17 Ιουλ 2008

Κάνοντας microblogging στο blog μου!

Χθες πήγαμε praktiker για να βρουμε διάφορα μικροπράματα για το σπίτι και δεν βρίσκαμε να παρκάρουμε από τον κόσμο. Φύγαμε κατευθείαν.

Αυτή η ντουλαπα είναι από το ΙΚΕΑ. Πολύ ωραία μου φάνηκε, σε βαθμό που αν τελικά την αγοράσω να σκέφτομαι αν θα την γεμίσω!

Μετά πήγαμε Mall από την είσοδο του ΟΑΚΑ. Η ουρά του πάρκιγκ εφτανε μέχρι έξω στον δρόμο!!! Φύγαμε κατευθείαν!

Στο ΟΑΚΑ είχε ήδη από νωρίς πολύ κόσμο για το ματς της Εθνικής μας με την Βραζιλία.

Αισθησή μου οτι αυτή η Εθνική θα πάει ψηλά φέτος! Παίζει απλά, ώριμα και με αυτοπεποίθηση! Και έγινε καλή ανανέωση!

Στο σπίτι είμαστε ακόμη ανω κάτω. Θέλει πολύ συμμάζεμα ακόμη. Αλλά δεν χορταίνω να πηγαίνω να βλέπω το δωμάτιο του μικρού. Το blue room!

Η μεγαλυτερη χαρά μου όμως ήταν που το ΣΚ ο μικρός ήθελε να συμμετέχει στην κατασκευή των επιπλων του δωματίου του.

Υπο την υψηλή -όντως- επίβλεψη του παππού του και εμού του ιδίου εσφιξε αρκετές βίδες και έριξε αρκετές σφυριές - με κάθε μέσο που έβρισκε - σε αυτές!

Κάναμε λίγο χρόνο παραπάνω, αλλά η αποζημίωση που πήραμε στο τέλος ήταν ανεκτίμητη.

-Γιατί χοροπηδάς Γιώργο?

-Απο χαρά μαμά!!!



Το οικογενειακό νέο του μήνα!!! Οι γονείς μου δεν θα αλλάξουν την παλιά κουζίνα μας με την πιο παλιά δικιά τους! Τωρα ψάχνουν για συσκευές!

Πήγανε χθες πρωί σε Ηλεκτρονική και Κωτσόβολο. Στον πρώτο εξυπηρετηθήκαν σχετικά καλά από έναν υπάλληλο στον δε δεύτερο τσαντιστήκαν από την έλλειψη υπαλλήλων και φύγανε!

Το απογευμα τους συμβούλεψα να πάνε Media Markt. Είχα ακούσει από φίλο μου σχετικό του χώρου ότι πάνε πολύ καλά στις πωλήσεις των Λευκών Συσκευών. Και πηγανε. Και βρήκανε.

Πήγα και γω MediaMarkt χθες για πρώτη φορά! Κατενθουσιάστηκα. Όμορφος χώρος, τεράστιο υπόγειο πάρκιγκ, εξυπηρετικοι και πολλοί υπάλληλοι, πολλές πληροφορίες πάνω στις συσκευές και ύπαρξη τμήματος Service!!!

Στα αρνητικά ότι δεν είχε μεγάλη ποικιλία από φίρμες στις Λευκές Συσκευές που έψαχνα εγώ. Στα ψυγεία και απορροφητήρες έπαιζε πολύ ο όμιλος SIEMENS-BOSCH-PITSOS. Τυχαίο?

Θα ξαναπάω Media Markt να δω και τα ηλεκτρονικά. Τωρα που είδα πόσο απλή πρόσβαση έχει...

Αλλά ακόμη δεν τους άφησα να αγοράσουνε οι γονείς μου... Είπαμε να κάνουμε και λίγο SKROUTZ IT, πριν πάρουμε τελικές αποφάσεις. Και 100 ευρώ στα 1000 να γλυτώσεις δεν είναι αμελητέο ποσό!

