2 Μαρ 2009

Happy twitter-Birthday Dr. Seuss!

Πριν λίγη ώρα παιρνώντας για λίγο απο τα στατιστικά μου μπας και υπηρχε κάτι αξιοσημείωτο κατά την διάρκεια του τριήμερου, διαπίστωσα ότι πάνω από 170 άνθρωποι είχαν διαβάσει σήμερα ένα ποστ που είχα γράψει ένα χρόνο πριν σχετικά με την ταινία "Horton Hears a Who" απο το βιβλίο του Dr. Seuss.

Η σκέψη μου αρχικά πήγε στην τηλεόραση. Σκέφτηκα ότι θα έδειξαν κάποια ταινία του σε κανένα κανάλι και να ενθουσιαστηκανε αρκετοι.
Αλλά δεν βρήκα κάτι.
Προχώρησα λίγο πιο πέρα και είδα ότι οι αναγνώστες του ποστ προέρχονταν απο διαφορετικά κράτη ανά τον κόσμο! Από όσο θυμόμουν ο Dr. Seuss είχε πεθάνει πολλά χρόνια πριν, άρα φαντάστηκα μήπως πρόκειται για καμια νέα ταινία από βιβλίο του ή κάποια βιογραφική ταινία.

Εκανα και εγώ search στο google μέσω του firefox (και όχι απευθείας στην σελίδα της google-βασική λεπτομέρεια!) αλλά δεν πρόσεξα κάτι στα πρώτα αποτελέσματα της αναζητήσης που να δικαιολογεί τέτοιο ψάξιμο σε μια ημέρα σαν την σημερινη, τόσο διαδικτυακά πεσμένη για την Ελλάδα.

Και τότε σκέφθηκα το ψαχτήρι του twitter.


Αν κάτι έγινε σήμερα, αν έχει δημιουργηθεί κάποιος φρέσκος ντόρος, αν υπάρχει μια ειδηση στην τελική, θα έχει αναφερθεί, σχολιαστεί, συζητηθεί στο twitter.

Και δικαιωθηκα άμεσα και γρήγορα.
O Dr. Seuss είχε γενέθλια...σαν σημερα και η google είχε αφιερώσει το σημερινό της logo στον μεγάλο αυτό συγγραφέα.


Μια είδηση που ακόμη δεν είχε προλάβει να γραφτεί σε κάποιο ποστ και να μπορεί κάποιος να την εντοπίσει στο google search.
Μια είδηση που και ποστ να διάβαζε κάποιος δεν θα καταλαβαινε τόσο την σημασία της, αν δεν έβλεπε παράλληλα τα δεκάδες twits που αποδεικνύουν πόσο διάσημος και αγαπημένος είναι ο Dr. Seuss στο εξωτερικό, ένας συγγραφέας και καρτουνίστας που έζησε τον προηγουμενο αιώνα (με πωλήσεις πάνω από 222 εκατομύρια αντίτυπα!!!) αλλά σχετικά άγνωστος στην Ελλάδα.

Μέσα σε μερικά λεπτά της ώρας άνθρωποι απο όλο τον κόσμο ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά σε κάποιον χωρίς να υπάρχει ένα ειδικό site που στηθηκε για αυτό το συγκεκριμένο σκοπό χωρίς καν κάποιος να οργανώσει το παραμικρό.
Ακουστηκαν χιλιάδες "φωνές" σχεδόν ταυτόχρονα και καταγράφηκαν χωρίς καν την χρήση ενος hashtag.
Σαν να γράφτηκαν ταυτόχρονα χιλιάδες comments για ένα γεγονός χωρίς καν να έχει γραφτεί ακομη η σχετική είδηση ή κάποιο ποστ!


Αν βέβαια πέσει στα χέρια σας κάποιο απο τα δεκάδες βιβλία του ή τύχει να δείτε και σεις το cat in the hat ή τις παλιές σειρές κινουμένων σχεδίων του Horton ή την περσινή έκδοση της ταινίας, τότε μπορεί και σεις να αφήσετε το δικό σας μήνυμα/σχόλιο στο twitter αναφωνώντας...

Happy Birthday Dr. Seuss!



και αυτός σαν άλλος ... Horton να σας ακουσει από εκεί που βρίσκεται...
Αυτά που μοιάζουν απίθανα δεν συμβαίνουν πλέον μόνο στα βιβλία του Dr. Seuss!


update:
Ενα παρόμοιο περιστατικό συνέβη πριν λίγες ημέρες με την κατάρρευση του gmail για 4 ώρες.... το twitter πραγματικά πήρε φωτιά!
Αν η δυναμη της συνήθειας είναι για εσάς τόσο μεγάλη που όλες σας οι αναζητήσεις λαμβανουν χώρα στο google τότε διαβάστε αυτο το ποστ του the voyager και προσθέστε τις αναζητήσεις του twitter στο google!

4 σχόλια:

DaNaH είπε...

Καλημέρα Χρήστο! Νόμιζα ότι το ποστ το έγραψες σήμερα και απόρησα που δεν μου δείχνει την εικόνα στην κεντρική σελίδα του Google, αλλά είδα μετά ότι το'γραψες αργά χθες βράδυ!

Καλή εβδομάδα σου εύχομαι! :)

bbchris είπε...

Αυτό το twitter δεν μπορώ να το καταλάβω! :)))

Aspa είπε...

Μα, αναρωτιέμαι: Υπήρχε ποτέ ζωή χωρίς το twitter; Είναι καταπληκτικό εργαλείο και όποιος δεν το έχει δοκιμάσει δεν ξέρει τι χάνει...
Πάω τώρα κι εγώ να διαβάσω το περσινό σου ποστ!

KitsosMitsos είπε...

Τελικά όλα τα μυστήρια έχουν την εξήγησή τους! Χαχα! Καλημέρα