29 Ιουν 2007

Η Φωτιά στην Πάρνηθα ...

Τώρα ηρέμησα. Η φωτιά ευτυχώς δεν έφτασε στο σπίτι μου και στους Θρακομακεδόνες.

Από χθες το απόγευμα, είμασταν όλη η οικογένειά μου σε επιφυλακή, κάναμε ότι έπρεπε για να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση εκκένωσης και μετά παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις από τα κανάλια και από την ταράτσα.
Ο ΣΚΑΙ μας κράτησε συντροφιά όλο το βράδυ, την ώρα που η ΝΕΤ μετέδιδε σε επανάληψη την συνέντευξη της Ντόρας και άλλα κανάλια μεταδίδαν απλά ειδήσεις για δημιουργία πανικού και μόνο για 5 λεπτά ανά ωρα!

Ο δήμος Θρακομακεδόνων με οχήματα και ντουντούκες προσπαθούσε να συντονίσει όλους τους πολίτες, και να έχει τους δρόμους άδειους από οχήματα στα σημεία που συνορεύουμε με παρθένο δάσος.

Κόσμος ανάστατος στους δρόμους, κόσμος να κλαίει, κόσμος να οργίζεται από την παρέλαση επωνύμων βουλευτών της περιοχής, κόσμος σε απόγνωση...

Είδα τον Φίλιππο Πλιάτσικα να κάθεται κάτω ακουμπισμένος μπροστά στην εξώπορτα του σπιτιού του και να σκουπίζει τα μάτια του από τα δάκρυα...

Το θέαμα της φωτιάς στην κορυφογραμμή έφερε σε όλους μας δάκρυα και αναφιλητά.
Μέχρι και ο γιος μου κάποια στιγμή φώναξε: "φωτιά, φωτιά, κακό"

Πριν λίγο σηκώθηκα. όλο το βράδυ ήμουν ξαπλωμένος και λαγοκοιμόμουν βλέποντας ΣΚΑΙ. Έφαγα, ξανάνοιξα υπολογιστη και dsl και περιμένω.
Η γυναίκα μου και ο γιος μου είναι καλά, στο σπίτι της πεθεράς μου στο Περιστέρι. Το ίδιο και η μπέμπα του αδερφού μου!

Οι γονείς μου μείνανε. Δεν θέλανε να εγκαταλείψουν. Εχουν νεύρα, ή μάλλον θυμό και οργή εκφρασμένους σε νεύρα και κάποιες στιγμές ξεσπασμάτων σε λυγμούς.

Φίλοι πολλοί μας πήραν τηλέφωνο και προσφερθήκαν για κάθε είδους βοήθεια.
Τους ευχαριστώ όλους.

Ευτυχώς όλα δείχνουν να βαίνουν καλώς.
Αυτή την στιγμή στην Πάρνηθα φαίνονται μόνο τα φώτα των πυροσβεστικών που αναβοσβήνουν.
Πως μπορώ να ευχαριστήσω αυτούς τους ανθρώπους?
Θα ήθελα να τους φιλήσω όλους έναν προς έναν!

Είναι άσχημο και περίεργο αίσθημα να νιώθεις ότι μπορεί να καεί το σπίτι σου, η περιουσία σου, το δάσος δίπλα σου, η γειτονιά σου.

Ξημέρωσε.
Ανάσα και συνεχίζουμε.

Από αύριο θα δούμε τι φταίει και πως θα το αντιμετωπίσουμε. Πως θα οργανωθούμε καλύτερα ακόμη εδώ στο σπίτι και στους Θρακομακεδόνες γενικότερα.

Θέε μου, σε ευχαριστώ για μια ακόμη φορά απόψε!

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι έχει μείνει από τη φωτιά...

philos είπε...

