25 Οκτ 2006

Ki-ta, Ya, Ata,

Είναι μερικές μόνο από τις λέξεις που όταν τις ακούω με κάνουν να νιώθω πραγματικά ευτυχισμένος.
Όχι δεν μαθαίνω Γιαπωνέζικα. Ο γιος μου απλά άρχισε από μόνος του να επαναλαμβάνει αυτές τις λεξούλες. Τις ξεχώρισε από τις δεκάδες άλλες λέξεις που του λέμε καθημερινά και τις επαναλαμβάνει μόνος του κάθε φορά που τις ξανακούει!

Πριν κάνα μήνα τρελλαινόμουν (για να μην πω κατουριόμουν πάνω μου), κάθε φορά που με έπαιρνε τηλέφωνο η γυναίκα μου και έδινε το ακουστικό στο γιό μου, για να μου στείλει φιλάκια.
Μμμμααα, Μμμμαα.

Αλλά εδώ και τρεις τέσσερις μέρες δείχνει να έχει λυθεί η γλώσσα του και να συλλαβίζει και άλλες λεξούλες. Η αρχή έγινε με το Νονά, και μετά από λίγο με το Πα-πό (Παππούς δηλαδή).
Μαμά, μπαμπά και μαμ τα έχει πει εδώ και ένα χρόνο, αλλά μετά από αυτά μόνο περιστασιακά τον ακούγαμε να λέει καμιά λεξούλα. Άσε που τις λεξούλες αυτές τις χρησιμοποιούσε και για ένα σωρό άλλες χρήσεις. π.χ. το μαμά για να πει ότι θέλει νερό!

Τώρα λέει νι-νί για ένα μωρό που βλέπει, κακά όταν έχει ενεργηθεί, Γουάου όταν χαίρεται με κάτι πολύ (αυτό το ξεσήκωσε από το θείο του και το προφέρει κανονικότατα!), τουτού, παπά, μάο (για το mouse του φορητού), πί-τσα (δείχνοντας ότι θέλει ακόμη ένα κομμάτι πίτσα από την λατρεμένη πίτσα της μαμάς του), μπέμπ (δείχνοντας την φουσκωμένη κοιλίτσα της θείας του) ...

και τό-τσο (με χαμηλή φωνούλα και υψώνοντας ψηλά και τα δυό του χέρια) για να μας δείξει πόοοοσο πολύ μας αγαπάει....

Και εμείς τον αγαπάμε και τον λατρεύουμε ακόμη πιο...

ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΣΟ ΠΟΛΥ!

2 σχόλια:

Debby είπε...

Δεν χρειαζεται να σου πω ότι είσαι πολύ χαζομπαμπάς ε???

philos είπε...

Δυο χρόνια πριν δεν θα το πίστευα καν ότι θα μπορούσα να γίνω. Τελικά είναι πολύ πιο εύκολο να γίνεις χαζο-γονέας από ότι νομίζεις.
Πριν λίγη ώρα, του έφτιαξα τοστ. Μόλις το βγάζω από την τοστιέρα γυρνάω και του λέω "Κάηκα". Με το που το άκουσε και για 10 λεπτά έπαιρνε από ένα κομματάκι τυράκι και πριν το βαλει στο στόμα έλεγε το ίδιο με την ίδια χαμηλόφωνη προφορά, λες και ντρέπεται ακόμη για την φωνή του.
Δεν μπορείς να φανταστείς πως νιώθεις τέτοιες στιγμές. Σου έρχεται να τον φας...