28 Νοε 2008

To Golden Hall άνοιξε!

Και ότι και να πω είναι λίγο...
Δεν μοιάζει με το mall, έχει πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής, πολύ περισσότερο προσωπικό και φύλακες, εκπληκτικές βιτρίνες, όμορφα αλλά ακριβά μαγαζιά, ωραίες γωνιές, πολύ όμορφα διακοσμητικά στους διαδρόμους, μια υπέροχη ιταλική trattoria, όμορφο κόσμο, πλούσιο κόσμο αλλά ακόμη είναι κομματάκι ατελείωτο... και όπως πάντα θέλει να σημειώσετε τον αριθμό στο σημείο που θα παρκάρετε για να μην κάνετε στο τέλος βόλτες στο πάρκιγκ με τα ψώνια!

Πάρτε μια ιδέα από φωτογραφίες που έβγαλα σημερα το μεσημέρι που πέρασα για μια πρώτη επιθεώρηση.



Περισσότερο review τις επομενες ημέρες... χρόνου επιτρέποντος!

24 σχόλια:

DaNaH είπε...

Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες Χρήστο!

Μου άρεσαν ιδιαίτερα οι κυλιόμενες σκάλες με τους καθρέφτες και οι πολύ προσεγμένες βιτρίνες. Μου θύμισαν λίγο Λονδίνο.

Μακάρι να γίνει και στην Θεσσαλονίκη ένα δεύτερο εμπορικό, και για να έχουμε μια εναλλακτική και για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και για να "σπάσει" ο κόσμος σε περισσότερα εμπορικά! :)

Ανώνυμος είπε...

Ξερεις τι παρατηρώ;

Αδειο

Διεψευσέ με αν απλά περίμενες να την κάνει ο κόσμος για να βγάλεις φώτο

Aspa είπε...

Διάβασα την ανάρτησή σου χθες το βράδυ και είχα σκοπό σήμερα να πάω, αλλά με τέτοια κίνηση που είχε σήμερα η Κηφισίας (λόγω βροχής;) τα σχέδια ματαιώθηκαν… Δεν πειράζει, από βδομάδα! Καλό Σαββατοκύριακο!

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Νάχει άραγε... το άρωμα που χρησιμοποιώ για το σιδέρωμα στις τήβεννούς μου;; Εκεί κάτω από 1000 ευρώ το βρήσκω στο Αττικα;; :-)

PN είπε...

Συγνώμη, αλλά το ότι η Κηφισσίας σήμερα είχε πήξει από το Μαρούσι επειδή όλοι σταματούσαν να το δουν είναι φυσιολογικό; Έλεος!! Είμαστε τρελός λαός τελικά.

Δεν λέω ότι δεν θα πάω να το δω, αλλά δεν είναι και από τις προτεραιοτητές μου.

Να χαρώ εγώ οικονομική κρίση!!! Χαχαχαχα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά είχε ήλιο σήμερα. Ασχετο ε; Αλλά εσύ τελικά πήγες κάπου χριστουγεννιάτικα ε;

Ανώνυμος είπε...

Εντυπωσιακότατο το Golden Hall :) Μια επίσκεψη κρίνεται άκρως απαραίτητη. Thanks για τις πολύ ωραίες φωτογραφίες

Moloch είπε...

Οι φωτογραφίες ως φωτογραφίες είναι πάρα πολύ καλές :) Ευχαριστούμε!

Ανώνυμος είπε...

Μια ερώτηση
Γιατί αυτή η υπέρμετρη βλακεία δεν κατασκευάστηκε κάπου ώστε να μην επιβαρύνει κυκλοφοριακά την περιοχή ???? Πως γίνεται σε μια περιοχή να υπάρχουν 2 Mall ?? όσο για τις θέσεις εργασίας.., αυτές τις θέσεις ονειρεύεστε για τα παιδιά σας 700 ε πωλητές - υπηρέτες κομπλεξικών πλουσίων ?

philos είπε...

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας. Θέλω να πω πολλά στον καθένα ξεχωριστά, αλλά θα μου δώσετε λίγο χρόνο γιατί πήζω τρελλά!

philos είπε...

