17 Ιουλ 2007

This blog is Powered by a human!

It is also ...
Powered by a man,
Powered by a father,
Powered by an engineer,
Powered by an Athenian,
Powered by a Greek,
Powered by a European,
Powered by an AEK fan,
Powered by a basket fan,
Powered by a cyclist,
Powered by a Christian,
Powered by a liberal,
Powered by a comics collector,
Powered by a cinefil,
Powered by a photographer,
Powered by a reader,
Powered by a writer,
Powered by a listener,
Powered by a music lover,
.
.
.
and ... at last ....
it is "Powered by a blogger".

Θεωρητικό Ερώτημα.
  • Αν αύριο κάνω εκπομπή σε ραδιόφωνο ή έχω μόνιμη στήλη σε περιοδικό, και θέλω να δώσω ένα στίγμα για το ποιος είμαι, χρησιμοποιώντας σαν μοτό ότι αυτή η εκπομπή ή αυτό το περιοδικό είναι "powered by" ποια ιδιότητα μου θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω?

Ή μήπως δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω καμία από τις παραπάνω ιδιότητες, μιας και γράφοντας σε ένα περιοδικό αποκτώ μία νέα ιδιότητα, γίνομαι δημοσιογράφος ή αρθρογράφος, όπως αντίστοιχα αν έχω ραδιοφωνική παραγωγή αυτόματα χρίζομαι ραδιοφωνικός παραγωγός.

Ή μήπως τότε θα έπρεπε αντίστοιχα να προσθέσω ότι αυτό το Blog, it is also powered by α journalist, or a columnist or a writer or a radio producer?

Τελικά ο Blogger έγινε δημοσιογράφος ή ο δημοσιογράφος έγινε Blogger?

Εγώ πάντως να δηλώσω ότι μόνο στα πλαίσια αυτού του blog νιώθω ως philos, ως blogger δηλαδή κυκλοφορώ μόνο εδώ, στα πλαίσια αυτου του ποστ και στα σχόλια άλλων ποστς.

Αν με "βρείτε" έξω από εδώ, είμαι πάντα ο Χρήστος και αναλογα το που με "βρείτε", θα με δείτε να "φοράω" κάποια ή κάποιες από τις προαναφερθείσες ιδιότητες ή τίτλους, αλλά ΠΟΤΕ αυτή του Blogger.

Any questions?

32 σχόλια:

Eleni63 είπε...

O πιό γλυκός Philos της μπλογκόσφαιρας...

etalon είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
etalon είπε...

σε προτιμω philo κι εδω.
αλλου κανε οτι θες
αλλου να εισαι οτι θες
κι οτι δηλωνεις
εδω ομως philos
ok?
(καλως σε βρηκα πολυ ενδιαφερον blog)

philos είπε...

Etalon, εδώ μόνο είμαι ο philos.
Εδώ είμαι τα κείμενα, οι φωτογραφίες, οι μουσικές και οι απόψεις που απαρτίζουν αυτό το blog.
Εδώ μόνο είμαι blogger.
Πουθενά αλλού.
Χάρηκα που βρεθήκαμε. Εχω ήδη και γω αρχίσει να εξερευνώ το δικό σου blog, και γενικότερα τον ενδιαφέροντα Blogger etalon και βρίσκω... ότι θα έρχομαι συχνά πλέον και στα δικά σου λημέρια!

Ελενη, γράφω 2 στα 2!
Να περιμένω και ποστάρισμα?
;)

CyberEddie είπε...

o blogger είναι ο ευατός του! Τι νόημα έχει εδώ είμαι, εκεί δεν είμαι, αλλού θα είμαι??

Και γιατί πρέπει να το διευκρινήσεις? Το blog είναι δικό σου! Είσαι υπέυθυνος για αυτό που παρουσιάζεις...

Αποτελεί κομμάτι σου : εδώ ή αλλού!

Και γι αυτό σε αγαπάμε ....

arammos είπε...

Ο blogger προσπαθεί να γίνει δημοσιογράφος και ο δημοσιογράφος blogger... τρέλα philo τρέλα.