Η φωτιά δείχνει να έχει κάψει μόνο τον δρυμό πάνω ψηλά στην κορυφογραμμή και από πίσω. Εκεί υπήρχε ένα δάσος εκπληκτικής ομορφιάς και με πολλά πολλά ζώα. Κάνω την εκτίμηση ότι τουλάχιστον το 1/3 πρέπει να έχει καταστραφεί ολοσκερώς, αν και θα φανεί από αέρος αργότερα, όταν φύγει ο λευκός καπνός, από την κατάσβεση.
Δεν είμαι συνέχεια στον υπολογιστή και τώρα θα πάω ως την πλατεία και το Δημαρχείο, να πιέσω μπας και αρχίσουν την αποκομιδή όλων των ξεροκλαδων και των σακούλων με το πούσι που καθαρίσαμε όλοι οι κάτοικοι, όπως κάνουμε κάθε χρόνο, για να προστατεύσουμε το δάσος μέσα στο οποίο έχουμε την τύχη να ζούμε και να το διατηρούμε.

Ανώνυμος είπε...

κάηκε το ελατοδάσος από ότι άκουσα philos
:(

Ανώνυμος είπε...

Οποιος δεν έχει περπατίσει πχ στα μονοπάτια πίσω απο το Ξενία στην μαρμαρωμένη θάλασσα, δεν έχει πάρει πρωϊνό στην πίσω βεράντα μέσα στα έλατα τότε στις δόξες του ή τρέξει στις δροσερές εγκαταστάσεις του ΣΕΓΑΣ, κάνει ποδήλατο γύρω-γύρω ξεκινώντας απο τον πεσμένο χιλιόχρονο πλάτανο της Αγ.Τριάδας δεν καταλαβάινει πολύ καλά τι χάσαμε: το 1000 και βάλε ετών ελατοδασος που ταλαιπωρημένο και απο την ατμοσφαιρική ρύπανση ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΥΤΡΩΣΕΙ ΠΟΤΕ.

paraxeno είπε...

δεν ήξερα φίλε μου ότι είσαι εκεί... αλλά ο πόνος με δαύτη τη φωτιά δεν ξέρω αν θα μπορούσε ναναι μεγαλύτερος... κι η αγωνία το ίδιο... αυτά τα δέντρα που χθες πεθάναν, με μεγαλώσαν, όχι δεν εμενα εκεί αλλά εκεί έπαιζα, εκεί έμαθα να φωτογραφίζω, εκεί πήγα όταν είχα προβλήματα, εκεί έμαθα να οδηγάω στα στενά δρομάκια, εκεί περπάτησα τα ποταμάκια ξεραμένα το καλοκαίρι, μέτρησα τα μονοπάτια του βουνού πέτρα πέτρα, εχω εικόνες από τα έλατα σε κάθε εποχή, με κάθε φως, τα εχω όταν αρωστησαν από το νεφος, και οι κορφές οι νιούτσικες βγαιναν ξερες, τα έχω με τις κορφές τους φρέσκες και γελαστές, στο καταφύγιο περασα ώρες ατέλειωτες από παιδί, ειδα τα ελάφια, ειδα κι άλλα ζώα όμορφα που δεν ειχα ξαναδει... ανέπνευσα κι ανέπνεα όλη μου τη ζωή από την ανάσα αυτών των δέντρων... - ναι περπάτησα στα μέρη που λέει ο ανώνυμος φίλος και πονάει που το ελατόδασος αυτό χάθηκε, δίκιο είχε ο γιος σου, φωτιά, κακό, τα έργα των ανθρώπων τόσο μα τόσο φτωχά!

όλη τη νύχτα από την ταράτσα μου εκαιγα την καρδιά μου πανω στη κόκκινη γραμμή που εβλεπα να μην σταματάει, που εβλεπα να απλώνει σαν αέρινο πέπλο και να γραφει την κορυφογραμμή, να την ορίζει στο μαύρο της νύχτας... χθες τη νύχτα ο ουρανός μας δεν είχε αστέρια, και το φεγγάρι ηταν κοκκινο σταχτί, χθες το βράδυ ενας φόβος με κράτησε ξύπνια...

Χαιρομαι που ειστε καλά ολοι γιατί σε εκτιμώ φίλε μου... κάνε κατι κι εσύ και ολοι οι γειτόνοι σου, να γεμίσει δεντρα ξανά, κι ας αργήσουν, μην τους αφήσετε ούτε να χτίσουν ούτε να εκμεταλλευτούν την καταστροφή...

αυριο τι αέρα θα αναπνεουμε όλοι??? τα παιδιά μας???