Σήμερα πάντως για να μην ξεχνιόμαστε μέρα που είναι θα πήγαινα στο blog της Δανάης που ασχολείται με το θέμα της ημέρας... το AIDS...

helensotiriadis είπε...

το golden hall στεγάζεται στο πρωην international broadcast center, γνωστό σαν IBC, που κατασκευάστηκε για την ολυμπιάδα της αθήνας το 2004.

για μένα, εξέλιξη αυτή είναι θλιβερή. κρίμα οι ελπίδες του κόσμου ότι η υποδομή για τους αγώνες θα άφηνε κάτι ουσιαστικό.

και η κίνηση στη περιοχή έχει γίνει αφόρητη.

ωραίες φωτό, bytheway... τις είδα στο flickr και ήρθα εδώ.

Ανώνυμος είπε...

θα συμφωνήσω με τον ανώνυμο για τα 2 εμπορικά κέντρα τόσο κοντά(βέβαια βόρεια προάστια είναι αυτά, εκεί ρέει το χρήμα :ΡΡΡ )

αλλά και με τη φίλη που μιλά για θλιβερή εξέλιξη(αφού πρόκειται για το κτίριο που στέγαζε το IBC)

philos είπε...

Πέρασε κιόλας μια εβδομάδα από τότε που πήγα στο golden hall και δυστυχώς δεν κατάφερα να ξαναπάω.
Βασικά πετάχτηκα στα γρήγορα την πρώτη φορά. Ούτε μισή ώρα δεν περιηγηθηκα.

Όντως ήταν άδειο. Δεν είχε εγκαίνια Κωτσόβολου όπως 3 χρόνια πριν το mall, όπου έπεφτε κυριολεκτικά ξύλο. Αλλά ούτε και την διαφήμιση του mall, και το πάρκιγκ ακόμη θυμίζει εργοτάξιο!
Δεν έχει μαγαζιά κράχτες, δεν έχει πλαίσιο, μαρινοπουλο.
Δεν είδα παιδότοπο. Λάθος μεγάλο! Γιατί οι κυρίες που είδα, μεταξυ αυτών και το Δεσποινάκι ήταν όλες αγκαζε με τα πιτσιρίκια τους. Πόσο να αντέξει το παιδί ή το νήπιο μια βόλτα μέσα σε παπουτσάδικα, τσαντάδικα? Δεν έχει κάν ELC να πάει να παίξει λίγο. Και το Imaginarium δεν είναι αυτής της φιλοσοφίας.
Οι καθρέφτες για να είμαι ειλικρινής δεν μου αρέσανε. ΚΑΘΟΛΟΥ.
Πολύ 80'ς με την κακή έννοια. Μου θύμισε κάτι ξεφτισμένα εμπορικά που χτίζανε εκείνα τα χρόνια εργολάβοι οικοδομών. Ενώ οι διάδρομοι είναι θεικοί. Το μάρμαρο εκπληκτικό κάτω και μάλιστα καθρεφτίζει τις βιτρίνες. Την επόμενη φορά που θα πάω θα βγάλω καλύτερες φωτογραφίες.
Αλλά θέλει και προσοχή αν φοράτε παπουτσια που γλιστράνε ερχομενος από βροχή...
Είχε πολλούς φύλακες. Πάρα πολλούς. Και όχι ντυμένοι με αποκριάτικες στολές όπως αυτοι του mall, αλλά με ωραία κουστουμάκια οι άνδρες και οι γυναίκες με όμορφες στολές.
Τα αίθρια πιστεύω θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα. Δεν ξέρω το καλοκαίρι, πόσο ενοχλητικός θα είναι ο ήλιος πιο ψηλά.

Και αφήνουμε τα τεχνικά....

philos είπε...

Το θέμα παρκιγκ είναι ένα μεγάλο θέμα.
Είναι το πρώτο που διαπίστωσα και γω.
Δεν είναι δυνατό να υπάρχει πρόσβαση μόνο απο την πλευρά της Κηφισίας. Εδώ στο mall που είναι χωμένο 100 μέτρα μες το έδαφος και μάλιστα έχει δύο προσβάσεις και 5-6 μπάρες και πάλι η ουρά φτάνει στον δρόμο.
Δεν βρήκα χρόνο να μιλήσω με τους φίλους που εργάζονται εκεί να μου πουνε αν ισχύει κάτι άλλο στο άμεσο μέλλον. Επιφυλάσσομαι.... γιατί αλλιώς θα είναι το μεγαλύτερο φάουλ!

helensotiriadis είπε...

