19 Φεβ 2008

Πρέπει να πληρωθούν όσοι δεν εργαστήκαν σήμερα και χθες?

Στο flash.gr αλίευσα την πληροφορία ότι:

"Οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν κατόρθωσαν να μεταβούν στις εργασίες τους δεν θα υποστούν κυρώσεις, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών. Για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που δεν κατόρθωσαν να φτάσουν στο χώρο εργασίας λόγω της χιονόπτωσης, η επιχείρηση οφείλει να τους καταβάλει το ημερομίσθιο, είτε λειτούργησε είτε παρέμεινε κλειστή, σημειώνει η ΓΣΕΕ."

Τελικά μονο η χιονόπτωση είναι σοβαρός παράγοντας μη προσέλευσης στην δουλειά? Εγω και χθες θα μπορούσα άνετα να φτάσω στην δουλειά μου μιας και χρειαζόταν να φορέσω μόνο αλυσίδες στο αυτοκίνητο. Αλλά δεν ήρθα γιατί απλούστατα δεν πάτησε άνθρωπος στην εταιρεία.

Όταν όμως το κράτος κλείνει τα σχολεία λόγω παγετού, πως είναι σίγουρο ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν την τύχη να έχουν κάποιον στο σπίτι ή την δυνατότητα να βρούνε κάποιον να φροντίσει τα παιδιά?

Πως ελέγχεται αν τα πεζοδρόμια είναι καθαρά και ασφαλή για να περπατήσει κάποιος ως το αμάξι του και την στάση των ΜΜΕ?

Δεν θα έπρεπε ο κάθε Δήμος να έχει την εποπτεία όλων των δρόμων στην περιφέρεια του και με ανακοινώσεις του να ενημερώνει ποιοι δρόμοι είναι ανοιχτοί και που θέλει προσοχή?

Τι ζητάς τώρα θα μου πεις... Και όμως έχω την αίσθηση ότι μία τέτοια υπηρεσία είναι απλή και αν εφαρμοστεί σε ένα δυο δήμους θα συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους να την εφαρμόσουν.

Το θέμα είναι ότι στον ιδιωτικό τομέα θα βρεθούν πολλοί εργοδότες να αρνηθούν να πληρώσουν αυτά τα μεροκάματα, παρόλο που υφίσταται λόγος ανωτέρας βίας, και το κράτος εκεί που πραγματικά έχει λόγο ύπαρξης να διαφυλάσσει την ισονομία των πολιτών και να εφαρμόζει το δίκαιο, είναι χαρακτηριστικά απών.

Σημαντική Παρατήρηση:
Κάθε είδους ατύχημα κατα την διάρκεια της μετακίνησης από και προς το χώρο εργασίας θεωρείται εργατικό ατύχημα.

4 σχόλια:

bbchris είπε...

Στον Παράδεισο τα πεζοδρόμια είναι τελείως χάλια και γεμάτα πάγο. Αι πολυεθνικαί δεν φρόντησαν να τα καθαρίσουν. Τουλάχιστον το κομμάτι που είναι μπροστά τους.

Ανώνυμος είπε...

Πάτησε, πάτησε

philos είπε...

Εδώ η Παραδείσου δεν έχει καλα καλά πεζοδρόμιο... Κανονικά πρέπει να πανε όλη στην δουλεια μπαταρισμένοι και να ζητάνε αποζημίωση, να σου πω εγω αν γίνουν άνθρωποι όσοι επιμένουν να πας στην δουλεια από τις 8 το πρωί.

philos είπε...

με τον παγετό εννοω!