Τελικά την φθηνότερη βενζίνη στα Βόρεια Προάστεια την έχω βρει σε SHELL!!! Στου Βερόπουλου στην Κηφισιά! Πουλάει βέβαια μόνο απλή αμόλυβδη! Και δεν έχει κάρτες!

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι καθημερινά αλλάζει τιμή. Πριν μια εβδομάδα είχε 1,21, προχθές 1,17 και σήμερα 1,19. Αν αντέχεις να περιμένεις κανα τέταρτο λόγω ουράς αξίζει!

Χθες με έπιασε ένας οίστρος με την μουσική. Πήρα δυο cd από Metropolis και δύο από itunes.

Το τελευταίο του Dousk μεσα σε μια εκπληκτική συσκευασία (όπως στα περισσότερα άλλωστε από την klikrecords) και το τελευταίο του dj Ravin! Εκπληκτικές αγορές και τα δύο! Όταν τα ακούσω και δεύτερη φορά στο αυτοκίνητο θα πω με σιγουριά και ποια κομμάτια ξεχώριζω!

Είναι κομμάτια σε cd που με ενθουσιάσανε μετά από 4-5 ακούσματα!

O Dousk πειραματίζεται με μεγάλη επιτυχία με ήχους και φωνές από blues ενώ ο απίθανος Ινδός dj του Buddha Bar βρίσκει τις απόλυτες μουσικές για δυνατή beat επένδυση σε beach bars και clubs! ... το καλοκαίρι θέλει και το beat του!

το artwork από την ομάδα poordesigners

Ο Moby ήταν καιρό στην λίστα του itunes. Θεώρησα ότι ήρθε η ώρα να τον αγοράσω. Και την deluxe edition του best of (εδώ δεν ξέρω τι να πρωτοξεχωρίσω) αλλά και το τελευταίο του άλμπουμ το Last Night (δεν το άκουσα ακόμη).

Στο αυτοκίνητο ακόμη παίζουν τα κομμάτια που αγόρασα πριν 2 εβδομάδες. Greek Cinema Revisited (τρελλό κόλλημα όλο το άλμπουμ αλλα αγαπημενη μου στιγμή το άγριο ροκ γύρισμα των matisse στο Αγκίστρι)

Kαι το άλμπουμ της εξαιρετικής Lizz Wright The Orchard (My heart, my mind, my soul) μαζί με το Put your records on Corrine Bailey Rae και το Chasing Pavements της Adele. Επιτέλους μετά από χρόνια όμορφες μπαλάντες από υπέροχες γυναικείες μορφές.

Να θυμηθώ να τσεκάρω το τελευταίο άλμπουμ της Eryka Badu. Άλλη λατρεμενη μου φωνή! Και δεν βγάζει συχνά άλμπουμς.

Αυτές οι φωνές μου θυμίζουν πολύ καλοκαίρι, όμορφα μοναχικά μικρά μπαράκια μέσα στη χώρα κάποιου κυκλαδιτικου νησιού, παραλίες το βράδυ και ανοιχτά θέατρα ασφυκτικά γεμάτα με κόσμο όμορφο, με κόσμο ερωτευμένο.

Το καλοκαίρι είναι όμορφο, είναι ερωτικό, είναι αναζωογοννητικό. Ο κόσμος που κυκλοφορεί τα καλοκαιρινά βράδια στο κέντρο της Αθήνας είναι σαν μια πολύχρωμη πινελιά που βγαίνει από το ραβδί της νεράιδας της Σταχτομπούτας και μετατρέπει αυτή την γκρίζα, βρώμικη και κουρασμένη πόλη, σε μια μαγευτική πόλη, μια πόλη ερωτεύσιμη.

Το επόμενο πρωινό μας μένει το γοβάκι ... και περιμένουμε την ώρα που θα νυχτώσει και πάλι για να μεταμορφωθεί και πάλι ετούτη η μίζερη πρωινή πόλη!