Σοφία είπε...

Με απογοητεύεις... Τι εννοείς μπλόγκερ είσαι μόνο εδώ; Δηλαδή όταν πας στο μανάβη να ψωνίσεις, δεν του λες ποτέ "κοίταξε να δεις κυρ Κώστα μου, εγώ είμαι μπλόγκερ, δεν μπορείς να μου δίνεις μάπα καρπούζι γιατί εγώ είμαι αλλιώς"; Τσκ τσκ τσκ!!

Unknown είπε...

Λογικά αν σκεφτούμε επαγγελματικά δηλώνουμε αυτό που είναι η κύρια ενασχόλησή μας.
Κι εγώ συνήθως δηλώνω μουσικός - αγρότης, μπορεί να τα κάνω και τα δύο κατά καιρούς αλλά στην ουσία είμαι παντού και πάντα διαφημιστής. Ούτε καν γραφίστας που έχω σπουδάσει.

philos είπε...

Για να μην παρεξηγούμαστε.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους δημοσιογράφους που είναι και bloggers ή με τους bloggers που προσπαθούν να γίνουν δημοσιογράφοι, συγγραφείς ή whatever...
Αντίθετα εκτιμώ ιδιαίτερα έναν δημοσιογράφο ο οποίος εκθέτει από την ηρεμία μίας εφημερίδα, τα κείμενα του στην κριτική του οιοδήποτε μέσα από ένα blog. Τότε το άρθρο στην εφημερίδα γίνεται μέρος ενός blog. Και ο εν λόγω δημοσιογράφος από την στιγμή που απασχολείται και απαντά σε σχόλια ή έστω απλά τα επιτρέπει είναι κατ'ουσιαν και ένας blogger.

Όταν εγώ όμως γράφω σε ένα περιοδικό π.χ. για μηχανολογικά θέματα, ή για μουσικά ή για ότι άλλο θέμα προκύψει άσχετο με τα blogs, τότε γιατί να επικαλεστώ και την ιδιότητά μου και ως blogger?
Που κολλάει? Τι προσδίδει παραπάνω στο κείμενο? Μήπως τελικά υποβιβάζω τις καθαρά δικές μου ικανότητες, επιδεικνύοντας ένα πιασάρικο νέο όρο?
Και ειδικά όταν δεν είναι η πλήρης απασχόλησή μου τα blogs.
Να το κάνει αυτό ας πουμε ο Τιτάνας που δηλώνει full time blogger ή ο Νίκος του Sync ή η Magica από το blogspace θα το καταλάβω περισσότερο.

Π.Χ. Ανδρέα, όταν προχθές έβγαλες με το κινητό σου βίντεο τους surfers ή την φωτιά λειτούργησες ως blogger. Και πολύ καλά έκανες. Και το blog είναι μέρος του εαυτού μου και θέλω όταν το διαβάζει κάποιος να αποκρυπτογραφεί εμένα και την προσωπικότητά μου μέσα από τα ποστς μου. Αλλά δεν θελω ποτέ να ακούσω κάμια έκφραση σαν και αυτή που εύστοχα ανέφερε η Σοφία.
Τότε θα είμαι γραφικός και αλλαζόνας και εκμεταλλευτής. Αυτό θα είναι πραγματικά τρέλλα φίλε arammos.
Και μακάρι ο κυρ Κώστας να μην μου δίνει μάπα καρπούζι, όχι γιατί εγώ μεμονωμένα θα είμαι Blogger, αλλά γιατί στο μέλλον θα ήθελα όλοι να είναι εν δυναμει bloggers και να μπορούν να γράφουν από τα πολύ μικρά έως τα πολυ μεγάλα θέματα που τους απασχολούν έτσι ώστε ο οποιοσδήποτε με μια πρόχειρη έρευνα στο google να βρίσκει αν ο κυρ Κώστας κατ'επαναληψη πουλάει μάπα καρπούζια ή όχι.