τα κοκκινα ελάφια άραγε γλίτωσαν???

paraxeno είπε...

ένα μεγάλο έλατο, ισοδυναμεί με 3 εννιάρια κλιματιστικά...

τα έλατα που καίγονται ήταν κεφαλληνική ελάτη ενα από τα πιο σπάνια είδη του κόσμου...

η καταστροφή τόσο η φυσική όσο και η περιβαλλοντική ειναι ανυπολόγιστη...

άλλος εθνικός δρυμός στην Αττική δεν υπάρχει (το Σούνιο υποβαθμισμένο από παλιές φωτιές)

γιατί άραγε συνέβη όλο αυτό?????

γιατί κινδυνέψαν ανθρωποι? γιατί μένουμε χωρίς αέρα??? αν ήταν χερι ανθρώπου αυτό που ξεκίνησε τη φωτιά, εύχομαι κι ας ειναι αμαρτία να ξεραθεί και να γίνει όπως τα δέντρα που κάηκαν

Δέσποινα είπε...

Κρίμα, κρίμα, κρίμα.

Αυτή η καταστροφή είναι τεράστια πληγή για όλους εμάς και κυρίως για τα παιδιά μας.

Είμαι πολύ θυμωμένη και στενοχωρημένη και φοβάμαι ότι θα πω πράγματα που δεν πρέπει.

Philos χαίρομαι που είστε καλά.

bbchris είπε...

Καλημέρα.

Χαίρομαι που είστε καλά.

Τα σπίτια ξαναγίνονται...

Το δάσος δύσκολα.

Debby είπε...

Κουράγιο ρε παιδί...

Τέλος καλό όλα καλά...
Αν και δεν ξέρω αν υπάρχει καμιά άλλη λύση εκτός από την πάταξη των εμπρηστών. Ας υπήρχε τιμωρία, (τίποτα ισόβια ας πούμε) και αστυνόμευση και θα σου έλεγα πόσοι θα ήταν ικανοί να απλώσουν το χέρι τους να βάλουν φωτια.
Καλά τα λέει ο Manifesto αλλά ποιος τον ακούει...

Τουλάχιστον πέρασε ο κίνδυνος...

Ανώνυμος είπε...

Εξοργίζομαι και λυπάμαι. Έζησες έντονα το γεγονός αυτό, και όλοι μας θα ζήσουμε έντονα τις συνέπειες. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει. Ποτέ δεν θα το καταλάβω.

CyberEddie είπε...

Δεν ήξερα ότι έμενες τόσο κοντά, διαβάζωντας αυτά που έγραψες φρίκαρα και μου σηκώθηκε η τρίχα. Καλό κουράγιο και όταν ηρεμήσουν όλα τα λέμε!

Ανώνυμος είπε...

Οργή, πίκρα και απογοήτευση είναι κάποια από τα συναισθήματα που με κυριεύουν όταν κάθε χρόνο παρακολουθώ-απο μακρυά- τις μεγάλες αυτές καταστροφές από τις πυρκαγιές.
Τι κρίμα...Πότε άραγε αυτή η χώρα θα πάψει να είναι εκτεθειμένη σε κάθε είδους καταστροφές; Κουράγιο φίλε μου!

philos είπε...

