα ίδια τα Blogs", με βρήκε και έκανε και σχόλιο στο blog μου.
Μετανιώνω και δηλώνω μεταμέλεια δημοσίως! Υπήρξα άδικος κριτής!


Βέβαια η μετριοφροσύνη που τον διακρίνει ως χαρακτήρα, τον εκανε να δηλώσει τεχνολογικά αναλφάβητος. Αυτό όμως είναι κάτι που το διαψεύδω κατηγορηματικά.
Μια χαρά τα πας, Γιάννη. Ούτως ή άλλως δεν θα σου ζητηθεί ποτέ να προγραμματίσεις ή να φτιάξεις ιστοσελίδα, αλλά το να μπορείς να ψάξεις στο google και να κινηθείς με άνεση στο διαδίκτυο είναι το βασικότερο και εσύ φαίνεται να τα χειρίζεσαι άψογα και τα δύο.
Για τα υπόλοιπα υπάρχουν άλλοι ειδικοί, τους οποίους τους συμβουλευόμαστε όλοι μας.

Τέλος θέλω να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια, αλλά και να δηλώσω και πάλι, ότι υπάρχουν πολλοί μη-επαγγελματίες ή ήμι-επαγγελματίες γραφιάδες, που γράφουν πολύ καλύτερα από μένα και υποστηρίζουν με πάθος και φρέσκα αλλά πάντα δυνατά επιχειρήματα τις ιδέες τους και τις απόψεις τους.
Αναγνωρίζω όμως, και αυτό είναι και ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα ίσως στο blogging, ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να παρακολουθείς σε σταθερή βάση, όλα αυτά τα κείμενα που κυκλοφορούν καθημερινά στο διαδίκτυο.
Όποτε πετυχαίνω και εγώ τέτοια κείμενα (και με τα οποία μπορεί να μην συμφωνώ απολύτως πολλές φορές) φροντίζω και τα κάνω links στην στήλη δεξιά, κάτω από τον τίτλο "My items labeled Philos".
Και φυσικά υπάρχει και η ιστοσελίδα του monitor, η οποία και αποτελεί την μεγαλύτερη δεξαμενή αλίευσης κειμένων ελληνικών Blogs σήμερα. Αλλά προϋποθέτει αρχικά τεράστιο χρόνο για να ψάξεις και να βρεις τα κειμενα και τα blogs που θα ξεχωρίσεις.
Κάλλιστα υπάρχουν πολλά Blogs σαν το δικό μου, που γράφουν ένα σοβαρό κείμενο την εβδομάδα, και τα υπόλοιπα αναλώνονται σε σκόρπιες σκέψεις και εντυπώσεις.

Τέλος, να δηλώσω ότι για ότι όποια τεχνολογική και όχι μόνο απορία έχεις, μπορείς να ζητήσεις όποια πληροφορία θελησεις από όλους εμάς που ασχολούμαστε με τα blogs, και να είσαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθούμε όλοι με μεγάλη μας χαρά.
Αν και από ότι ακούω και στην εκπομπή σου, έχεις ακροατές τσακάλια!

p.s.1 Να ευχαριστήσω την κοπέλα από την "ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε." που μεσολάβησε για αυτή την επαφή με τον κ. Καλαμίτση. Αλλά πελάτης εγώ προσωπικά δεν θα γίνω. Μπορεί να σας στείλω την γυναίκα μου...
;))

p.s.2 Αντί για μια φωτογραφία του Καλαμίτση, επέλεξα να βάλω το λόγότυπο μιας αγαπημένης του ομάδας, της Προοδευτικής. Αν κάνω λάθος διορθώστε με! (έχω την αίσθηση ότι υποστηρίζει και Πανιώνιο).

1 σχόλιο:

Klearchos είπε...

Σαν θαυμαστής του Καλαμίτσης σου λέω ότι ο Καλαμίτσης πάντα δηλώνει αναλφάβητος, αλλά είναι μάλλον σαν το Σωκρατικό "εν οίδα ότι ουδέν οίδα" (ένα πράγμα ξέρω ότι δεν ξέρω τίποτα)...