1 Ιουλ 2010

Girl vs Boy

Βραδιά κινηματογράφου χθες με τα μικρά. Ο Γιώργος και οι δύο κολλητές του, οι δύο Εβ! 
Toystory 3! Εκπληκτική ταινία. Πολύ παιδική. Πολύ χρώμα, δράση, συναισθήματα έντονα, μάχη καλού -κακού... και κυρίως πολύ διασκεδαστική. Η μισή αίθουσα περίμενε να τελειώσουν όλοι οι τίτλοι τέλους για να φύγουν... κάτι λέει αυτό...


... και φυσικά μετά την ταινία έχει φαγητό, και κουβεντούλα με τα μικρά για να δούμε τι τα ενθουσίασε, τι τους έκανε εντύπωση, τι δεν καταλάβανε... 
πχ... τα Ισπανικά του Buzz Lightyear τους φανήκανε... κινέζικα και δε νομίζω ότι πιάσανε και το χιούμορ των σχετικών "ισπανικών" σκηνών, στις οποίες ομολογώ ότι ακουγόντουσαν τα έντονα γέλια των μεγάλων που συνόδευαν τα παιδιά και όχι μόνο... (υπήρχαν και αρκετοί μεγάλοι χωρίς παιδιά... στην μεταγλωττισμένη version!).

Και εκεί κάπου στην κουβέντα τέθηκε η ερώτηση της Άσπας:

- Για πείτε μου παιδιά, γιατί πιστεύετε ότι έγινε ο αρκούδος κακός?
- Γιατί μαμά, όταν τον παράτησε το κοριτσάκι κάτι άλλαξε στην καρδιά του... είπε η Εβελίνα
- Λάθος... είπε ο Γιώργος... δεν άλλαξε η καρδιά του...  άλλαξε το μυαλό του... 
... και επέμειναν για ώρα και οι δύο στις απόψεις τους...

Οι δυο μεγάλοι της παρέας συμφώνησαν...
Κορίτσι - Αγόρι... άλλοι τρόποι σκέψης και αντίληψης 

Και έμελε αυτή η σκηνή στο εστιατόριο να μείνει χαραγμένη στο μυαλό μας .... ή μήπως στην καρδιά μας? 

16 σχόλια:

ΤΖΩΤΖΙΟΥ είπε...

Και πού να τρώγατε γαριδάκια στο σινεμά… διότι ο μύθος λέει πως οι γαρίδες έχουν την καρδιά στο κεφάλι τους.

Aspa είπε...

Εύκολη η απάντηση στο τελευταίο σου ερώτημα: Έμελε να μείνει χαραγμένη στην καρδιά μας φυσικά!  :)

DaNaH είπε...

Ωραίο ποστ! Το Toy Story είναι από τις αγαπημένες μου ταινίες και ανυπομονώ να δω και το 3! Είναι ωραίες αυτές οι ταινίες που πέραν της εικόνας βάζουν και σε σκέψη και περνούν και μηνύματα! :)

ΤΖΩΤΖΙΟΥ είπε...

Θα πάμε σε λίγο να δούμε —μετά της συζύγου και του πρωτότοκου— το TS3, που πιθανώς θα χαραχτεί για πάντα στο μυαλό του. Η απόφαση περί χρήσης «καρδιά/μυαλό» στην προηγούμενη πρόταση είναι καθαρά λόγω του διαλόγου που ανέφερε ο philos, όχι επειδή ευκόλως ή δυσκόλως αποφάσισα πως αυτό είναι το σωστό :)

athinovio είπε...

έχετε παρατηρήσει ότι όλα τα παιδικά διέπονται από μία έντονα αριστερή νοοτροπία?

ΤΖΩΤΖΙΟΥ είπε...

Θέλει λίγο συζήτηση αυτό, Αθηνόβιο. Κατ'αρχήν, θέλει να διευκρινίσεις τι εννοείς με το «αριστερή νοοτροπία», επειδή δεν είναι κάτι σαφώς ορισμένο.