Και εκεί που περιμένω στην κίνηση κοιτάζοντας ανάμεσα στις πολυαριθμες αφίσες εντοπίζω την απόλυτη είδηση του καλοκαιριού! "The Ultimate Pop Queen is back: SANDRA"

23 χρόνια πριν σε κάποιο δισκοπωλείο στα Εξάρχεια μου υπέγραψε το πρώτο μου (και τελευταίο) αυτόγραφο που πήρα στην ζωή μου πάνω στο maxi single της Magdalena! Ναι μου υπέγραψε και ο Μισέλ Κρετού!

Τέλος, μου άρεσε το faq της 10 Ιουλίου με θέμα τις διακοπές. Πολλά όμορφα μικρά tips και προτάσεις για διακοπές. Εγώ το κράτησα ηλεκτρονικά!


Τωρα όλο το παραπάνω κείμενο δεν ξέρω αν είναι γενικότερη στάση μου ή κάτι που ένιωσα προς στιγμή.
Αυτό που ξέρω είναι ότι ακολουθώ πάντα αυτό που νιώθω κάθε στιγμή.

Δεν θέλω να κουραστώ και ούτε να κουράσω και όσους επιμένουν να με ακολουθούν και να με παρακολουθούν!

Σίγουρα δεν θέλω να κάνω παύσεις από το blog αλλά ίσως να είναι ευεργετικό το να μπορώ να αλλάζω ταχύτητες ανα εποχή. Και το microblogging σε κάθε του μορφή σε βοηθάει στο να αλλάξεις ταχύτητες και να μην αποκοπείς εντελώς από την φύση και διάθεση του blogging.

12 σχόλια:

Unknown είπε...

μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις τι σημαίνει μικρομπλόγκινγκ?

Ανώνυμος είπε...

Μετά από μια κουραστική αλλά υπέροχη δική μου μέρα (το ξέρω ότι δεν σε νοιάζει καλέ μην φωνάζεις), ήρθα να σου αφήσω μια καληνύχτα και να σου πω οτι το λάτρεψα αυτό το ποστ. Τις φωτο, τις μουσικές, τις στιγμές που αποτυπώνεις.

@Ελένη
Αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι δεν είσαι μόνος στο γραφείο (πέρα από τους αξιαγάπητους (;) συναδέλφους) κι ότι η ζωή σου δεν ξοδεύεται μόνο στο τρέξιμο. Και σιγά μην είναι έτσι, αλλά και οι αυταπάτες είναι αναγκαίες καμιά φορά.(Συγγνώμη για την παρεμβολή Χρήστο)

Επίσης, είναι αυτό που σου δίνει την αίσθηση ότι ο Χρήστος είναι πάντα εδώ. Εγώ πάλι αγαπητέ μας, παρόλο που ξέρεις πόσο μ' αρέσει το όλο σκηνικό, δεν θα το έκανα ποτέ. Εσύ όμως εξακολούθησε να το κάνεις, έχει πλάκα

torobotaki είπε...

Πολύ χαριτωμένη δημοσίευση :) :)

μου άρεσε ιδιαίτερα!



@Ελένη
σε πιο πεζά ελληνικά, είναι η χρήση κάποιων υπηρεσιών όπου γράφεις μικρά μηνύματα (συνήθως μέχρι 140 χαρακτήρες) για τα όσα σκέφτεσαι/κάνεις εκείνη τη στιγμή, για κάτι που σου κίνησε την προσοχή κοκ. Χαρακτηριστικότερο των παραδειγμάτων το www.twitter.com

Sophia είπε...

Καλά, το blue room είναι όλα τα λεφτά!! Άμα αποφασίσετε να κάνετε και τοιχογραφίες βυθού, πες μου να σου στείλω να δεις τα δικά μας αντίστοιχα!!
;-D

philos είπε...

