12 Οκτ 2007

Ρωτήστε αυτό το παιδί...

...τι πιστεύει ότι έχουν στην χώρα του στο Ιράκ, Κατοχή ή Δημοκρατία?

Γιατί μπορεί να γίνανε εκλογές στο Ιράκ, να έχουν δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και νόμους και σύνταγμα και αστυνομία και στρατό δικο τους,
αλλά
όταν ξένοι υπήκοοι - Αυστραλοί όπως λένε, μέλη ιδιωτικής φρουράς κάποιας Αμερικανικής κυβερνητικής υπηρεσίας με δραστηριότητα στο Ιράκ, ανοίγουν πυρ σε ένα αυτοκίνητο το οποίο έκανε το σφάλμα να μην υπακούσει στις προειδοποιήσεις που τους γίνανε (sic) και να πλησιάσει σε απόσταση λιγότερη των 50 μέτρων το προπορευόμενο κονβόϊ, σκοτώνοντας δύο απλούς πολίτες και μάλιστα χωρίς να συλλαμβάνεται κανένας, τότε καταλύεται κάθε έννοια δημοκρατίας και ισόνομης κοινωνίας. (New York Times)

Καθώς και ακυρώνεται κάθε επιχείρημα περί προσπάθειας των Δυτικων να επιβάλλουν την Δημοκρατία σε τούτη την αδιαμφισβήτητα άγρια χώρα.

Ίσως αυτή η φωτογραφία να είναι η φετινή φωτογραφία της χρονιάς.
Και ίσως με αφορμή αυτή την συγκλονιστική φωτογραφία, αυτό το παιδί να τύχει των καλύτερων και θετικότερων ανακλαστικών της μερίδας Δυτικών που έχουν φιλάνθρωπα και αλληλέγγυα αισθήματα, και να καταφέρει να δραπετευσει από την χώρα και το τρελλο πανηγύρι της βίας που συντελείται εκεί τα τελευταία χρόνια.
Αλλά σίγουρα ο τρόμος και οι καθημερινές φρικιαστικές εικόνες στην Βαγδάτη, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, το Νταρφούρ και αλλού έχουν σημαδέψει ανεξίτηλα τις μνήμες εκατομμυρίων παιδιών, θύματα πολέμου και βίας, και έχουν θρέψει πληγές που με μαθηματική βεβαιότητα θα τροφοδοτήσουν το μίσος και θα δημιουργήσουν και καινούριες πληγές στις επόμενες νέες γενεές ...

Την φωτογραφία και την είδηση τα πληροφορηθηκα από τον Jaywalker.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καθόμουν και κοίταγα για ώρα αυτή τη φωτογραφία. Το πόσο σαστισμένο και απορημένο είναι αυτό το παιδί, και τι μπορεί να σκέφτεται. Πόσα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα που δεν θα μάθουμε ποτέ. Πόσα παιδιά προσπαθούν να καταλάβουν "γιατί" συμβαίνουν όλα αυτά γύρω τους. Και πόσα παιδιά δεν προσπαθούν να καταλάβουν άλλο, γιατί δεν ζουν πια.

Συγγνώμη που σου χάλασα το μεσημεριανό σου πάντως. Προσπάθησα να ανεβάσω λίγο την διάθεση με άλλα ποστ. Ελπίζω να τα κατάφερα λίγο.

arammos είπε...

Γεια σου φίλε από τα παλιά. Ναι εδώ είμαι!
Κατοχή αλλά δεν νομίζω ότι γνωρίζει τι είναι Δημοκρατία.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Δυστυχως φιλε μου...δεν θα αλλαξει τιποτε...

ritsmas είπε...

Το ιρακ τελεί υπό πληρη κατοχή, οχι μονο των αμερικανικών και συμμαχικών δυναμεων, αλλά και των σιιτικών δυναμεων. Και δυστυχως το τελευταίο ειναι και το χειρότερο, το πιο αγριο, το πιο αιματηρό, κι ας μην το προβαλουν τα μεσα όσο πρέπει, γιατί γνωρίζουν ότι ειναι απορροια της κατοχής των αμερικανών΄και των λοιπών λεβεντοπαιδων..Εκεινο που φαινεται να προχωράει ειναι η αυτονόμηση των περιοχών, βορας, νοτος και το κεντρο.αν επιτευχθεί το μοιρασμα του πετρελαιου με έναν σχετικά δικαιο τροπο αυτό θα γινει. Πολλά θα εξαρτηθούν από τα ψηφίσματα της ιρακινής βουλής.
Οσο για τον πιτσιρικα, τελειωμενες ιστορίες ολα αυτα τα παιδιά που μεγαλωνουν με το αιμα και το φοβο διπλα τους, πανω τους, μεσα τους.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Υπήρξε και χειρότερο στον εμφύλιο, τον υποκινούμενο, βόμβα σε παιδική χαρά. Να γιατί οι υπερεθμικές ελίτ δεν θέλουν εθνη και άλλες ιστορικούρες, εφήβραν τους ιδιωτικούς στρατούς που έχουν τεράστιους προυπολογισμούς, ημέτερους στα ΔΣ και ασφαλώς κρύα καρδιά σαν τάφο για όλους μας.

philos είπε...

arammos, πολύ πετυχημένο το σχόλιο σου!
πρεζα tv, φοβαμαι τα χειρότερα με τους Τουρκους πλεον στο προσκήνιο...

Ρίτσα, μάλλον δεν προχώρησε η "δίκαιη" κατανομή και οι γείτονες έχουν αντιρρήσεις!

Διόνυσος φέρνεις μία αλλη διασταση στην κουβέντα... αν και ο κάθε πόλεμος φέρνει κέρδη, για κάποιους λίγους και πολύ πολύ δυστυχία για την συντριπτική πλειοψηφία, ανεξαρτήτως ιδιότητας του στρατου!

CyberEddie είπε...

Επαθα σοκ! Πάντα ένα παιδί είναι αναμειγμένο στην φωτογραφία της χρονιάς. Τι να σου κάνουν τα έρμα?

Ποιος θα ήθελε να είναι στη θέση του.....................??

philos είπε...

Ανδρεα είδες.... παντα παιδια.
Μπας και τύχει και ευαισθηοποιηθουμε... αλλα που εμείς?