4 Μαΐ 2008

Μια χαλαρή ημέρα στο ΤΣΜΕΔΕ.

Φτάνω την προηγούμενη Τετάρτη στις 8 και 30 το πρωί Σύνταγμα. Αδεια η Αθήνα....
Βρίσκω και παρκάρω σε μερος ελεγχόμενης στάθμευσης και βρίσκω και ψιλικατζίδικο απέξω ακριβώς με κάρτες στάθμευσης.
Καλός οιωνός σκέφτομαι. Θα ξεμπερδέψω σύντομα σκέφτομαι!

Πάω ΤΣΜΕΔΕ. Στο ισόγειο στα νοσήλεια δεν υπάρχει καν αναμονή. Πάω κατευθείαν στο γκισέ, ρωτάω σχετικά με τα χαρτιά απο τα νοσήλεια που είχα προσκομίσει στις 20 Μαρτίου αν έχει βγει η έγκριση του γιατρού από το ΤΣΜΕΔΕ για το ποσό που δικαιούμαι να πληρωθώ. Με στέλνουν στον ημιώροφο. Και εκεί καμία ουρά. Ρωτάω τον ευδιάθετο και ευγενή υπάλληλο. Ψάχνει για κανα πεντάλεπτο στα χαρτιά. Πουθενά η αίτησή μου.
Του λέω να πάω πάνω για μια άλλη δουλειά και όταν το βρείς συνεχίζουμε. Οκ, μου λέει και φεύγω.
Πάω στον πρώτο όροφο.
Εδώ κάτι γίνεται. Γεμάτη ήδη η αίθουσα. Παίρνω χαρτί προτεραιότητας για νέα βιβλιάρια. Πρέπει να γράψω στο ΤΣΜΕΔΕ το νέο μας μέλος.
714 νουμερο γράφει το χαρτάκι μου. 3 λεπτά αναμονή! Κοιτάζω πάνω στην οθονη... το 712 εξυπηρετείται εκείνη την στιγμή! Πάω να μπώ στην αίθουσα και με σταματάει μία καθισμένη ευτραφούλα φύλακας security. Πολύ ευγενικά με ρωτάει που πάω και τι θέλω. Της εξηγώ, μου λέει οκ, αλλά μου εξηγεί ότι θα χρειαστεί να περιμένετε έξω από την αίθουσα μέχρι να έρθει η σειρά σας. Εντωμεταξύ μέσα η αίθουσα-διάδρομος άδεια εκτός από ένα άτομο που εξυπηρετείται.
Σέβομαι τις νέες συνήθειες και περιμένω απεξω όρθιος. Εγώ και άλλος ένας. Τα τρία λεπτά αναμονής περάσαν. Και πέντε... και δέκα... στα είκοσιτρία λεπτά ήρθε η σειρά μου στον φωτεινό πίνακα.
Δίνω τα χαρτιά, συμπληρώνω και υπογράφω τις φόρμες που μου δίνουν και πάω στον τρίτο για Πρωτόκολλο. Ξαναεπιστρέφω εκτός σειράς αυτή την φορά και μετά από κανα τέταρτο η μία και μοναδική υπάλληλος που εξυπηρετεί το κοινό από τους συνολικά τρεις εκείνη την ημέρα στο τμήμα τελειώνει και μου δίνει τα νέα βιβλιάρια.
Και τώρα, θα πάτε να πάρετε χαρτάκι αναμονής για τις θεωρήσεις βιβλιαρίων από την άλλη αίθουσα.... Μα ... εκεί στις τοιχοκολλημένες οδηγίες της λέω δεν γράφει ότι θα χρειαστεί να πάρω και αναμονή για θεώρηση. Εσείς δεν βλέπετε online αν είναι θεωρημένα τα βιβλιάριά μου? Γελάει και μου λέει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα...

Εκεί παγωσα!
Κοιτάζω και βλέπω ότι ήδη γινόταν το αδιαχώρητο εκεί. Μετά από τόση ώρα και διέκρινα πολλές ίδιες φάτσες (πάνω από 30 άτομα) να περιμένουν υπομονετικά εκεί μέσα και καμιά 20ρια ακόμη να περιμένουν απέξω καπνίζοντας στις σκάλες.
Παίρνω το χαρτάκι. Ήμουν 70 άτομα μετά και μέσος όρος αναμονής προβλεπόταν τα 87 λεπτά!
Φεύγω. Πάω πάλι κάτω να δω αν βγήκανε τα νοσήλεια. Εκεί με ενημέρωσε ο νεαρός ότι δεν του είχαν στείλει ακόμη τίποτε οι γιατροί. Ξέρεις μου λέει... ήταν και το Πάσχα στη μέση... Από Εβδομάδα πάρε ένα τηλέφωνο να σε ενημερώσουμε.
Από τις 20 Μαρτίου μέχρι τις 20 Απριλίου που άρχιζε Μεγ. Εβδομάδα ο γιατρός τι έκανε είπα να του πω, αλλά δεν είπα τίποτα. Χώρια που εγώ πλήρωσα από τότε ένα σκασμό λεφτά και περιμένω να δω τι είναι διατεθειμένο να μου πληρώσει το ΤΣΜΕΔΕ.
Κανένας και τίποτε δεν ήθελα να μου χαλάσει εκείνη την ημέρα!
Πάω Κάνιγγος, επιστρέφω μετά από 50 λεπτά και είχαν προχωρήσει μόλις 26 άτομα στην σειρά των Θεωρήσεων.
Τα υπόλοιπα τα ξέρετε! Χωρίς γκρίνιες...με μπολικη θετική ενέργεια έφυγα και πήγα και πήρα την νέα μου μηχανή εκεί δίπλα στο Σύνταγμα!