περνάω από το κτίριο αυτό καθημερινά.... στο πίσω μέρος, σε κάθετη της σπ.λούη, υπάρχει κάτι που φαίνεται ότι είναι είσοδος πάρκινγκ, αλλα μέχρι χτες ήταν ακόμα σε κατασκευή.

νομίζω ότι δεν πρόλαβαν να ετοιμάσουν γενικά το κτίριο πριν τα εγκαίνια.

κλασικά.

philos είπε...

Δανάη, θυμίζει εξωτερικό όντως. Και πιστεύω ότι χρειάζεται μια πόλη σαν την Αθήνα τουλάχιστον ένα τέτοιο κέντρο αν όχι τόσο για τους ΒΠ αλλά και για τους πλούσιους τουρίστες.
Εμείς στην δουλειά που έχουμε Αραβες συνεργάτες το πρώτο πράμα που ρωτάνε είναι που έχει κοντα mall να πάνε οικογενειακώς!

dealsend, θα ξαναπάω. Θα είναι εκεί συναδελφοι μου για πολύ καιρό ακόμη, οποτε μπορώ να ρωτήσω πως πανε τα πράματα, πως τα βλέπουνε.

Aspa, περίμενε να πέσει πρώτα ο 13ος μισθός! ;))

Διόνυσε, πες μου τι άρωμα χρησιμοποιείς να στο κάνω δώρο τώρα δια τας εορτάς!
;))

Το άκουσα και γω αυτο που λες. Τωρα που φθηνυνε και πάλι η βενζίνη όλοι ξεχύνονται στους δρόμους! Πάντως για βόλτα αν έξω έχει βροχή μια χαρά είναι... Αν έχει ήλιο, σαν την Αρεοπαγείτου καμιά!

Dailyscene, μια χαρά μας κάθισε ο καιρός στην πόλη σου. Δεν είχα χρόνο να γράψω κάτι. Κατα λάθος βρεθηκαμε στην Λαική αγορά το Σαββατο στο κλείσιμο και προλαβα και εβγαλα μερικες φωτο και τις ανεβασα στο flickr. Την Κυριακή κάτσαμε παραλια για μεζε με ουζακι κρασακι στου Κατελανου. ΤΕΛΕΙΑ!

internetakia, Moloch σας ευχαριστώ αν και πιστεύω ότι αν είχα χρόνο θα μπορούσα να βγάλω πολύ καλύτερες.

ανώνυμε, συμφωνω ότι ένα τέτοιο εμπορικό επιβαρύνει αρκετά την περιοχή. Εχω ζήσει την περιοχή από το 80 και έχω νιώσει τις κάθε είδους κυκλοφοριακές επιβαρύνσεις, ειδικα απο τότε που γέμισε γραφεία η περιοχή. Συν ότι έχει δίπλα συνεδριακό, νοσοκομεία, μικρότερο εμπορικό, το avenue το οποίο και προτιμώ για να πηγαίνουμε να παίζουμε με το γιο μου στον παιδότοπο έξω, και άπειρα γραφεία απο απέναντι συν... ένα γήπεδο το οποίο μαζεύει χιλιάδες κόσμου τα ΣΚ και όχι μόνο.Δεν ξέρω αν είναι πετυχημένη κίνηση ή όχι, αλλα βλέποντας την εξαιρετικά έξυπνη διαχείριση του mall από τα ίδια άτομα, θελω να πιστεύω ότι το σκεφτηκανε καλα. Γιατί πολύ απλά αν έχει τόση κυκλοφοριακό... θα το σκεφτεί πολύ ο άλλος να αφήσει την Κηφισιά για να κατέβει πιο νότια...

