11 Φεβ 2009

Από video σε audio και απο κει στον ... vrypan!

Την ιδέα την έδωσε ο Παναγιώτης εδώ. Και δεν είναι μόνο για podcasts αλλά για κάθε είδους μουσικό αρχείο.
Εγώ λοιπόν σκέφθηκα να μετατρέψω σε mp3 τα βιντέακια που είχα γυρίσει στο αυτοκίνητο το τελευταίο δίμηνο, και τα οποία για κάποιο λόγο δεν ανεβαίνουν με τίποτε σε blogger.
Βάζοντας στον γούγλη την φράση "extract mp3 from video file" ως δεύτερη αναζήτηση μου βγάζει ένα free software,


το AoA Audio Extractor το οποίο πραγματικά είναι free software και μάλιστα απίθανα εύκολο στο χειρισμό του.


Ετσι σε δευτερόλεπτα τα 192mb ενός αρχείου .mov γίνανε μόλις 8mb, τα οποία ελπίζω ότι θα μπορεί να τα επεξεργαστεί και να τα κατεβάσει πιο εύκολα κάθε διαδικτυακός player.
Απο εκεί και έπειτα μετά ακολούθησα την πολύ απλή διαδικασία που περιγράφει ο vrypan όμορφα και αναλυτικά στο post του.

Το αποτέλεσμα πατώντας το play απο κάτω!



Τωρα θα μου πει κάποιος γιατί δεν κάθεσαι να γράψεις ένα podcast απευθείας στο laptop και με πολύ καλύτερο ήχο, και μοντάζ και με πιο συγκεκριμένα θέματα και επομένως ίσως και περισσότερο κοινό και απήχηση.

Απλά δεν έχω χρόνο, είναι η απάντηση. Στο σπίτι με δύο γονείς που δουλεύουν πολύ παραπάνω από 8ωρο και δύο αγρίμια να μεγαλώνουν ραγδαία και να αρρωσταίνουν, να θέλουν παρέα για παιχνίδι, τάϊσμα κάθε δίωρο εναλλάξ, μπάνια και το κυριότερο εκπαίδευση δεν μένει και πολύ μυαλό για να οργανώσεις και να φτιάξεις όχι ένα podcast αλλά ουτε καλα καλά ένα ποστ. Φαίνεται αυτό άλλωστε από την συχνότητα των ποστς μου το τελευταίο διάστημα...

Και σκοπός μου παραμένει πάντα όλα αυτά τα χρόνια να εκφράζομαι όσο το δυνατό πιο άνετα για μένα και άμεσα για ότι κατα καιρους ... κυκλοφορεί στο κεφάλι μου.

Πιστεύω ότι τα καταφέρνω λίγο.

7 σχόλια:

Aspa είπε...

Πολύ γέλασα που ήταν παραμονές Χριστουγέννων! Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Tο σημαντικό είναι ότι το ανέβασες! (Το οποίο μου θυμίζει ότι ακόμα δεν έχω βάλει σε άλμπουμ τις φωτογραφίες της βάφτισης της Εβίτας. Δεν πειράζει, θα γίνει κι αυτό…)

Ανώνυμος είπε...

Philos, θα στο πω χύμα...

Δεν ακούγεται ρε φίλε!!

Η ποιότητα δεν είναι κακή, ειναι πολύ κακή! Τουτεστιν θα πρεπει ο αλλος να ειναι πολυ απελπισπεμένος ή να σε αγαπαει πολυ για να το ακουσει.

Δεν ξέρω πως ηχογραφεις, παντως μια λυση On the go, είναι μεσω hands free, χωρίς μουσική φυσικά, και οχι απο video σε mp3.

Οπως βλέπεις κι απο το πιο πανω σχολιο, μεχρι το "παραμονες Χριστούγεννα" ακούσαμε..

:-)

philos είπε...

@aspa
Επέλεξα το τυχαίο απόσπασμα γιατί αυτό έτυχε να έχω φορτωμένο στον υπολογιστή μου αυτή την στιγμή. Εχω γράψει καμια 20ρια ακόμη αλλά δεν νομίζω να αξίζουν για ανεβασμα πάνω από δύο.
Αν σκεφτώ και γω πόσα ακομη οικογενειακά πρέπει να διευθετήσω θέλω κανα μήνα άδεια για να τα προλάβω.
@dealsend
Την αλήθεια λές και δεν χρειάζεται καν πρόλογος γιατί κριτική κάνουμε μόνο σε αυτους που εκτιμουμε και αγαπάμε.
Σκοπός του ποστ δεν ήταν να ανεβάσω ένα podcast αλλά να πειραματιστώ με την τεχνική και εκεί που το έκανα, έγραψα παράλληλα και το ποστ.
Εκανα ένα μικρό πείραμα ακόμη απο τα δεκάδες που εχω κάνει εδώ μέσα.
Στην δουλειά δεν μπορώ να ακουσω το αποτέλεσμα από το δίκτυο. Το άκουσα από το mp3 και είδα ότι η ποιότητα δεν είναι επιπέδου Podcast αλλά ακουγόταν. Το ίδιο και από το σπίτι.
Αλλα διαπίστωσα ότι από reader και friendfeed δεν ακουγεται καν!

Μην ανησυχείς δεν πρόκειται να ανεβάσω άλλο, αλλά θα πειραματιστώ με ένα απλό mp3 να δω τι φταίει μες το ΣΚ. Μήπως είναι γενικό το πρόβλημα και μειώνει την ποιότητα για να αυξήσει την ταχύτητα.

Εγω όπως εχω ξαναπει, βάζω μια φωτογραφική μηχανή σε ένα σημείο και γράφω βίντεο. Ουτε έχω σκεφτεί από πριν αν θα μιλήσω και τι θα πω. Αν μου έρθει κάτι, πατάω το κουμπί εγγραφής και το αφήνω. Οποτε μην περιμένεις κάτι πιο εξελιγμένο.
Και ο λόγος που τα γράφω είναι για την πάρτη μου, για να μπορώ να γίνομαι πιο γρήγορα ετοιμόλογος και να μπορώ να εκφέρω προφορικά και φωναχτά σε ένα μέσο όσα σκέφτομαι.
Στο γραπτό τα καταφέρνω καλύτερα, στο προφορικό θέλω εξάσκηση.

Καλή σας ημέρα!

Sophia είπε...

Χμ.. πάρε ένα μικρό ψηφιακό κασετοφωνάκι, μπορείς να το κουβαλάς παντού και να έχεις κατευθείαν και τα αρχεία που θέλεις!!!
;-D

philos είπε...

Σοφία, ορθώς εμίλησες!
;))

Sophia είπε...

Ουφ, όλο ορθώς μιλάω, πιάστηκα, για μισό λεπτό να καθίσω!!!
;-D

philos είπε...

Κεφάκια βλέπω και χαίρομαι!
;)

Κάθισε τώρα!