18 Μαρ 2008

Είναι καλό παιδί ... για αυτό...

... και έγινε γρήγορα καλά...

Και δεν είναι λόγια του χαζομπαμπά του αλλά διαπίστωση πολλών ανθρώπων που γνωρίσαν το γιό μου αυτές τις ημέρες στην κλινική που νοσηλευόταν.
Και έκλαψε, και πόνεσε, και ταλαιπωρήθηκε...

... αλλά δεν εγκατέλειψε το χαμογελό του και το απίστευτο για την ηλικία του χιούμορ.

Εκανε και την δική του παραμονή πιο ευχάριστη αλλά και την δική μας και των θεραπόντων του ιατρών, των νοσοκόμων μέχρι και των γυναικών που μας φέρνανε το φαί και μας σκουπίζαν.

Τώρα γελάμε.

Όταν πρωτομπήκαμε στην κλινική τα ξημερώματα της προηγουμενης Τρίτης κλαίγαμε και γω και η μάνα του. Όταν τότε κλαίγοντας ο μικρούλης μας παρακαλούσε τις νοσοκόμες που τον παίδευαν να του βάλουν πεταλούδα να τον αφήσουν να κοιμηθεί και να πάει σπίτι του.

Γρήγορα άλλαξε στάση και εξοικιώθηκε.

Στον υπέρηχο δεν δίστασε να πεί στο γιατρό του - αυτό το σκατ...κι των τριών ετών - ότι του κάνει πλάκα όταν του είπε ότι βλέπει ένα μωράκι μες την κοιλιά του και να βάλει τα γέλια!

Γιώργο μου, σου χρωστάμε ένα καλό πάρτυ γενεθλίων και το ξέρεις (προηγείται βέβαια και η Τζώρτζια όπως μας είπες την άλλη εβδομάδα).
Και αρκετές επισκέψεις στην αγαπημένη σου Playmobil-land και με το καλό... να μαστε γεροί όλοι μας και το νέο μέλος της οικογένειας, και να πάμε να επισκεφτούμε και το σπίτι του Μίκυ στο Πα-(ρ)ί-σι που τόσο επιθυμείς!

22 σχόλια:

Unknown είπε...

Είναι το καλύτερο παιδί! πράγματι.
περαστικά λοιπόν και σιδερένιος. Αλλά επειδή είναι και έξυπνος ξέρει πως το καλύτερο δώρο γι'αυτόν δεν είναι τα παιχνίδια και η disneyland αλλά η αγάπη της μαμάς και του μπαμπά που την έχει άφθονη και γνήσια καθώς και οι φίλοι και οι φίλες του που τόσο μα τόσο τον αγαπούν!
Αντε τώρα, βουρ για χαρές!

Ανώνυμος είπε...

Χρήστο χαίρομαι πολύ.

Σιδερένιος!

DaNaH είπε...

Σιδερένιος και να μην ξανααρρωστήσει τόσο βαριά! Αναρρωτιόμουν τις τελευταίες μέρες (βλέποντας το twitter σου) τι είχε ο πιτσιρίκος και χθες το βράδυ πήγα και είδα παλιότερα ποστ σου και είδα πως ήταν πνευμονία. Εύχομαι να είναι καλά και να δεχτεί εύκολα και χωρίς ζήλιες το νέο μέλος που έρχεται... :)

philos είπε...

Να σαι καλά Ελένη μου και αυτές τις ημέρες χόρτασε αγκαλιές και παιχνίδια και παραμύθια (όχι βέβαια σαν αυτα του Παναγιώτη) από πολύ κόσμο!
Βουρ για χαρές τώρα!

Νίκο, σε ευχαριστώ. Σιδερένια να ναι τα παιδιά μας!

Δανάη, είδες το twitter?
;)
Σε ευχαριστώ και ελπίζω να υποδεχτεί τον μικρό όπως δείχνει μέχρις στιγμής, με ανυπομονησία και χαρά. Και η ζήλεια προβλεπόμενη είναι αλλα ελπίζω να είναι σε ελέγξιμο βαθμό.

.liketobite είπε...

Περαστικά κι ανώδυνα!

Γκρινιάρης είπε...

Σιδερένιος εύχομαι! Είναι δύσκολα τα νοσοκομεία και ταλαιπωρία για όλους (περισσότερο δε για τον μικρό). Να είναι πάντα καλά! Και με το καλό να υποδεχτείτε το νέο μέλος!

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά και σιδερένιος εύχομαι, κι άλλη τέτοια περιπέτεια να μην σας βρει. Είναι άγριο πράγμα η εισαγωγή του παιδιού σου για νοσηλεία, πολύ άγριο, και θέλω να με μετρήσετε σε αυτούς που χαίροντται που πήγαν όλα καλά.

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι πραγματικά σιδερένιος ο πιτσιρίκος σου, κι εσείς να μην ξαναπεράσετε τέτοιες αγωνίες! Τα έχω περάσει κι εγώ και μάλιστα επιστρέφοντας από ταξίδι, με πήραν τηλέφωνο οι γονείς μου στο αεροδρόμιο και μου το είπαν, και από αεροδρόμιο κατευθείαν στο Παίδων.. ξενύχτι και αγωνία... μου θύμισες τα δικά μου!...

Να'σαι γερός, να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να είναι γερός και ο μικρός. Με το καλό να δεχτείτε το νέο μέλος!

Ανώνυμος είπε...

Οταν ταράζεται ο κόσμος μας, τότε μόνο είμαστε ικανοί να συνειδητοποιήσουμε τι αξίζει για τον καθένας μας η κάθε μικρή στιγμή που περνάμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Να είναι η ζωή του παντα γεμάτη ήλιους! Γεμάτη αγκαλιές ζεστές κι αληθινές, γεμάτη προσευχές για εκείνον από χείλη αγαπημένα.

