23 Ιουν 2008

Σε φάση ανακαίνισης

Όπως διαπιστώνει κανείς το τελευταίο διάστημα απέχω λίγο από το ευγενές άθλημα του blogging.
Διαβάζω λίγα, δεν γράφω σχεδόν καθόλου.
Καθημερινά στην δουλειά μου πρέπει να διαβάζω πάρα πολλά και να γράφω ακόμη περισσότερα. Εν μέσω καλοκαιριού και ανοίξαν πολλές προθεσμίες άκρως επείγουσες αλλά ευτυχώς και άκρως ενδιαφέρουσες.
Γενικά βρίσκω την δουλειά μου ακρως ενδιαφέρουσα. Δεν παραπονιέμαι!

Το ίδιο όμως και περισσότερο ενδιαφέρουσα βρίσκω και την ριζική ανακαίνιση που λαμβάνει χώρα αυτή την περίοδο σπίτι μου!
Εδώ και μήνες ξεκινησαμε τις σχετικές προεργασίες και αναζητήσεις.
Τι θέλουμε, τι υπάρχει, τι κόστος θα έχουμε, τι δάνειο να πάρουμε, να ανταλλάξουμε κουζίνες ή να πάρουμε μία καινούρια?
Ατελειωτο ξεφύλλισμα περιοδικών... ξεφυσήματα και ονειροπολήσεις για το ιδανικό μας σπίτι! Μέχρι και βιβλία για παιδικά δωμάτια παραγγείλαμε από το Amazon.

Και η ώρα έφτασε... Που οι ασκήσεις επί χάρτου πήραν πλέον σάρκα και οστά!
Ξεκίνησαμε εδώ και 10 ημέρες.

Νεκρή Φύση!

Μετακομίσαμε τους γονείς μου πρώτα (το πιο δύσκολο κομμάτι ίσως, κυρίως από ψυχολογικής απόψεως και στο τσάκ αποφύγαμε ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό από γυαλί), αφού πρώτα τους κάναμε να χωνέψουν ότι θα αλλάξουμε την κουζίνα τους με μία πιο μοντέρνα, του δικού μας γούστου και κάποια άλλα μικρά ... πραματάκια στο σαλόνι!

Η κουζίνα που βλέπετε (από μασίφ ξύλο) είναι σε άριστη κατάσταση αποθηκευμένη και πλήρως αμπαλαρισμένη στο υπογειό μας και περιμένει αγοραστή! Περισσότερα προσεχώς για όποιον ενδιαφέρεται!

Μετά άρχισε ο ηλεκτρολόγος, ήρθαν οι μπογιατζήδες να τρίψουν και να σοβατίσουν και στην πορεία προσθέσαμε και μερικές ολίγες ... γυψοσανίδες.

Καθημερινά
συσκεπτόμαστε οικογενειακώς, βγαίνουμε στα μαγαζιά για κουρτίνες, υφάσματα, μπαταρίες, φωτιστικά, κουφώματα, διακόπτες, καλοριφέρ, κλιματιστικά, ηλεκτικές συσκευές και ότι άλλο προκύπτει αιφνιδιαστικά στην πορεία... Μέχρι και κάτι εκπληκτικά αυτοκόλλητα ανακάλυψα μέσω του Yatzer για τα παιδικά δωμάτια, αλλά δεν έχω πείσει ακόμη την γυναίκα μου...
Και καθημερινά απορρίπτουμε, εγκρίνουμε, συμφωνούμε, διαφωνούμε, υψώνουμε τόνους, γελάμε και δεν παύουμε να ονειρευόμαστε, προτού κοιτάξουμε το μπάτζετ μας και αρχίσουμε να βρίσκουμε εφικτές οικονομικά λύσεις.

Διαλέχτε.... χρώματα...
Σήμερα θα έρθουν και άλλα!

Από κοντά πάντα και ο μεγάλος μας (πλέον) υιός...
Τωρα προσπαθούμε να καταλήξουμε στα χρώματα των δωματίων.
Αυτό το Σαββατοκύριακο νομίζω ότι πετύχαμε κάποια πρόοδο, στο θέμα. Αύριο θα έρθουν τα τελευταία δείγματα να δοκιμάσουμε και μεθαύριο ξεκινάει το βάψιμο.
Ο υιός επέλεξε άμεσα από τα δείγματα που του δείξαμε για τους τόνους του μπλε που θα βαφτεί το δωμάτιο του και δείχνει ότι έχει πολύ συγκεκριμένη άποψη για τα πράματα που τον αφορούν!

Μαντεύετε ποια δύο χρώματα επέλεξε ο μικρός από τα παραπάνω τέσσερα?