Για τις θέσεις εργασίας, εγώ πιστεύω ότι αυτό το εμπορικό δεν θα κόψει θέσεις όπως έκοψε το mall από εκεί γύρω. Γιατί απευθυνεται κατα κύριο λόγο σε άλλο κοινό. Απλά αναρωτιέμαι πως θα έχει εύκολη πρόσβαση ένας "καλός τουρίστας" του κέντρου προς το Μαρούσι?
Τωρα για τα άλλα που λες ανοιγεις ένα μεγάλο θέμα. Δεν ονειρεύομαι για το παιδί μου μια θέση 700€ αλλά απο την άλλη καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Το να λέμε έτσι εύκολα κάποιον άνθρωπο κομπλεξικό, μας κάνει και εμάς κομπλεξικούς και ρατσιστες. Μακάρι οι πλουσιοί μας να επενδύανε περισσότερο σε νέες επιχειρήσεις πρωτογενους παραγωγής παρά σε εμπορικά καταστηματα. Εκεί θα με βρεις σύμφωνο. Γιατί δανειζόμαστε για να αγοράζουμε ξένα προιόντα μονίμως...

philos είπε...

toomanytribbles, που είσαι και γειτόνισσα από ότι βλέπω, είδα ότι υπάρχει και άλλη έξοδος και για αυτο κράτησα "πισινή". Αν μάθω από πρώτο χέρι, θα σε ενημερώσω... τι να κάνουμε και μεις οι κατασκευαστές... δεν τα προλαβαίνουμε όλα στην ώρα τους!
Το θέμα είναι ότι περάσαν 4 χρόνια και δεν έχει αξιοποιηθεί σχεδόν τίποτε άλλο. Η απολυτη ξεφτίλα!
Περνάω απο το ΟΑΚΑ και με πιάνει θλίψη. Μόνο το Ολ. χωριό έμεινε και αξιοποιηθηκε όπως έπρεπε.
Τωρα το θέμα είναι όταν φτιάχνανε το ibc και όλα τα υόλοιπα κτίρια και εγκαταστάσεις γιατί δεν είχανε σκεφτεί από πριν τι θα τα κάνουνε και γιατί όχι να τα έχουν ήδη πουλήσει από πριν?

το κατάλαβα ότι σε έφερε το flickr απο εδώ γιατί και μένα το flickr με έχει φέρει στο δικό σου blog!

Dominique, δυστυχώς όλα φτιάχνονται αποσπασματικά. Εχουμε ένα αεροδρόμιο που θα μπορουσαν να είχαν φτιαχτεί θαυματα τριγύρω του και με τον ΝΟΜΟ!!! και να αποκεντρώσει τον κόσμο, αλλά εκεί προχωράνε με απελπιστικά αργους ρυθμούς.

Θα δείξει...

helensotiriadis είπε...

περνάω κάθε μέρα απ'το IBC (έτσι επιμένω να το αποκαλώ) και στρίβω δεξιά στο σημείο που ανέφερα. στο mall όμως, δεν έχω μπεί ακόμα.

αντιστέκομαι... είχα δουλέψει στο κτίριο αυτό και σίγουρα, όταν μπω, θ'αναζητήσω το σημείο που ήταν το γραφείο μου. it's not going to be fun.

helensotiriadis είπε...

ααα... επίσης δεν ξέρω αν γνωρίζεται ότι είναι το 2ο πιο μεγάλο κτίριο στην αθήνα, μετά από τον ελ.βενιζέλο.

helensotiriadis είπε...

*γνωρίζετε

philos είπε...

toomanytribbles, να υποθέσω ότι δουλευες στην κατασκευή του ibc. Και γω στου mall και πάντα κάθε φορά που το επισκέπτομαι το βλέπω με ένα άλλο μάτι. Λογικό. Σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Από ότι έμαθα τέλη Γενάρη θα έχουν τελειώσει όλες οι εναπομείνουσες δουλειές στο ibc. Τότε θα δείξει...

helensotiriadis είπε...

δούλευα για την ολυμπιάδα, στο κτίριο αυτό: ήταν το κέντρο για τη τηλεοπτική μεταδόση.

θα το ξαναπώ. κρίμα.

philos είπε...

Το ξέρω... είχα αρκετους γνωστους και γω εκεί.
Περασμένα μεγαλεία...