19 Αυγ 2010

Από το πίσω κάθισμα!

Λατρεύω την φωτογραφική μου μηχανή που μέσα σε 1'' πιάνεις το μικρό στον αέρα και σε κάθε πόζα και γκριμάτσα. Λατρεύω και την βιντεοκάμερά μου γιατί με τα βίντεο κάθεσαι και χαζεύεις ώρες το παιχνίδι των μικρών, τις βουτιές τους, τις συνομιλίες τους αν είσαι τυχερός και δε σε πάρουν χαμπάρι και κλείσουν τα στόματα συνωμοτικά και ερμητικά.

Τι κάνεις όμως όταν η ατάκα έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις? Την ώρα που εσυ μιλάς με τη γυναίκα σου και πριν τελειώσεις καλά καλά την φράση σου ακούγεται η απάντηση από το πίσω καθισμα?
Και οι δύο επόμενες σκηνές συνέβησαν στο αυτοκίνητο.



Σκηνή 1η: To μαγιό!
Η συζυγος επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο... δεν αργεί να "γκρινιάξει" που δεν την άφησα περισσότερη ώρα στα μαγαζιά.
- Μα καλά τι ψάχνεις? Κάτι θες να αγοράσεις εσυ...
- Δε σου χω πει τόσο καιρό? Θέλω ένα μαγιό!
- Δύο δεν έχεις?
- Μαγιό τα λες εσύ αυτά...τόσα χρόνια τα έχω....έχουν χαλάσει πλέον... Το καταλαβαίνεις ότι δεν έχω μαγιό να φορέσω?

και μια καθόλα σοβαρή φωνή από πίσω...
"Δηλαδή μαμά τόσες μέρες έκανες μπάνιο με το σώβρακο?"

Ναι ήταν από τις ατάκες που μας χαλάρωσε... και έκανε και την σύζυγο να ξεχάσει (προσωρινά) την εμμονή της να αγοράσει μαγιό!


Σκηνή 2η: Οι ανεμόμυλοι!
Στην εθνική οδό βλέπω κάποια στιγμή στην κορυφή ενός βουνού ένα μικρό αιολικό πάρκο με Ανεμογεννήτριες. Φαντάζομαι ότι θα εντυπωσιαστεί από το θέαμα ο μεγάλος στο πίσω κάθισμα μιας και δεν έχει ξαναδεί κάτι παρόμοιο  και τον ειδοποιώ:
- Aαααααα (μπαμπαδίστικο επιφώνημα για να προσελκύσω την προσοχή πριν ξεκινήσω να μιλάω) για κοιτάχτε μπροστά αριστερά μας κάτι τεράστιους ανεμόμυλους...
και πριν προλάβω να συνεχίσω... ο μεγάλος πετάγεται ηλεκτρισμένος από το πίσω κάθισμα και φωνάζει περιχαρής:
- Φτάσαμε στην Μύκονο μπαμπά?

Την κάμερα αυτές τις στιγμές έπρεπε να τις είχαμε στις μπροστινές θέσεις να δείτε τα γέλια μας. Και επειδή κάποια αστεία τα καταλαβαίνεις μόνο όταν ξέρεις και την προϊστορία τους πρέπει να αναφέρω και τα παρακάτω:
Μύκονο δεν έχουμε πάει. Ούτε του έχω μιλήσει ποτέ για αυτή, αλλά ούτε και ειδήσεις στο star βλέπουμε για να πεις ότι κάτι μπορεί να είχε πάρει το μάτι του ή το αυτί του!
Στο σχολείο έχει ένα συμμαθητή που παραθερίζει εκεί και κανονίσανε όταν τελειώσουμε εμείς τις διακοπές μας να πάει εκεί να τον επισκεφθεί... Προφανώς ο φίλος του, του είχε περιγράψει εκτενώς τα αξιοθέατα της Μυκόνου! Έτσι λοιπόν από την ημέρα που κλείσανε τα σχολεία δεν έχει πάψει ο μεγάλος να ρωτάει πότε θα πάμε Μύκονο... και αν κλείσαμε εισιτήρια για το καράβι... Προφανώς την στιγμή εκείνη που ανέφερα τους "ανεμόμυλους" κάπου αλλού ήταν απορροφημένη η σκέψη του... και προσπέρασε το γεγονός ότι δεν ταξιδεύαμε με πλοίο!!!

5 σχόλια:

eriol78 είπε...

Ορισμένες φορές τα παιδιά μπορούν να γίνουν απίστευτα σουραλιστικά.

Πέθανα στα γέλια με τις ατάκες. Να 'στε καλά να ζήσετε και άλλες τέτοιες στιγμές.

Να ξέρεις βέβαια ότι αν δεν θες να είσαι με διαρκώς με μία κάμερα στο χέρι δεν υπάρχει περίπτωση να αποθανατήσεις όλες τις στιγμές τους. Ειδικά βέβαια όταν είναι τόσο αυθόρμητες.

philos είπε...

Καμιά φορά νομίζω ότι γράφουμε διαλόγους για τα Φιλαράκια με τέτοιες ατάκες που παίζουν!
Και έχεις πολύ δίκιο με την βιντεοκάμερα δεν πιάνεις αυθόρμητες στιγμές...εδώ και με την φωτογραφική τους βγάζω από απόσταση για πιο φυσικές πόζες! :D

philos είπε...

Καμιά φορά νομίζω ότι γράφουμε διαλόγους για τα Φιλαράκια με τέτοιες ατάκες που παίζουν!
Και έχεις πολύ δίκιο με την βιντεοκάμερα δεν πιάνεις αυθόρμητες στιγμές...εδώ και με την φωτογραφική τους βγάζω από απόσταση για πιο φυσικές πόζες! :D

KitsosMitsos είπε...

Τα ζείτε όμως, τα καταγράφετε και τα θυμάστε. Τι καλύτερο;

sunbeam είπε...

Καλησπέρα Philos. Να χαίρεσαι την οικογένειά σου! Πέρασα να σου πω πως στο www.paixnidokouto.gr υπάρχει μια πρόσκληση για 'σένα :-)