Ας πούμε, εγώ συμφωνώ μερικώς μαζί σου· σύμφωνα και με το δικό μου ορισμό της «αριστερής νοοτροπίας», τα περισσότερα σύγχρονα παιδικά (εξαιρώντας παλαιότερα όπως Σκρουτζ Μακ Ντακ (φιλάργυρος), Ντόναλντ Ντακ (απατεωνίσκος, κακός θείος)) είναι αριστερής νοοτροπίας.

Από την άλλη, το «Βρέχει κεφτέδες» π.χ. πού το κατατάσσεις;

KitsosMitsos είπε...

Αιώνια η πάλη της καρδιάς και του μυαλού. Νικητής ποιος βγαίνει κανείς δεν ξέρει...

philos είπε...

Άσπα, η απάντηση εύκολα δίνεται... αλλά ποια είναι τελικά η σωστή?

Δανάη, κάθε ταινία περνάει κάτι αλλά σίγουρα στις παιδικές παίζονται πολλά περισσότερα γιατί για τα παιδιά είναι οι πρώτες τους επιρροές!

Κίτσο, σε βλέπω σε ποιητικό mood!:D

Τζώτζιου περιμένω review... ή ακόμη τα δακτυλα σου έχουν αυτή την λίγδα από τα γαριδάκια!

athinovio, δεν θα περιμένω διευκρίνηση όπως ο φίλος πιο πάνω, και θα πω ότι το να σκέφτεσαι με την καρδιά δεν σε κάνει πιο αριστερό, ούτε το να σκέφτεσαι με το μυαλό πιο φιλελεύθερο.
Τα παιδιά όσο "αριστερά" και αν σκέφτονται μικρά, άλλωστε στην ορθόδοξη παιδεία που τους δίνεται από το σχολείο, ο Χριστιανισμός έχει πιο αριστερή νοοτροπία και απο το Μαρξισμό, πάντα καταλήγουν μέχρι να μεγαλώσουν να σκέφτονται πιο δεξια...
Δεν λέω τι είναι καλό ή κακό.
Και εγω με Σκρουτζ μεγάλωσα και Ντόναλντ επί εβδομαδιαίας βάσης, αλλά φιλάργυρο ή τεμπελάκο δεν μπορεί να με πει κάποιος που με γνωρίζει...

Τωρα αγαπητέ Τζώτζιου το Βρέχει κεφτέδες θα έλεγα ότι είναι μία ταινία ενάντια στο καπιταλιστικό καθεστώς, την απληστία του συστήματος, όπου τελικά επικρατεί η αστική τάξη, που κατατροπώνει όλα τα όπλα της ιμπεριαλιστικής άρχουσας τάξης, δίνοντας μια γροθιά (και βουτιά...) στις μεγάλες πολυεθνικές που προβάλουν τα καταναλωτικά ήθη της Αμερικής.

Αρα θα κατέτασσα τους κεφτέδες σε μία φιλελεύθερη ταινία που σκοπό έχει να διακωμωδήσει και να παρωδήσει το αριστερό πνεύμα μέσα από τα καρτουν της!

Κλείνω το σχόλιο πριν αρχίσουν να πέφτουν ντομάτες...


...αν θέλετε συνεχίστε εσείς και πλακωθείτε λίγο μπας και πάρει τα πάνω του λίγο το blog Που τώρα βγήκε από την χειμερία νάρκη του!
:ppp

CyberEddie είπε...

Χρήστο, είχα πολύ καιρό να μπω και εξεπλάγην ευχάριστα από την αλλαγή του blog! Καλοδούλετο!!!

philos είπε...

Να σαι καλά Ανδρέα, αν και δεν ασχολήθηκα πάνω από μία ώρα, και αυτό δεν θα συνέβαινε αν δεν μου ζητούσε την βοήθεια για ένα άλλο blog ένας φίλος μου!
Και αναβαθμίστηκα για να δω πως να τον βοηθησω!

Αλλου έχουμε κάνει πολύ περισσότερη δουλειά ... μέχρι και banner φτιάξαμε όλο δικό μας!

Πιστεύω έχεις προσέξει το banner δίπλα από τους Μαμά...δες, μπαμπά...δες!
Ότι δεις εκεί είναι 100% δική μας δουλειά!

philos είπε...

Πάντως για να μην το ξεχάσω... έχεις κάνει πραγματικά εκπληκτική δουλειά στο δικό σου blog Ανδρέα!!!

