7 Ιαν 2008

Bloggers σε διαφήμιση και όχι απλά ... διαφημίσεις σε blogs!

Το προηγούμενο ποστ όπως καταλάβατε αναφερόταν στον Paul Stamatiou, o οποίος εμφανίζεται σε διαφημιστικά banner της Nike στο Internet!

Τον Paul Stamatiou τον παρακολουθώ εδώ και σχεδόν δύο χρόνια μέσα από το ομώνυμο blog του για θεματα τεχνολογίας. Είναι ένα νέο παιδί, φοιτητής, ελληνικής καταγωγής που ξεκίνησε πριν 2 χρόνια και κάτι, στα 19 του, ένα όμορφο και απλά στημένο blog και κατάφερε σε λιγότερο από 1 χρόνο να μπει μέσα στα 500 πιο δημοφιλή blogs στην σχετική λίστα του technorati.

A COMPUTER ATHLETE!
Περισσότερα και ακρως ενδιαφέροντα (και περισσότερες φωτογραφίες!) για τον ίδιο μπορείτε να διαβάσετε και στην συνέντευξη που είχε δώσει πριν λίγους μήνες στο away.gr.

Πριν λίγες ημέρες είχα ενημερωθεί για την πρόσκληση που του έστειλε η Nike για να λάβει μέρος σε μια διαφημιστική της εκστρατεία και λεπτομέρειες για το διαφημιστικό σποτ στο οποίο τελικά έλαβε μέρος!

Χθες για πρώτη φορά είδα την διαφήμιση που έλαβε μέρος ο PS σε ένα banner στο Technorati, και ένιωσα περίεργα που ένας απλός νέος άνθρωπος που γνώρισα μέσα από το internet πλέον εμφανίζεται σε μία παγκόσμια διαφημιστική καμπάνια ενός από τα γνωστότερα brand names στον κόσμο.

Bravo Paul! Keep up the good work!

Και η καμπάνια έξυπνη. Δεν πήρε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες αθλητές αλλά ανθρώπους που δεν έχουν τον αθλητισμό ως πρώτη τους προτεραιότητα και προσπάθησε να τους πείσει να ασχοληθούν και να καταγράψουν τις εντυπώσεις και τις επιδόσεις τους!

Και σκέφτομαι....

Tomorrow it can be you!

π.χ. o philos να διαφημίζει κέντρα αδυνατίσματος ή μια μάρκα γιαούρτι (αν καταλαβατε σιχαίνομαι το γιαούρτι και τις δίαιτες!), ο Klearchos να διαφημίζει διακοπές στο Ισραήλ, ο Dealsend τη τσίχλες nicorette για να κόψει το κάπνισμα, ο Νίκος τα ΕΛΤΑ ως σύγχρονο τρόπο επικοινωνίας, ο vrypan το νέο λειτουργικό της Microsoft, ο Chris την Πράσινη ή την Derby, η Σοφία αλυσίδα ιρλανδικών εστιατορίων, ο Σπύρος Ντόβας την Ολυμπιακή, η Χριστίνα "Πωλούνται βίλες στο δάσος", η Ρίτσα τους Matisse (ουπς... αυτό ήδη το κάνει για πολύ καλό λόγο!), η Debby την Βίβλο κλπ, κλπ, κλπ.....

(συμπληρώστε στα σχόλια ελεύθερα τι πιστεύετε ότι δύσκολα θα διαφημίζατε αλλά με λίγα χρήματα παραπάνω δεν θα διστάζατε να προσπαθήσετε ή αυτό που θα ήταν το τελευταίο πραγμα στον πλανήτη που θα δεχόσασταν να διαφημίσετε - αν και ... μεγάλη μπουκιά φάτε... !!!)

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για ΕΛΤΑ είπες? Χαχαχα!

Για την ώρα είμαι έτοιμος να τους ρίξω ένα γερό χώσιμο γιατί τα έχω πάρει μαζί τους.

Και γαμώ τα timing!

bbchris είπε...

Να πω εγώ τώρα αν θα διαφήμιζα ένα προϊόν που θα ήταν αντίθετο με τις συνηθειές μου?

:))))))))

philos είπε...

Νίκο... πως σε πιάνω, πως σε πιάνω!
;D

Χρηστο είπα να σε τσιγκλίσω λίγο! Αν και λόγω επαγγέλματος εσύ θα έδινες τον καλύτερο εαυτό σου σε ότι και αν έπιανες!

Ανώνυμος είπε...

Καλή σας χρονιά, με τις καλύτερες μας ευχές για τις επιθυμίες σας, το νέο έτος.

bbchris είπε...

