20 Ιουν 2008

Τελικά που είναι η είδηση?

Στο ότι μπαίνουν λεφτά στα ταμεία των μεγάλων κομμάτων από εταιρείες?

Στο ότι λένε ψέματα οι πολιτικοί σχετικά με την ανεξαρτησία τους από διαπλεκόμενα συμφέροντα?

Στο ότι αποκαλύπτεται ακόμη ένα πολιτικό σκάνδαλο που αγγίζει υψηλά ιστάμενα πρόσωπα?

ή μήπως κατάντησε είδηση στο ότι χάνουν την ιδιότητα του μέλους κόμματος οι εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλα?

Όχι για μένα η είδηση είναι που ο πολύς ο κόσμος επιμένει να στηρίζει και να ψηφίζει τα μεγάλα κόμματα παρόλα όσα ακούγονται στις συζητήσεις και εσχάτως βγαίνουν και επίσημα στη φόρα.

Και αναρωτιέμαι παράλληλα...

Στα κόμματα μέσα δεν τσεκάρουν από που έρχονται οι διάφορες εισφορές? Ερχεται ένα μέλος του κόμματος φέρνει ένα ποσό και όλα είναι οκ? Και πως ξέρει κάποιος ότι αυτό το μέλος δεν έχει κρατήσει το κατιτίς του για εκείνον?

Και θα κλείσω με μια ερώτηση που είχα κάνει και παλιά.
Εσείς θα ρισκάρατε ως υποψήφιοι βουλευτές ενός μεγάλου κόμματος να ξοδέψετε τουλάχιστον 100.000 ευρώ και πλέον από τα δικά σας εισοδήματα και μόνο (αυτό είναι περίπου το νόμιμο όριο για τα έξοδα μιας προεκλογικής εκστρατείας στην Αθήνα) προκειμένου να βγείτε βουλευτής (*) με την πιθανότητα μάλιστα να μην κλείσετε καν τετραετία και έτσι να μην μπορεσετε καν να ρεφάρετε τα έξοδά σας?

(*) Που και πάλι όπως παραπονιούνται όλοι μας οι βουλευτές ανεξαιρέτως η βουλευτική τους αποζημίωση παραμένει μικρή σχετικά με τα έξοδα παράστασης που έχει το επάγγελμά τους.

Διάβασα πριν λίγο και ένα εξαιρετικό κείμενο με πρόσθετους προβληματισμούς στο ίδιο θέμα από έναν άλλο μπαμπά που πάντα έχει κάτι ενδιαφέρον να πει.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

απορία ψάλτου βηξ... έλεγε Χρήστο μια παλιά μας φιλόλογος. Ας μην καταντά αυτονόητη η φρίκη. Please....

philos είπε...

Ακούει κανείς άλλος?

ritsmas είπε...

Το πρόβλημα είναι ότι το θεμα της χρηματοδότησης των κομματων θα πρέπει να λυθεί, όπως εχει λυθεί στην Αμερική. τόσο απλά. εμείς δυιλιζουμε τον κωνωπα γιατί ειναι ο χαρακτήρας μας έτσι. σιγουρα η επισημη κρατική χρηματοδοτηση δεν φτάνει ουτε για ζήτω.Αρα τα επιπλεον χρηματα θα πρέπει να ειναι επωνυμα. Παει και τελειωσε...
ριτς

philos είπε...

Ρίτσα, στην Ελλάδα η επίσημη κρατική επιχορήγηση είναι υπέραρκετή.
Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να καταργηθεί παντελώς. Και μαζί με αυτό και άλλα πολλά.
Εκτός και αν σου αρέσει να βλέπεις για άλλα 50 χρόνια τις ίδιες οικογένειες και τα ίδια κόμματα.
Εκτός και αν πιστεύουμε ότι η πολιτική και το πολιτεύεσθαι είναι θέμα πλουσίων και διαπλεκομένων μόνο ή των ανθρώπων που έχουν υπηρετήσει από τα κομματικά ποστα των μεγάλων κομμάτων.
Αν πιστεύουμε ότι ο καθένας από μας είναι ένας εν δυνάμει πρωθυπουργός ή έστω βουλευτής τότε πρέπει να σταματήσει κάθε κρατική επιχορήγηση.
Και κάθε ευρώ να είναι επώνυμο. Για όλους. Και κόμματα και υποψήφιους.