ΤΖΩΤΖΙΟΥ είπε...

Μετά χαράς να εμπλακώ σε εικονικό μαλλιοτράβηγμα και λοιπές σκηνές απείρου κάλλους, αν είναι για το καλό του blog. Αν η τιμή είναι επαρκής, φέρνω και κάνα-δύο χεροδύναμα ξαδερφάκια μου να το κάνουμε καλοκαιρινό το μαγαζί.

Τι πάει να πει «είναι ήδη καλοκαιρινό;» ;)

philos είπε...

Κάτσε να βάλω ένα ποστ για τους Μαζού ή για την κουκλα-Poltergeist να δεις τι έχει να γίνει!!!
Θυμάσαι? ;)))

Δεν μας είπες... πως σε φάνηκε ο Λότσο και ο Buzz-μπαντέρας-lightyear?

ΤΖΩΤΖΙΟΥ είπε...

Ο λατίνος Μπαζ ήταν κα-τα-πλη-κτι-κός, και σαφώς απολαυστικότατος για όλους τους μεγάλους θεατές. Ο μικρός Αλέξανδρος γέλασε, αλλά ερμηνεύοντάς το «ρε! αυτός τρελάθηκε! μπαμπά, αγλικά μιλάει;».

Βρήκα πολύ γλυκιά τη σκηνή όπου δένουν όλοι τα χέρια μεταξύ τους προς το φουρνέλο, παρά την αγκωνιά που έφαγα από την Αθανασία με την επεξήγηση «η δαγκάαααανααααα», λίγο πριν εμφανιστεί η τελευταία…

Ο Λότσο ήταν ένας τυπικός κακός με mommy/daddy issues, οπότε δεν μου άφησε κάποια ιδιαίτερη εντύπωση. Ο Πιατάς έκανε τη φωνή;

Για αμφιλεγόμενο θέμα, μήπως να σε πιάσει το απαισιόδοξό σου και να πεις «με αυτή την οικονομική κατάσταση δεν πρέπει να κάνουμε παιδιά, ή να κάνουμε και να τα πουλάμε στο εξωτερικό»; Αν το πεις αρκετά σοβαρά, προβλέπω να γίνει της μουρλής… αν και δεν χρειάζεσαι πραγματικά τις δικές μου ιδέες, θυμάμαι πολύ καλά τα αποτελέσματα που έχουν δικές σου αναρτήσεις :)

ΤΖΩΤΖΙΟΥ είπε...

Α, ναι, ξέχασα να πω πως όταν γυρίσαμε σπίτι, ο Αλέξανδρος με έβαλε να ξεβιδώσω τη θήκη μπαταρίας ενός walkie-talkie με τη μορφή του Buzz που έχουμε, για να ψάξουμε το διακόπτη που θα τον κάνει να τρελαθεί.

philos είπε...

Εμένα με τρέλανε η φωνή του Πιατά ως Λότσο... και όλο το υπόλοιπο βράδυ πείραζα τα μικρά μιμουμενος (δεν θέλω να σχολιαστεί το θέμα αυτό!)
όντως τα μικρά δεν πιάσανε το χιουμορ με τον Ισπανό Μπαζ.

όσον αφορά επιρροές... και ο δικός μου ήθελε να βρουμε έναν Buzz και να το δοκιμάσουμε... τα δε κοριτσάκια της παρέας χθες φτιάχνανε σενάριο και εικονογράφηση του Toystory 4!!!
Θα υπάρξει σύντομα σχετικό ποστ από τη μαμα τους με ντοκουμέντα!

Τωρα για καυγάδες... δεν θέλει και πολύ... θα ψάξω να βρω και να αναδείξω κρυφα μηνυματα στον Μορμολη και την Λιλιπουπολη... και θα τα στείλω σε όλα τα ενημερωτικά μπλογκ...
Ασε που λέω να ξεκινησω γκρουπ στο fb για να ντυθουν με μπουρκες όλες οι κουκλες και να συλλαμβάνονται όσοι κλείνουν τα μάτια στα παιδιά τους! Υποθέτω έχεις ενημερωθεί για τα τελευταία νέα με τη Μπεμπέ λιλλλυ....

Δεν πάμε καλα...