Ήρθα πριν λίγη ώρα στο γραφείο.
Οι συνέπειες αρχίσαν. ένα τεράστιο σύννεφο καπνού έχει ήδη καλύψει την πόλη, από Βούλα μέχρι Πειραιά και Ελευσίνα και από Θρακομακεδόνες μέχρι Γέρακα!
Δυστυχώς από ότι άκουσα στις ειδήσεις πολλά ζώα καήκαν και μεταξύ αυτών και αρκετά ελάφια.
Συμφωνώ Χρήστο ότι τα σπίτια ξαναγίνονται (αν και στην περίπτωσή μας περάσαμε και ένα σεισμό και αργότερα και έναν κεραυνό που προκαλέσαν αρκετούτσικες ζημιές που ακόμη ξεπληρώνονται!), και τα δάση αν υπάρχει θέληση γίνονται, μόνο οι ζωές δεν ξαναγίνονται και ευτυχώς που δεν είχαμε χειρότερα δράματα!
Για τις παραδειγματικές τιμωρίες που όλοι προτείνουν, είμαι ριζικά αντίθετος (όσο και αν με εξοργίζει και ο εμπρηστής δασών ή ο γνωστός άγμωστος εμπρηστής αυτοκινήτων). Για μένα μία είναι η τιμωρία. Επανάκτηση των αγαθών που στέρησε αυτός ο άνθρωπος από κάποιους άλλους. Και αν στην περίπτωση ενός εμπρηστή αυτοκινήτου είναι κάτι απλό, στην περίπτωση ενός εμπρηστή δασών δεν βρίσκω άλλη λύση από το να φυτεύει για το υπόλοιπο της ζωής του και κάθε ημέρα αυτής, δέντρα και φυτά σε όλη την επικράτεια -όπως ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ μου πρότεινε η φίλη μου η Χριστίνα aka paraxeno.
Δυστυχώς δεν βρίσκω μία παραδειγματική και συνάμα αποτρεπτική τιμωρία για το θάνατο που προκαλούν οι εμπρηστές σε εκατοντάδες μικρά και μεγάλα ζωά κάθε φορά! (η Χριστίνα μου πρότεινε να κοιμούνται εκεί στην καμμένη γη για το υπόλοιπο της ζωής τους!!!)
Και επειδή ο κίνδυνος δεν έχει περάσει ακόμη, θα συνεχίζεται όλο το καλοκαίρι, ας μας πει επιτέλους ο Δήμαρχος, θα στείλει αυτό το ρημάδι το συνεργείο ή έστω ένα σκουπιδιάρικο καμια φορά να μαζέψει όλες αυτές τις πευκοβελόνες και τα ξερά κλαριά που μαζέψαμε ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι κάτοικοι και πάλι όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή όχι μόνο από τα δικά μας οικόπεδα αλλά και όλα τα γειτονικά άχτιστα, με δική μας οικονομική επιβάρυνση και μόχθο, γιατί αν αυτά τελικά έτσι όπως είναι στιβαγμένα στις άκρες των δρόμων και τω πεζοδρομίων μας αρπάξουν φωτιά, τότε θα ακολουθήσω την λύση που μου πρότεινε η Debby κατ'ιδίαν στον ίδιο!

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους και αυτούς που μου στείλανε mail για το ενδιαφέρον σας!
Εγώ απλά εδώ κατέγραψα κάποια γεγονότα όπως τα έζησα και όπως τα ανακάλεσα με το πρωινό μου ξύπνημα που συνοδευόταν με την ίδια βραδυνή υπερένταση. Εχω γραψει και παλαιότερα για το θέμα των πυρκαγιών και την αναδάσωση και θα γράψω και αργότερα ένα ποστ με απλές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος όταν βρεθεί σε πυρκαγιά, όπως τις έχω συγκεντρώσει μετά από αρκετά χρόνια στην πρίζα με τις πυρκαγιές!

Eleni63 είπε...

Φίλε και εγώ ευχαριστώ το θεό σου που είστε καλά!!! Αλλά ο θεός δεν κοίταξε λίγο και τις αλεπούδες? και τα ελατάκια???
Δεν ξέρω αν ο θεός είναι ο καλύτερος συνομιλητής για τέτοια φρίκη! Προσωπικά με τους ανθρώπους έχω γινάτι!
Για σας βέβαια νοιαζόμαστε και χαρήκαμε πολύ πολύ!

philos είπε...

Ελένη μου είμαι σίγουρος ότι χαρήκατε πολύ πολύ!
Και θα συμφωνήσω μαζί σου ότι ο Θεός δεν είναι ο καλύτερος συνομιλητής για κάθε παρόμοια φρίκη.
Οι άνθρωποι ορίζουμε την μοίρα μας και μαζί με την δικιά μας ενίοτε - δυστυχώς - και την μοίρα των αλεπούδων και των ελάτων, και όλου μας του περιβάλλοντος!

