26 Μαρ 2008

Το twitter μπορεί....

... εμείς θέλουμε?

Η είδηση:
Με το twitzer ένα add-on extension για τον firefox μπορεί κάποιος να γράψει περισσότερους από τους περιοριστικούς 140 χαρακτήρες στις καταχωρίσεις του στο twitter.

Κοινώς αντί να περιορίζεσαι πως θα περιγράψεις αυτό που σου συμβαίνει σε 140 χαρακτήρες σπάζοντας πολλές φορές το μυαλό σου για να σκεφτείς κάθε πιθανό abbreviation,
γράφεις ότι σου έρθει,
όπως σου έρθει,
όσες λέξεις και αν είναι....


και όταν είσαι έτοιμος να στείλεις το μήνυμα σου, με δεξί κλικ στο mouse
πατάς "Twitzer Text"


και αυτόματα οι 1624 πλεονάζοντες χαρακτήρες του κειμένου σου, μετατρέπονται σε ένα link, που πατώντας πάνω του σε μεταφέρει σε μία ξεχωριστή σελίδα (tab) του firefox (διανθισμένη και με ολίγες διαφημίσεις από Google).


Αν και οι αναγνώστες των μηνυμάτων σου στο twitter πειστούν και εγκαταστήσουν το απαραίτητο extension, τότε δεν χρειάζεται καν να μεταβούν σε άλλη σελίδα, αλλά πατώντας με δεξί mouse click de-twitzer text η ίδια η σελίδα του twitter θα μεταμορφωθεί κάπως έτσι:

ενσωματώνοντας και το twitzered text!

Όλες οι οδηγίες για εγκατασταση στα αγγλικά βρίσκονται εδώ.


Τώρα το θέμα είναι άλλο... εμείς θέλουμε τα κειμενάκια μας στο twitter να περιέχουν πάνω από 140 λέξεις?

Θέλουμε να παραμείνουν απλά μηνύματα ή να εξελιχθούν σε μακροσκελή κείμενα που με τον καιρό και να χάσουν σημαντικό μέρος της γοητείας τους?

Δεν ξέρω τι να απαντήσω. Προς το παρόν θα το τεστάρω... και όπως πάντα ο χρόνος και η ενδεχόμενη αποδοχή του ή μη θα δείξει τι τελικά προτιμάει ο χρήστης.

Εμένα πάντως ήδη στο twitter, τα πολλά @, δηλαδή οι προσωπικές απευθύνσεις έχουν αρχίσει και με κουράζουν. Για αυτό και προσπαθώ όταν θέλω να απευθυνθώ σε κάποιον συγκεκριμένα να του στέλνω direct message που να μην είναι ορατό από όλους τους υπόλοιπους τους δικούς μου followers αλλά και τους followers του αποδέκτη του μηνύματος).

Δεν θέλω να βλέπω το twitter να μετεξελίσσεται σε ένα forum ή ένα chat. Θέλω να είναι ένας χάρτης δραστηριοτήτων και σκέψεων του καθενός χρήστη χωριστά.
Αλλά και πάλι δεν είμαι εγώ αυτός που θα ορίσει τι προτιμάει η πλειονότητα των χρηστών.

Τα πράματα εξελισσονται καθημερινά στην επικοινωνία.
Και εμείς ώρες ώρες νιώθω ότι παίζουμε ευχάριστα τον ρόλο του πειραματόζωου!

ps.
Από την πρώτη στιγμή που βγήκε το twitter αναρωτήθηκα ποιο θα είναι το επόμενο βήμα? Κάποιοι άνθρωποι, προφανώς κάποια funds επενδύσαν στο όραμα των κατασκευαστών του twitter και το χρηματοδοτούν μέχρι και σήμερα μετα από ένα χρόνο και ... από την λειτουργία του. Χωρίς διαφημίσεις, χωρίς άλλα έσοδα ή donations. Με το twitzer κάτι φαίνεται να κινείται προς την κατευθυνση των εσόδων, αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος ότι ο στόχος ήταν κάτι τέτοιο...

2 σχόλια:

Γκρινιάρης είπε...

Αν και είμαι πολύ καινούριος στο χώρο του twitter συμμερίζομαι αυτά που λες. Ο χαρακτήρας του όπως έχω δει βασίζεται σε 3 στοιχεία:
- Την απάντηση στο "τι κάνεις τώρα"
- Το μικρό μέγεθος του μηνύματος
- Το followers και following.

Ήδη βλέπω ότι τα δύο αρχίζουν και αλλοιώνονται.

Βέβαια το τι νομίζεις εσύ, εγώ ή ο καθένας δε μετράει και πολύ. Αυτές οι μεταλλαγές γίνονται από μόνες τους.

Καλό βράδυ!

philos είπε...

γκρινιάρη, για μια ακόμη φορά διαπιστώνω ότι συγκλίνουν οι σκέψεις μας!
;))
Καλή σου ημέρα!