Σοφία, λες να πάω στον αδερφό μου και να του πω να μου δώσει 1 από τα 10 καρπούζια που έφερε από το χωριό, για την γιορτή που ετοιμάζει την Κυριακή, λέγοντας του ότι είμαι blogger? Και μιλάμε για σούπερ καρπούζια! Καθαρόαιμα, όχι κολοκυθοκάρπουζα!
;D

philos είπε...

Chris, δηλαδή εσύ θα πηγαινες ποτε να ακούσεις ένα καινούριο group αποκλειστικά και μόνο επειδή θα αυτοδιαφημιζόντουσαν ότι είναι όλοι τους διαφημιστές ή αγρότες?

Γιατί κάποιος να τονίζει και μία αλλη του ιδιότητα σε μια διαφορετική του ενασχόληση?

CyberEddie είπε...

ok, καλό είναι να έχεις όρια, αυτό λίγεται αυτοσεβασμός! Αλλά δεν μπορείς να τα αποκλείσεις από μέσα σου σε κομμάτια! Είναι αδύνατον να δω κάτι μετά από 2,5 χρόνια blogging πλέον και να μην έχω στο νου μου, το δημιούργημά μου! Οταν κάνεις κάτι τόσο καιρό απλά γίνεσαι κτήμα του και γίνεται κτήμα σου!

Το να το εκμεταλλευτείς προς όφελός σου είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα ...

CyberEddie είπε...

... ετοιμάζω θέμα με Trikes ...

jojo είπε...

εμένα πάντως με κάλυψες!

philos είπε...

Που είναι τα Trikes, Ανδρέα?

Jojo, πρόσεξες ποσες φωτογραφίες σου εμφανίζονται εδώ μέσα σε προηγουμενο ποστ?

Εχεις φέρει το καλοκαίρι στις οθόνες μας.
;D

nanakos είπε...

Όταν σε ρωτήσουν να τους πεις: "Δεν ξέρω ποιός είμαι. Έχω όμως πολλούς philous που με αγαπάνε γιατί είμαι καλό παιδί". Kαι καθάρισες.

jojo είπε...

ω, ναι!
σ'ευχαριστώ (ακόμη μια φορά) για την προβολή... :)

Klearchos είπε...

This Klearchos is powered by Blogger...

philos είπε...

nanakos, δεν έχω αμφιβολίες για το ποιος είμαι αλλά ούτε και για τους καλούς μου Philous!

Jojo, η ευχαρίστηση όλη δική μου!

Κλέαρχε, έγραψες! Τα είπες όλα με μία φράση!

Unknown είπε...

για το νέο αυτό μπλογκ τι λές Χρήστο ?? http://justar-lawblog.blogspot.com/
η γνώμη σου με ενδιαφέρει πολύ!

philos είπε...

Σου έγραψα μία πρώτη μου εντύπωση και εκεί στο νέο αυτό blog Justar, και μόλις με απελευθερώσει λίγο ο αφεντικός μου (ο οποίος έχει αγριέψει ιδιαίτερα τις τελευταιες 2 μέρες) θα επανέλθω για ιδέες και επισημάνσεις.
;)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητές μου Φίλε, η δημοσιογραφια δεν είναι εχει καμιά σχεση με τα μπλογκ. οποιοσδήποτε γραφει ωραία στα μπλογκ δε σημαίνει κατ ανάγκην ότι μπορεί να γίνει και καλός δημοσιογράφος. Ούτε ενας καλός δημοσιογραφος μπορεί κατ αναγκην να γίνει μπλογκερ. Μιλάμε για διαφορετικές φιλοσοφίες. Κι αυτό ας μην το ξεχνάνε όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να απορροφηθούν από κάποιο εντυπο. Μπορεί βεβαίως να συμβεί, αλλα επισημαίνω ότι η δημοσιογραφία είναι ψάχνω και αποκαλυπτω πράγματα, ενημερώνομαι και επεξεργάζομαι τα πάντα, προσεγγίζω όσο το δυνατόν πιο ορθολογικά τις πληροφορίες μου, διασταυρωνω ακόμη και το και που πέφτει στην αντίληψη μου και πολυ περισσότερο προϋποθετει σοβαρές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις
Αλλά σιγουρα ο άνθρωπος μαθαίνει ευκολα κι αν μάλιστα εχει καποιες πανεπιστημιακές γνωσεις , θεωρητικές ή θετικές, δεν παιζει ρόλο, όλα μπορούν να πάνε καλά. Αρκεί να θελει να δουλεψει πολύ και με λίγα λεφτά
Ευχαριστω
Ρίτσα Μασουρα

philos είπε...