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ!!! 3 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΖΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ..ΕΝΑ ΦΙΤΙΛΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΑΝΑΨΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ..ΚΑΛΑ ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ..ΠΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΗΘΕΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ? Η ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΕΚΑΙΓΕ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ..ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΧΑΤΕ ΣΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ..ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΒΛΕΠΕΙΣ. ΠΑΡΝΗΘΑ ..ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΒΟΛΤΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΜΕΡ..ΑΝΕΒΑΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ..ΠΑΕΙ ΤΩΡΑ..ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ..ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ..ΚΙ ΕΚΕΙ ΜΙΚΡΟΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ.ΤΩΡΑ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ..ΚΑΙ ΠΟΝΑΩ ΑΚΟΜΗ..ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ. ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΤΡΙΓΥΡΙΖΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΛΑΦΙΑ..ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΓΕΝΝΗΣΕΙ..ΛΑΓΟΥΣ..ΧΕΛΩΝΕΣ..ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΖΩΑΚΙΑ..ΣΚΑΘΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΕΝΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΝ ΖΩΝΤΑΝΑ...ΦΡΙΚΗ..ΦΡΙΚΗ...ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΣΦΙΓΓΕΤΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΚΕΙ..ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ..ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΔΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ..ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ..ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ..ΚΡΙΜΑ..ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ..ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

ci είπε...

Καλή δύναμη σε όλους, ειδικά στα πιτσιρίκια σας.. δεν ξέρεις τι να πρωτοκλαψεις, τα δέντρα, τις γενιές που θα μεγαλώσουν μες στην μαυρίλα, και εκεινα τα πανέμορφα ελάφια που τα λατρεύω.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ ΔΕΚΑΕΦΤΑ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΖΩ ΔΕΚΑΕΦΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΘΡΑΚΟ/ΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΑΝΩ ΚΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ "ΠΑΤΡΙΔΑΣ" ΜΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΡΑΚΟ/ΔΟΝΕΣ...ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΟΥ...ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ...ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ Ν'ΑΚΟΥΩ ΗΛΙΘΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ...ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ...ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ Ν'ΑΡΠΑΞΕΙ...ΝΑ ΦΑΕΙ..ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΕΡΑ,ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ,ΤΟ "ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ" ΜΟΥ...ΑΧ ΚΑΙ ΝΑ'ΧΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ Ν'ΑΛΛΑΞΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ...ΑΓΝΟΣ...ΟΜΟΡΦΟΣ...ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ...ΑΧ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ...

She Python είπε...

filos i saw the news!!!! 46 graus celcius in atenas and fier on forest and houses... a leteral hell... its so dangerous... i'm sad for u... i knew that last year it happens too...

i'm glad thats all right with u...
god bless ur the Ellade...

Kalimera...

Σοφία είπε...

Καλά ξεμπερδέματα και καλές μάχες, γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά...

cindaki είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα!

Δυστυχώς, κάθε καλοκαίρι πρέπει να βλέπουμε όλο και μεγαλύτερες καταστροφές γύρω μας. Πότε επιτέλους θα έρθει ένα καλοκαίρι που δε θα φοβόμαστε για πυρκαγιές;;;

philos είπε...

Boomerdog, δεν είναι θέμα κρατικού υπαλλήλου ή μη. Είναι θέμα ανθρώπου η αδιαφορία και η αμέλεια.
Και φυσικά λάθος τακτικής από μεριάς πολιτείας.
Ευτυχώς ή δυστυχώς όταν γίνει κάτι κακό, κρίνουμε όλοι, λησμωνόντας αν παράλληλα οι ίδιοι άνθρωποι στο παρελθόν έχουν αποσωβήσει δεκάδες άλλα ή και εκατοντάδες συμβάντα, όπως πχ την προηγούμενη Κυριακή πολύ κοντά στο σπίτι μου. Η φωτιά σβήστηκε σε μισή ώρα και δεν βγήκε καν στις ειδήσεις. Και αυτό είναι το ζητούμενο. Οι πυρκαγιές που γεννιούνται να μην μπαίνουν καν στις ειδήσεις! Πριν λίγο έμαθα για μία παρόμοια πυρκαγια στον Διόνυσο μες την εβδομαδα! Ευτυχώς δεν έγινε ούτε εκείνη είδηση γιατί δύο πυροσβεστικά εμφανίστηκαν στο πεντάλεπτο!
Citronella σε ευχαριστώ! Προσπαθώ να μην κλαίω, αλλά να κοιτάω μπροστά με καθαρό μυαλό.
Φίλε μου ανώνυμε, σχεδόν 17 χρόνια και γω ζω στους Θρακομακεδόνες και κάθε χρόνο τέτοια εποχή γεμίζω άγχος. Όταν βλέπω στις ειδήσεις για αέρα, τρέμω! Γιατί υπάρχουν κάποιοι ανάμεσά μας, που βλέπουν τα πράγματα με έναν άλλο εντελώς συμφεροντολογικό τρόπο και ματιά. Μακάρι να μπορούσαμε όλοι να διατηρούσαμε την ματιά των παιδιών.
Σου εύχομαι ολόψυχα να μην την χάσεις ποτε αυτή την ματιά.
She python, I hope next time you see on the news more happy news from Greece than fires and heat! It is so touching for me to hear your wishes and prayers from the other side of our planet! The environment is in danger worldwide, so it is our obligation to do all necessary actions to protect it!
My best regards to you and Brazil She python!