Ελένη μου φροντίσαν οι φίλες μου να σε ενημερώσουν αντί εμού!
Ο σκοπός αυτου του ποστ ήταν να γράψω με μικρές προτάσεις, σχετικά ασύνδετες τις ειδήσεις μου αλλά και σκέψεις μικρές που κάνω.
Πολλές φορές θέλουμε να πουμε κάτι, όχι παραπάνω από 2 γραμμές. Δεν σημαίνει ότι θέλουμε ή έχουμε τον χρόνο και την διάθεση να γράψουμε μία παράγραφο παραπάνω ή ένα σεντονι.

Αλλωστε το βλέπουμε και με το διάβασμα των ποστς. Παρακολουθουμε πλεον πανω απο 100 blogs ο καθένας μας που πολλές φορές περνάμε στα γρήγορα τα κείμενα, όπως κάνουμε καμια φορά με τις εφημερίδες και τις δεκάδες σελίδων που χρησιμοποιούν για να μας περάσουν 5-10 ειδήσεις που μας ενδιαφέρουν.

Εδώ άλλωστε δεν έχω πάψει στιγμή να πειραματίζομαι με κάθε τι καινούριο που βγαίνει.

philos είπε...

freedula, ο καθένας έχει το δικό του στυλ εδώ μεσα, και ξεχωρίζει για αυτό.

koki, thank you very much indeed!
Αν και πιστεύω ότι το plurk βοηθάει περισσότερο σε μια αμφίδρομη επικοινωνία ως microblogging. Το twitter είναι πιο πολύ για μονοπλευρες δηλώσεις.

sophia, σε ευχαριστώ. Έχουμε ήδη πάρει αεροπλανακια αυτοκολλητα. Μπορεί στην επόμενη ανακαίνιση να μας αρέσει ο βυθός!

Unknown είπε...

Κορίτσια ευχαριστώ. Τώρα λοιπόν που έμαθα αυτή την πληροφορία μπορείς Χρήστο να μας στείλεις το μεγάλο σου γιό να βιδώσει κάτι ντουλάπες και εδώ? Θα πάρει καλό μεροκάματο!

philos είπε...

Με μεγάλη μας χαρά να σας βοηθήσουμε! Αν και ο Γιώργος θα σας καθυστερήσει λιγάκι... Θα παίζει και με τον Βολφ!
;D

Σοφία είπε...

Αυτό δεν είναι microblogging, είναι έκθεση ιδεών!!

Ανώνυμος είπε...

microblogging...???
Γιατι δεν λεμε απλά:"Γράφω οτι μου κατέβει"????...
Πολυ ενδιαφέρον post....
Εγω βασικά όταν άλλαζε παράγραφος αναρωτιόμουνα πώς θα καταφέρεις να συνδιάσεις το ένα θέμα με το άλλο..Τελικά το ότι δεν συνδέονταν ήταν το πιο ενδιαφέρον..
Απορία..τις φώτο απο το αυτοκίνητο με οδηγό και φωτογράφο εσένα τραβήχτηκαν????????
Ενδιαφέρον,...θα το κάνω κι εγώ σήμερα...Εαν δεν έρθω αύριο θα πεχω πέσει πάνω σε κάποιον στην προσπάθεια μου να τραβήξω το φοβερό ηλιοβασίλεμα!!!!!!!!!!!!!!
Καλημέρα Chris!!!!
ΜΣ

Ανώνυμος είπε...

"-Γιατί χοροπηδάς Γιώργο?

-Απο χαρά μαμά!!!"

Τέλειο! :^)

Κι όλα τα άλλα; Χάρισμά τους! (λέμε τώρα)

philos είπε...

Σοφία εφόσον συσσωρεύονται πολλά... τι να κάνω!
;))

Μάρθα, αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός!
όσο για τις φωτό θα πω ένα!
"Μην το δοκιμάσετε ποτέ σπίτι" ή ... πιο ορθά ... οδηγώντας ταυτόχρονα.

mpampakis, ετσι ακριβώς νιώθουμε κάτι τέτοιες στιγμές!
;))