29 Δεκ 2008

Gaza on my mind

Οι Ισραηλινοι κατά την προσφιλή τους μέθοδο διαλέξανε και πάλι να χτυπήσουν μέρες Χριστουγέννων τον αγαπημένο τους σάκο του μποξ, τους Παλαιστινίους της Γάζας. Αυτη την φορά το παρακάνανε και κινδυνέψανε να εκτοπίσουν από την πρώτη είδηση των δελτίων τα χιόνια και τις όμορφες βιτρίνες των όμορφα φωτισμένων και στολισμένων μεγαλουπόλεων. 


Δύσκολα βλέπω να γίνεται πάλι κάτι... Ο κόσμος αδιαφορεί. Όπως αδιαφόρησε και πάλι πρόσφατα με το παιχνίδι κουκουλοφόρων και αστυνομικών. Όπως αδιαφορεί καθημερινά για όλα εκείνα τα ... 




Ο κόσμος ο ίδιος που σπεύδει να μιλήσει αμέσως και να περηφανευτεί για τα "δικά του παιδιά" αν είχαν τύχη και αντί για μια σύριγγα στο χέρι είχαν καρφωμένο ένα χρυσό ευρωπαϊκό ή ολυμπιακό μετάλλιο στο στήθος.

Πόσο μάλλον να περιμένουμε ο κόσμος να μιλήσει για όλα εκείνα τα παιδιά που θαφτήκανε ζωντανά μεσα σε ερείπια. 
Πόσο μάλλον να περιμένουμε ο κόσμος να μιλήσει για όλα εκείνα τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει σε κατεχόμενα και δεν έχουν ζήσει στιγμή πραγματικής ελευθερίας.
Πόσο μάλλον να περιμένουμε ο κόσμος να μιλήσει για παιδιά των οποίων οι γονείς δεν έχουν την πολυτέλεια να μιλάνε καν για την επερχόμενη οικονομική κρίση, γιατί βιώνουν μία ατελείωτη τρισχειρότερη οικονομική κρίση εδώ και χρόνια που τους έχει στερήσει τα στοιχειώδη...
Πόσο μάλλον να περιμένουμε ο κόσμος να κινητοποιηθεί για αυτά τα παιδιά..



PLEASE NOTE THAT THIS DRAWING IS COPYRIGHTLESS.
you are strongly encouraged to post it, print it, stick it on the walls of your city, and share it by any means with the biggest number of people you may know.
please do mention/tag/link the author or the blog (mazenkerblog.blogspot.com) when it is possible.



Για αυτά τα παιδιά και τους γονείς τους, μπορεί και πάλι να προσευχηθώ.
Να ανάψω ένα κερί.
Δεν ξέρω αν ένα εκατομύριο κεριά θα φωτίζανε τόσο δυνατά, έτσι ώστε να θορυβηθουν αυτοι που μπορουν να σταματήσουν αυτή την νέα χυδαιότητα.
Πιστεύω όμως ότι ένα εκατομύριο ποστ έστω και μόνο με αυτά τα δύο σκετσάκια που προσφέρει προς αναδημοσίευση ο Λιβανέζος Mazen Kerbaj θα μπορούσαν να δείξουν ότι ο κόσμος δεν κοιμάται εντελώς και να ταρακουνήσουν σημαντικά τις κυβερνήσεις για  να σταματήσει και πάλι αυτή η νέα σφαγή.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Δε ξέρω Φίλε αν οι προσευχές αρκούν. Ο Θεός, όπως και ο πρόεδρος των ΗΠΑ και οι Βρυξελλιώτες αδελφοί, βαρυακούει νομίζω πολλές φορές. Αναρωτιέμαι γιατί διάλεξαν αυτές τις μέρες τάχα...

ΓΑΪΔΑΡΑ είπε...

Πολύ φοβάμαι πως η μεγαλύτερη απογοήτευση, για όσους γοητεύτηκαν, θα είναι ο Ομπάμα. Ίσως είναι όλο αυτό ένα μήνυμα, μια επίδειξη δύναμης και αλαζονείας, ένα εκ των προτέρων τράβηγμα αυτιού... έτσι για να ξέρουμε ποιος είναι το αφεντικό.

Κεριά δεν ανάβω. Προσευχές δεν κάνω. Θα αναδημοσιεύσω το σκίτσο.
Φίλε ωραίο κείμενο.

philos είπε...

Ελένη, ένα παιχνίδι ζουμε και πάλι. Περάσανε 2-3 ημερες. Χτυπησανε ότι μπορουσανε και έρχεται η ΕΕ και ο Σαρκοζι απο τας διακοπας του να τραβηξουν αυτιά. Παπάρια... Και μόνο το οτι εμβολίσαν Κυπριακό άρα πλοιο της ΕΕ ήταν casus belli.
Μουγκα απο όλους.
Γιατί οι Ισραηλινοι μας έχουν συνηθίσει στους τσαμπουκάδες.

Γαιδάρα στην αρχή σκεφτόμουν να γράψω και εγώ ένα ποστ για τον Ομπάμα και το αν τελικά μας αποαγοήτευσε, όπως έκανε και ο oldboy. Αλλά το θέμα δεν είναι τι κάνουν τα είδωλά μας, αλλά εμείς.
Τι κάνουν αυτοι που μας κυβερνάνε άμεσα.

Οι Ισραηλινοι δεν αλλαζουν έτσι εύκολα. Ουτε και η πολιτικη των ΗΠΑ. Ας αλλάξει έστω και λίγο τους Αμερικανους ο Ομπαμα πάλι ευχαριστημένος θα είμαι.

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και αν έστω και ένας αναδημοσιεύσει το σκίτσο, μάλλον ο στόχος του ποστ επετευχθη!
;)

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Μήπως ξεχάσαμε τους 17.500 νεκρούς -σχεδόν όλοι άμαχοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά- κατά την ισραηλινή εισβολή στον Λίβανο το 1982, τους 1.700 νεκρούς Παλαιστίνιους πολίτες στη σφαγή των Σάμπρα και Σατίλα, τη σφαγή των 106 Λιβανέζων προσφύγων (τα μισά ήταν παιδιά) το 1996 στην Κανά, σε βάση του ΟΗΕ, τη σφαγή των προσφύγων στη Μαρουαχίν, που οι Ισραηλινοί τους έβγαλαν από τα σπίτια τους το 2006 για να τους εξολοθρεύσει το πλήρωμα ισραηλινού ελικοπτέρου, ή μήπως τους 1.000 νεκρούς από τον βομβαρδισμό και την εισβολή στον Λίβανο την ίδια χρονιά;