Ρίτσα, συμφωνώ απόλυτα με όσα λες.
Και πολύ καλά κάνεις και συμβουλεύεις με την πείρα που διαθέτεις, όσους πιθανόν να διαβάζουν και να έχουν τέτοιες φιλοδοξίες.

Ανώνυμος είπε...

Οκ, σου περασα κατι για το Ακρωτήρι.
ριτσα

Katerina ante portas είπε...

by a friend perhaps?

CyberEddie είπε...

Έρχονται τα trikes, πρώτα τα μηχανογράφησα και μετά θα τα διαφημίσω!

CyberEddie είπε...

Δεν υπάρχει λόγος να μπερδεύουμε την δημοσιογραφία με το blog! Ένας καλός δημοσιογράφος ότνως δεν είναι και καλός blogger! Κάνουν άλλα πράγματα, αλλά όπως όλα τα είδη, μπορούν να διασταυρωθούν και να δώσουν ενδιαφέροντα αποτέλεσματα. Πάντως η όλη αντιπαράθεση μου θυμήζει την "ποιοτική" και την "εμπορική" μουσική! Έχουμε την ανάγκη να ανήκουμε κάπου και θέλουμε αυτό το κάπου να ξεχωρίζει και να μην μας μπερδεύουν με κάτι άλλο.

Ένα έχω να τονίσω: ο καλός δημοσιογράφος δεν αγχώνεται με κάτι τέτοιο, απλά είναι καλός και κοιτάζει τη δουλεία του [κι αν θέλει κάνει και blog]. Από την άλλη ο καλός blogger μπορεί να κάνει ότι γουστάρει γιατί απευθύνεται στο blog του, είναι δικό του και το κάνει ότι θέλει, ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ.

She Python είπε...

aek fan... mmmmm but... olimpiakos is not better? and aris??? :/ kkkkkkkkk
kidding...
mmmm i think woman soccer players of brazil could won easily any soccer greek team...
i had troubles to trnaslate ur blog today... my computer is a ... well lasy like brazilians and greeks on beach...
and when i try open ur songs... nothing... i will try again...

philos είπε...

You already know a lot about football!
So you should know that this year we have a lot of brazilian players in AEK. And the best amongst them by far is RIVALDO!

It would be a pleasure for me and for many other greek men (soccer players or not) to play against woman soccer players! Even if we could be proved worse than them! I am sure that we will enjoy the show.
Now to be serious, greek soccer players are not bad the last decade. We were the European Champions 3 years ago.
I have also to congratulate you for the big victory against Argentina. I saw the match live and I was surprised by many not so well known players that I saw.
Bravo!

It is a myth that the Greeks or the Brazilians are lazy.
We have so fun at nights and so it is natural to feel sleepy during the day.
The others are lazy who don't have celebrate every night the way the greeks or brazilians do!
;D

For the translation try also a new link that I put upon the previous one.
It seems to work a little better.

RENA MANIOU είπε...

AEK esy ths moiras moy grafto!!!

AEK-OSFP 4-0....

RENA MANIOU είπε...

ΑΕΚ ΟΛΕ ΟΡΙΝΤΖΙΝΑΛ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!

ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 4-0...
Διχως σχολια

http://renamaniou.blogspot.com

philos είπε...

Γεια σου βρε Ρένα! Μου έφτιαξες το απόγευμα!
;))

RENA MANIOU είπε...

Ο ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΝΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ..
Ω ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!!!!

ΑΕΚΑΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΖΩ!
RENA MANIOY
http://renamaniou.blogspot.com