Επαγγελματική διαστροφή λέγεται αυτό νομίζω... :)))

Πάντως τη στιγμή που είσαι εκεί, δεν σκέφτεσαι σαν καταναλωτής. Δηλαδή αν είσαι ο πρωταγωνιστής της διαφήμισης σκέφτεσαι αν θα γράψεις καλά στον φακό και καθόλου το προϊόν.

Σπύρος Ντόβας είπε...

Την Ολυμπιακή μπορεί και να την διαφήμιζα, τον Ολυμπιακό με τίποτα!

philos είπε...

freedula, το ίδιο επιθυμω και δι υμάς! Τας καλυτεροτέρας ευχάς μας (είμαστε και μεις πολλοί τι νόμιζες?) για ευτυχία και μακροημέρευση!

Chris, λέγε μου συμβουλές λέγε μου! Αισθάνομαι ότι είναι κοντά η μέρα που θα γράψω στον φακό!
;))

Σπύρο, το χρήμα πολύ αγάπησαν, το αντίπαλο σωματείο ουδείς! Αρα εξαιρούνται και Φως ή Πρωταθλητής!
;)

ritsmas είπε...

Πονηρή αλεπού μου εσύ! Βρε, χρειάζονται οι Ματις διαφημηση ; Επειδή εβαλα εκει να τους ακουω εγω; θα σε πνίξω βρε και θα παω φυλακή βρε...
σε φιλώ
με αγαπη ριτς

ενδιαφερον , θα ελεγα το σοφό παιδί μέσα μου

fvasileiou είπε...

Αυτό που μου προκαλεί μεγάλη, μέγιστη, εντύπωση είναι το πόσο ανοιχτούς ορίζοντες έχουν αυτοί οι διαφημιστές. Και οι χαρτογιακάδες της Nike, που δεν φοβούνται να δοκιμάσουν κάτι νέο, διαφορετικό κι αλλιώτικο.

philos είπε...

Ρίτσα, πάντα χρειαζονται διαφήμιση. Εδω και διασημοι τραγουδιστες και διαφημίζονται μέχρι και στο google!!!

Καλώς ήρθες fvasileiou.
Οι διαφημιστές καλά κανουν και αφήνουν την φαντασία τους να δουλεύει. Την έχουμε αναγκη αυτή την φαντασία και δημιουργικότητα!

Ανώνυμος είπε...

Βιαστικό καλό απόγευμα. Εμ, τι νόμιζες τελειώνουν κάποτε και οι διακοπες ακόμα και για τους φαινομενικά προνομιούχους!

Ανώνυμος είπε...

Καπνίζετε ΚΑΚΩΣ!!!

Αλλα αφου καπνίζετε ΚΑΛΩΣ!!

προτιμήστε τις πίπες Hertz!! Οι μόνες που απορροφούν πίσσα και νικοτίνη και ότι άλλο σας την δίνει!!!

philos είπε...

Πίπα Herb βρε, όχι Hertz!
Σου έχει καταστρέψει τα εγκεφαλικά κύτταρα ο καπνός!
;p

H πλάκα είναι ότι αυτό είχα επιλέξει αρχικά αντί για τις νικορετ.

Σοφία είπε...

Εγώ λέω να διαφημίσω συνδιαστικά την αλυσίδα Ιρλανδικών εστιατορίων με τα κέντρα αδυνατίσματος :-p

CyberEddie είπε...

Εγώ θα ήθελα να διαφημίζω, ένα καταπληκτικό gadget με βάρος 7 γραμμάρια, μπαταρία που να κρατά 12 μήνες, 1 ΤΒ χωρητικότητα, 7.1 surround, οθόνη 10 ιντσών πτυσσόμενη και 1 ίντσα όταν είναι κλεισμένη, με ηλιακούς δέκτες για να επαναφορτίζει, 4G connection.

A! Στο διαφημιστικό θα το χρησιμοποιώ σαν μασαζιέρα στην πλάτη της Αντζελίνας Τζολί, που θα μου νιαουρίζει σαν γατούλα ...

;-)

philos είπε...

Σοφία, μαζί .... αν θες μαζί!
;D

Ανδρέα καλά τα λες και τα θεωρω όλα πιθανά εκτός από ένα! Μια μπαταρία να κρατά 12 μήνες! Ακόμη και το να σου νιαουρίζει η Αντζελίνα το θεωρώ πιο εφικτό!
;D
Νομίζω ότι σου έδωσα μία πολύ geeky απάντηση!
;p

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.