Σοφία, εγώ λέω ουδέν κακόν αμιγές καλού. Κάτι καλό θα βγεί από όλη αυτή την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση!

Sofi-k και σε όλους τους υπόλοιπους Καλό Μήνα να έχουμε τουλάχιστον πολύ καλύτερο από τον προηγούμενο και με καλύτερα ραντεβού εύχομαι στις ελεύθερες!
;p
Όσο για τις πυρκαγιές αν διαβάσεις και το επόμενο ποστ μου δεν πρόκειται να ηρεμήσουμε. Το δάσος θέλει μόνιμη επαγρύπνηση! Ελπίζω να μην έρθει ποτέ εκείνο το καλοκαίρι που δεν θα φοβόμαστε, γιατί τότε θα σημαίνει ότι θα έχουμε χάσει κάθε ίχνος δάσους!

Ανώνυμος είπε...

... επιτέλους μια μεταρύθμιση ολοκληρώθηκε!
Η κυβέρνηση πέτυχε να αλλάξει το κλίμα της Αττικής!

Ζήτω οι μεγάλοι μεταρυθμιστές: Καραμανλής, Πολύδωρας κλπ συγγενείς

philos είπε...

Ανώνυμε, αν μετά από κάθε εθνική καταστροφή, απλά αναλωνόμαστε σε κομματικές κόντρες δεν κάνουμε τιποτα.
Σαφεστατα και φταίνε οι κυβερνήτες του τόπου, αλλά δεν είναι το αλλοθί μας για την δική μας αδράνεια, αμέλεια ή ολιγωρία.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, δεν έχω ψηφίσει ποτέ Καραμανλή ή Παπανδρέου.
Προφανώς έχουμε αυθύνες σαν λαός και σαν πολίτες, πρώτα - πρώτα γιατί εκλέγουμε αυτούς τους ίδιους τα τελευταία 50 χρόνια, αλλά και για άλλα πολλά.
Οι ευθύνες όμως δεν μπορεί να επιμεριστούν σε όλους το ίδιο. Οι πολιτικοί, αυτή είναι η δουλειά τους και για αυτό πληρώνονται από εμάς πρέπει να φροντίζουν πριν από εμάς. Η πολιτική πρέπει να είναι η πρωτοπορία της κοινωνίας, δες τι γίνεται π.χ. στις σκανδιναβικές χώρες. Αλλοιώς δεν χρειαζόμαστε τους εκφραστές της πολιτικής, δηλ. τους πολιτικούς, δηλαδή δεν χρειαζόμαστε κράτος...

philos είπε...

Τώρα με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 17χρονε, ένα θα σου πω:κοίτα να μη γίνεις σαν κι εμάς τους "μεγάλους" ή και χειρότερος, δηλ. αδιάφορος. Η αδιαφορία σκοτώνει, τα πάντα όμως.
Μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο, ξεκινώντας από τον μικρόκοσμό σου, πείθωντας το διπλανό σου ότι μπορεί κι εκείνος και στο τέλος θα είστε πολλοί, πάρα πολλοί. Πριν να είναι αργά...