Και η δική σας ζωή, πλεγμένη με δάκρυα ευτυχίας μόνο και χαμόγελα φωτεινά, κάθε μέρα που ξημερώνει.

Οπως, είναι όσα η ψυχή σου καταθέτει σε αυτές τις γραμμές, που δεν χωρούν τα συναισθήματα και το καταλαβαίνουμε όλοι.

Σιδερένιος και με το καλό να έρθει το στήριγμα της ζωής του, γιατί αυτό θα είναι το στήριγμα του, όχι εσείς. Και δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα ζωής από τα αδέρφια, για να νιώθεις δυνατός, το ξέρουμε οι περισσότεροι.

Ανώνυμος είπε...

σιδερενιος ο μικρουλης!!! και εκτος απο σιδερενιος, φοβερα χαριτωμενος!!!
και μακρια απο εσας απο εδω και περα οι "στραβες".


να εισαι καλα, Phile!! και καλως να δεχτεις το νεο μωρακι!

philos είπε...

Ευχαριστώ όλους τους μπαμπάδες (liketobite, mpampakis, spdd) και σε γκρινιάρη για τις ευχές σας και ελπίζομαι να μην έχουμε όλοι μας άλλες τέτοιες περιπέτειες ή αν έρθουν να τις περνάμε πάντα το ίδιο ανώδυνα.

Τώρα ασχολούμαστε με τις προετοιμασίες του νέου μας μέλους και ο μικρός του χει δώσει και καταλαβαίνει στα παιχνίδια!

CyberEddie είπε...

Αχου! ΤΡελαίνομαι όταν πονάνε παιδια! Συνγκλονίζομαι και δεν ξέρω πως να βοηθήσω! Οτι και να ήταν περαστικά και να μην ξανάρθει ...

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Περαστικά και ξεχασμένα. Η αρρώστια μας δένει όλους με μια παράξενη κλωστή. Ιδίως στα παιδιά που έχουν εντυπωσιακή "βυθιση" και θεαματική "ανάνηψη". Ρώτα και μένα που έχω ράψει τα 3 από τα 4 μου. Η μικρή η 9χρονη μουχει "γλυτώσει" μόνο, αλλά έχει νοσηλευτεί στο Πεντέλης 8 μηνών για τον ίδιο λόγο με τον δικό σου. Και έλεγα στα μπλογκ να μη μιλάω για αρρώστιες...

Katerina ante portas είπε...

Περαστικούλια του.. Εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να παιδευτεί έτσι το χρυσούλι μου.. Πήγε η καρδιά σας στη θέση της φαντάζομαι!

philos είπε...

Σορρυ, κορίτσια που σταμάτησα το σχολιασμό...
freedula, αυτό θέλω για τον μικρούλη μας. Να είναι η ζωή του γεμάτη ήλιους!
lifewhispers, μακαρι να φύγουν μακριά οι στραβές απο εδω και μπρος!

philos είπε...

Ανδρέα, δυστυχώς κάθε στιγμή που περνάει υπάρχουν παιδιά που πονάνε και για τα οποία δυστυχώςδεν μπορούμε να κάνουμε το παραμικρό. Και στο νοσοκομείο το συνειδητοποιείς με το πιο άγριο τρόπο...

Διόνυσε, εγώ χαίρομαι που δεν ακολούθησα την ιατρική γιατί απλα ψυχολογικά δεν θα άντεχα κάτι τέτοιο.
Πραγματικά μπράβο σου για το κουράγιο σου να υπηρετείς ένα τέτοιο επάγγελμα.

Κατερίνα, ευτυχως ήρθε γρήγορα στη θέση της.
:)

ritsmas είπε...

Περαστικά στο παιδί. Ελπίζω νάχετε συνέλθει τελείως. Η πνευμονία θέλει προσοχή, πολλά παιδακια την περνάνε, ευχομαι ομως στο εξής ολα να πάνε καλά και το σκ...κι να ειναι επισης πολυ καλά και ομορφο και φρέσκο σσν τους γονείς του.
φιλια και αγαπη
ριτς

Panagiotis Skouris είπε...

Περαστικά πολλά εύχομαι καταρχάς και καλή λευτεριά εν συνεχεία…

Όσο για τα παραμύθια, είναι πάντα στη διάθεσή σας… αν και νομίζω ότι της μαμάς και του μπαμπά δεν υπάρχουν άλλα!!!

iLiAs είπε...

..να είναι πάντα καλά :)

Ανώνυμος είπε...

paidakia afto nanai to teleftaio!!perastika sto mikrouli giorgo kai ton perimeno sto grafeio gia polles agkalies. kali lefteria stin katerina, m ena pono!
filia apo london
me agapi evi

ΓΑΪΔΑΡΑ είπε...

Περαστικά και αγύριστα να 'ναι! :)

philos είπε...

Ρίτσα σε ευχαριστώ για τις ευχές σου! Να είναι απόλυτα υγιή τα παιδιά μας. Τίποτε άλλο!

Παναγιώτη, μην προκαλείς την τύχη σου! Φρόντισε να έχεις μεγάλη γκάμα παραμυθιών για τις επόμενες φορές που θα έρθετε!
;)

Ηλία, σε ευχαριστώ!

Εύη, τώρα το πήρα χαμπάρι ότι πήγατε ταξιδάκι στον υιόν!
Μπορεί από εβδομάδα να φέρω και τον Γιωργάκι από το γραφείο, που θα είναι η μαμά του στο μαιευτήριο!
;)

Γαιδάρα, αγυριστα να ναι, αγύριστα!