Το πρόβλημα ως συνήθως είναι αναμεσα σε μένα και στην γυναίκα μου, στο να συμφωνήσουμε σε κοινώς αποδεκτά χρώματα για τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού.
Αυτή την φορά πιο πολύ οι διαφωνίες μας επικεντρώθηκαν στο χρώμα της κουζίνας και στα χρώματα των κουρτινών των διαφόρων δωματίων εκτός των παιδικών!
Για τα παιδικά δωμάτια απλά κυκλοφορούν εκπληκτικά σχέδια και χρώματα σε όλες τις εταιρείες! Από ΙΚΕΑ για πιο οικονομικά μέχρι τα ακριβά Laro με ευφάνταστα σχέδια, σε έπιπλα και υφάσματα και μοναδικές παστέλ αποχρώσεις στο ξύλο!


Οι μπογιατζήδες μας, Πολωνοί στην καταγωγή, έχουν κάνει άριστη δουλειά για μια ακόμη φορά. Τους χρησιμοποιούμε εδώ και 15 χρονια όχι μόνο εμείς, αλλά και όσοι φίλοι και συγγενείς στους οποίους τους προτείναμε.
Δεν είναι ότι απλά κάνουν σωστα την δουλειά τους, και κάνουν τον τοίχο γυαλί, αλλά κυρίως ότι είναι μερακλήδες. Ασχολούνται με τα μερεμέτια λες και βάφουν το δικό τους σπίτι. Εντοπίζουν λεπτομέρειες που δεν είχαμε καν σκεφτεί ή εντοπίσει!
Και προτείνουν λύσεις ή λένε την άποψή τους σε κάθε περίπτωση.
Σήμερα μας δηλώσανε ότι μέχρι την Κυριακή θα έχουν τελειώσει τα βαψίματα! Θα απομένει μόνο το στήσιμο της νέας κουζίνας, το οποίο προγραμματίζεται για 4-5 Ιουλίου.

Η θέα ... από το παράθυρο της νέας κουζίνας

Και μετά δεν τελειώσαμε. Ανακαινίζουμε το σπίτι που θα μείνουν οι γονείς μας!
Τότε το ψυχολογικό πρόβλημα θα μετατεθεί σε μας, που θα δούμε το σπίτι στο οποίο γεννήσαμε τα δύο μας παιδιά να αλλάζει μορφή και χρώματα...

Εκτός και αν οι γονείς μου αποφασίσουν να διατηρησουν τον μίνιμαλ χαρακτήρα του!!!
Λέμε τώρα....


ps. Αν χαθώ και πάλι τις επόμενες ημέρες, νέα μου μπορείτε να βλέπετε και στο Plurk, στην στήλη δίπλα. Εκεί χαλαρώνω τελευταία στα διαλείμματα μου, κάνοντας microblogging!
Join us! Θα το λατρέψετε και εσείς!

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kουράγιο και καλή διάθεση Χρήστο, και όλα θα πάνε καλά! :)
Plurk is cool!

Katerina ante portas είπε...

Kαλή φάση, που λέει και η μικρή μου! Καλή συνέχεια! Εμείς απέχουμε του σημείου! Μαθήματα αλήθεια δίνετε; :)

lemon είπε...

Μη μου πεις ότι αυτό το εκπληκτικό χαρτάρισμα της σκάλας το έκαναν οι Πολωνοί πριν βάψουν...!!

(Πριν χρόνια στην θεσσαλονίκη, ένας κύριος έβαψε μαζί με τους τοίχους
και τα ταβάνια, ΚΑΙ την κουπαστή της σκάλας-όλα ίδιο χρώμα!!- και ήταν έτοιμος να βάψει και το πιάνο... Στο τσάφ τον προλάβανε! Μετά, για χρόνια λέγαμε για αστείο ότι καλά που δεν ήταν κοντά και οι κατοικούντες το σπίτι-μάλλον θα βάφονταν κι αυτοί στο ίδιο χρώμα...λολολ).

Λοιπόν, νομίζω πως θα τους χρειαστώ κι εγώ,σύντομα...
:)

Κουράγιο με τις δουλειές, όλοι τόχουμε περάσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ούτε να τα θυμάμαι θέλω για να σου τα πω!

philos είπε...

spdd, προς το παρόν όλα είναι οκ. Και κουράγιο και καλή διάθεση υπάρχουν! Και φίλοι να ξελαμπικάρεις στο Plurk!
(που ναι εδώ η μπανάνα?)

Κατερίνα, ξέρεις ότι πάντα είμαι ανοιχτός σε συμβουλές και μαθήματα!

Lemon, ε φοβεροι ο Darek kai o Irak! Και που να δεις στα κουφώματα που ζητήσαν από μονοι τους καθαριστικό για να βγάλουν το προηγούμενο χρώμα που είχε ξεμείνει από το τελευταίο βάψιμο που είχαν κάνει κάτι Έλληνες μπογιατζήδες μετά τον σεισμό!