Θα επιστρεψω από εβδομάδα στο ΤΣΜΕΔΕ... και ας ελπίσω ότι θα διατηρώ ακόμη την καλή μου σημερινή διάθεση αν ακόμη δεν έχουν βγει τα νοσήλεια και περιμένω 2-3 ώρες στις εγκρίσεις.
Ή μήπως να πάρω την καινούρια ψηφιακή μου μηχανή και να τραβάω τα χάλια τους?

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν υπονοείς θέμα γραφεικρατίας νομίζω ότι έχεις δόλο. Ολα δουλεύουν ρολόι, απλώς εσύ δεν ήσουν στην ώρα σου ως όφειλες (δηλ κανά 5ωρο στημένος νωρίτερα). Και παραπινιέσαι κιόλας! Ντροπή σου!

Εγώ αν δεν δω από την μηχανή αισθησιακές πόζες σου μεγειά δεν λέω, να το ξέρεις!

Μας έβαλες τα παιχνίδια σου και τα μωρά σου και νομίζεις ότι θα μας συγκινήσεις;

Χριστός Ανέστη και Χρόνια μας πολλά και καλο μας μήνα και πάντα στιγμές ευτυχίας να έχεις στα bits της ψυχής σου και της μηχανής σου

ΑΝΑΣΑ είπε...

σε νιώθω και εγώ και η μισή Ελλάδα...χρειάζεται πολύ καραπαζιά για να αλλάξει το σάπιο αυτό σύστημα...φταίνε και οι απο πάνω και οι απο κάτω ...και μή χειρότερα ...υπομονή...τί άλλο...ζούμε και με αυτά !

Matrix είπε...

Καλησπέρα,

Όταν χάσεις στο ΤΣΜΕΔΕ μια μόνο μέρα , θεωρείσαι τυχερός.

Το πιο εκνευριστικό απ' όλα είναι ότι ποτέ δεν σηκώνουν το τηλέφωνο.

Μα ποτέ όμως.

Σκέψου εκείνους από την επαρχία που δεν μπορούν να πετάγονται στη Παλια Βουλή για ερώτηση.

Χάλια μαύρα, μηχανοργάνωση μηδέν...

Πάρε την ψηφιακή πάντως!

jojo είπε...

ωχ... τι μου λες τώρα!
και έχουμε και μεις να πάμε απο κει να πάρουμε τα λεφτά που μας χρωστάνε.
μας περιμένει γολγοθάς δηλαδή ε?

philos είπε...

freedula, χρόνια πολλά!
Προσπαθώ να βγάλω κάτι αισθησιακές φωτογραφίες κάτι δεκαοχτούρες εδώ στον κήπο, αλλά δεν ξέρω αν είναι η εποχή ζευαγρώματος!

ανάσα, δεν είναι ότι ανακάλυψα το σύμπαν ή ότι περίμενα κάτι διαφορετικό. Ζούμε με αυτά. Είμαστε μέρος τους. Απλά τα καταγράφουμε αλλά δεν τα αλλάζουμε στο ελάχιστο...

matrix, αυτό για το τηλέφωνο είναι μεγάλη αλήθεια. Αν και ο πιτσιρικάς υπάλληλος μου έδωσε το προσωπικό του τηλέφωνο και έδειξε ότι λειτουργει!

JOJO!!!!!
Ακόμη δεν έχεις πάει να πάρεις τα λεφτά σου από την γέννα?!?!?!
Θα σου βάλω τις φωνές! 4 καμερες σαν την δικιά μου παίρνεις με τόσα λεφτά! Ελπίζω να μην σε ξεπαράδιασε ο μπάρμπας και να σου μείνει και κάτι για ψώνια! (Λέμε τώρα)
;))
Πάντως εγώ στην προηγουμενη γέννα τα πήρα τα λεφτά πολύ σύντομα και χωρίς ταλαιπωρία! Και ντούκου!

Ανώνυμος είπε...

Pardon, έχουν βάλει ιδιωτικό σεκιούριτι?!?!?!?!

Και δεν τους δείρατε ακόμα;?

Αρχίσαμε να συνηθίζουμε στους φασίστες και καταλήξαμε με σεκιούριτι στα Νοσοκομεία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Άντε, προσεχώς και στα σχολεία και τις εκκλησίες.

iLiAs είπε...

..ΤΣΜΕΔΕ..τώρα είπες τη μαγική λέξη..δίνουμε τις απίστευτες εισφορές Από εξυπηρέτηση μηδέν :(

Σοφία είπε...

Καλή δύναμη! Αν είναι έτσι το ΤΣΜΕΔΕ, σκέψου πώς είναι τα πράγματα στο ΙΚΑ...

philos είπε...

esp0ir, μάλλον κάποιοι φοβούνται μην τους δείρουν... και προσφεύγουν στους security!

Πάντως αμα την έβλεπες αυτή την κοπελίτσα μόνο για να την δείρεις δεν ήταν... Παχουλούλα και με ένα αγαθό βλέμμα...

Ηλία, ακόμη περιμένω την γνωμάτευση του γιατρού για τα νοσηλειά μου... Σε μια εβδομάδα κλείνω 2 μήνες!

Σοφία, ΙΚΑ υπάρχουν σε 100 μεριές στην Αθήνα και εξαρτάται που θα τύχεις.
Ενώ ΤΣΜΕΔΕ μόνο σε 3 σημεία σε όλη την Αθήνα.

Σοφία είπε...

Η αδιαφορία και η ανικανότητα μπορεί να σου τύχει οπουδήποτε και παντού.

philos είπε...

Αυτό σίγουρα, Σοφία!
:)