Στην Θεσσαλονίκη στο εργοτάξιο ήταν ένας ντόπιος εργολάβος ο οποίος είχε βάψει σιδηροκατασκευή με σπραίυ και είχε βάψει και τις τσάντες με το φαγητό των εργατών που κρεμούσαν πάνω στα σίδερα και μετά φαινόταν το αποτυπωμα τους με άλλο χρώμα πάνω στην σιδηροκατασκευή! Τρελλό γέλιο. Να δω αν βρω καμια φωτό πουθενά.

Πάντως όποτε τους χρειαστείς πές το μου λίγο καιρό πριν γιατί έχουν αρκετή δουλειά.
Εγώ τους έκλεισα από το Πάσχα.

Unknown είπε...

ανυπομονούμε μαζί σας!

philos είπε...

Και μεις ανυπομονούμε τις δικές σας αλλαγές!
;D

Unknown είπε...

καλη συνέχεια Chris!
και περιμένω πρόσκληση στο νέο σπίτι!!!!!!!!!!χαχαχαχα!!!
υπομονή και εύχομαι ολόψυχα να στεγάσει τα πιο όμορφα χαμόγελα,τις πιο ζεστές αγκαλιές και όποια χαρά επιθυμείτε!

philos είπε...

Εννοείται Μάρθα, πως σε περιμένω επίσκεψη για καφεδάκι ή και για φαγητάκι!

jojo είπε...

τέλεια τα αυτοκόλλητα για τους τοίχους!
Εμείς παίξαμε με τα Wallies, για πιο πολύχρωμο αποτέλεσμα στο παιδικό δωμάτιο.
Δες σ'αυτή τη διεύθυνση (δεν ξέρω πως να βάλω link στα comments):
http://www.wallies.gr/products7.php?wh=1&lang=1&the1id=3&theid=3&open1=3&open2=

καλό κουράγιο!
η ανακαίνηση θέλει συνήθως γερά νεύρα και πολύ υπομονή!

ritsmas είπε...

χαρας το κουράγιο σας φιλοι μου. Από τη μια είναι λιαν αναζωογονητικό από την αλλη εξουθενωτικό. Ο,τι και να κανετε, ωραίο θα βγει γιατί καλύπτεται από αγαπη κι αυτό ειναι το παν..
εγω μολις τελειωσα μια ανακαινιση της τριωροφης μαιζονετας στην οποίαν κατοικω την τελευταια 15ετια και ειμαι κατακοπη και δεν μπορω να πω και ευχαριστημένη γιατί εγιναν λαθη και ανοθρογραφίες πολλές. αλλα ετσι ειναι αυτά
το μωρο το ειδα στη φωτο...γλυκα ειναι.να το χαιρεστε
φιλια
ριτς

philos είπε...

Ρίτσα, χαίρομαι που αυτός είναι και ο λόγος που εξαφανίστηκες. Ετσι ελπίζω και γω να επανέλθω δριμύτερος σε κανα 15ημερο.
Λάθη συνέχεια θα κάνουμε. Αλλά αυτά είναι που δίνουν και χαρακτήρα πολλές φορές σε ένα σπίτι.
Αν δεν ήθελα λάθη θα είχα πάρει έναν επαγγελματία. Αλλά και πάλι θα έχανα όλη αυτή την χαρά της δημιουργίας!

Jojo, αγόρασα wallies από τον Χυτήρογλου, που τα είχε προσφορά για τον μεγάλο. Τα παλαιά αεροπλάνα. Αλλά αυτά τα γαλλικά τα λάτρεψα πιο πολύ. Η γυναίκα μου έχει άλλη άποψη...
;D

Σοφία είπε...

Πω πω κουράστηκα και μόνο διαβάζοντας την ανάρτηση αυτή! Χαίρομαι ιδιαίτερα που δεν είμαι στη θέση σου. Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια!

philos είπε...

Ετσι είναι Σοφία μου, μόνο εσύ θα κάνεις μεγάλα ποστς? Και πάλι ούτε τα μισά δεν είπα και δεν έδειξα απο αυτά που ήθελα.
Μπορεί στο τέλος να κάνω ένα review μεγάλο.
Απο εβδομάδα! Γιατί τώρα είμαστε προς το τέλος που μαζεύονται όλες οι εκκρεμότητες!

Kwlogria είπε...

Ελπίζω όλα να έχουν πάει ρολόι!! Άντε με το καλό!!! :))))))))))))))))

philos είπε...

Προς το παρόν πήγαν όλα πέραν του δέοντος καλά. Συνεχίζουμε! Θα υπάρξει ρεπορτάζ στο τέλος της όλης επιχείρησης!
;DD

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δοκίμασα το www.stickme.gr . Έχουν παρα πολλα σχέδια! Εγώ τους ζήτησα να μου φτιάξουν σε αυτοκόλλητο τοιχου την αγαπημένη μου μοτοσυκλετα και το αποτέλεσμα ηταν καταπληκτικό!!!