8 Ιουν 2007

Magic Tricks!

ή ...
Alt tab και άλλα προχωρημένα κόλπα λουφαδόρικης συμπεριφοράς!

Χρόνια τώρα παρακολουθώ γραμματείς και ... φαρισαίους όταν κυκλοφορώ μες στα γραφεία να προσπαθούν να κλείσουν το παιχνίδακι που παίζουν, τον messenger, τον explorer με τα ξενοδοχεία που θα θελαν να πάνε για μήνα του μέλιτος κάνοντας αστραπιαίες κινήσεις, είτε έχοντας τον κέρσορα του mouse πάνω από το κουτάκι με το X, είτε πατώντας κάποια άλλη εφαρμογή, κανα word, excel και δεν συμμαζεύεται....
Και όλα τα παραπάνω ρίχνοντας λοξές, έντονα ενοχικές ματιές σε όποιον τύχει και περνάει από εκεί κοντά.
Οι πιο έμπειροι σε υπολογιστές υπάλληλοι, καλή ώρα σαν του λόγου μου (γιατί να το κρύψομεν άλλοστε), κάνουν κανα αστραπιαίο alt+tab αλλάζωντας εφαρμογή (για αυτό κοιτάμε να έχουμε τουλάχιστον το ένα χεράκι πάνω στο πληκτρολόγιο όλη την ώρα) είτε ctrl+D για να φαίνεται άδεια η οθόνη, έχοντας πάντα εξαφανισμένη την Taskbar.

Βέβαια όλα αυτά είναι ημίμετρα.

Αν το κακό - κατά συνθήκη - αφεντικό γνωρίζει 2-3 πράγματα παραπάνω στους υπολογιστές και γενικότερα είναι υποψιασμένος ότι κάποια ψυχή κωλοβαράει - αφου γνωρίζει πολύ καλα ο ίδιος ότι μίας σελίδας κειμενάκι στο word δεν παίρνει παραπάνω από μισή ώρα - καλό θα ήταν με μία κίνηση να εξαφανίζεται όλο το "πονηρό" και "ύποπτο" υλικό (evidence) όχι μόνο από την οθόνη, αλλά και από την start bar, αλλά και από το History, λες και δεν άνοιξε ποτέ!!!

Ξέρω.
Τώρα έχω όλη σας την προσοχή!

Lets do some magic!
Κατεβάζουμε το yodm3D από αυτή την διεύθυνση.
Ξεζιπάρουμε το παρακάτω προγραμματάκι σε όποιο directory επιθυμούμε.
Μπαίνουμε στο directory και πατάμε πάνω στο εικονίδιο yodm3D.exe.

Ανοίγει τότε ένα κουτάκι, όπου πρώτα επιλέγουμε την γλώσσα που επιθυμούμε να χρησιμοποιούμε - γιατί τα γαλλικά που έχει προεπιλεγμένα δεν τα γνωρίζουν και αρκετοί...
Μετά πάμε στην πρώτη κάρτα που λέει activation key και επιλέγουμε τους συνδυασμούς πλήκτρων που μας βολεύουν.
Εμένα με βόλεψε το Alt και το πλήκτρο των windows (γιατί το alt shift τα χρησιμοποιώ εκτεταμένα για το word).

Και ξεκινάμε:



Στο πρόχειρο βίντεο που βλέπετε παραπάνω φαίνεται μια μικρή (και δυστυχώς μουγγή) παρουσίαση για το πως δουλεύει το πρόγραμμα.
Τώρα σε κάθε μία από τις τέσσερις σελίδες, τις τέσσερις πλευρές αυτού του εικονικού κύβου μπορείτε να έχετε π. χ. στην μία τα προγράμματα της δουλειάς, στην άλλη το skype και τα παιχνιδάκια σας, στην τρίτη να έχετε ως background μοντέλα ή τον αγαπημένο/η σας σε τρυφερά ενσταντανέ, και στην τέταρτη πχ το championship manager!
Αυτό είναι κύριοι MULTITASKING!

Ο καθένας μπορεί να σκεφτεί δεκάδες τρόπους χρήσης αυτής της μικρής αλλά θαυματουργής εφαρμογής. (για δώστε τις δικές σας ιδέες στα σχόλια!)

Αν σας αρέσαν τα διάφορα backgrounds που εμφανίζονται στο βιντεάκι, μπορείτε να τα αναζητήσετε στο λογαριασμό στο flickr της γνωστής μας σε όλους Jojo. Έχει και μερικά τελευταία ακόμη πιο καλοκαιρινά και ακόμη πιο όμορφα!
Jojo με την καινούρια σου μηχανή απέδειξες ότι έχεις φοβερό ταλέντο στην φωτογραφία και να σε ευχαριστήσω που το μοιράζεσαι μαζί μας!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είσαι πάντα επίκαιρος τελικά. Εχθές είχε έρθει το boss πάνω από τον υπολογιστή μου, και άρχισαν να πετάγονται διάφορα στην οθόνη... Ακόμα δεν το έχω ξεπεράσει.. Ούτε αρχάριος να ήμουν. Πολύ ενδιαφέρουσα η πρόταση λοιπόν.

paraxeno είπε...

πάντα με ξαφνιάζεις με τα χρήσιμα δωράκια που βρίσκεις και μας κάνεις...

να σαι καλά :)

paraxeno είπε...

τώρα παρατήρησα το scroll στα links σου, είναι δύσκολο να γίνει???? ειναι εύκολο να το δω στην πηγή της σελίδας σου???

οταν εχεις χρόνο (δε βιάζομαι ε) στείλε αν θελεις και μπορείς καμμια οδηγία, ειναι πολύ χρήσιμο και μειώνει τον χώρο που καταλαμβάνει η τερααααστια σειρά με συνδέσμους στη μπάρα

ευχαριστώ εκ των προτέρων...

jojo είπε...

ευχαριστώ για την μνημόνευση αγαπητέ!
χαρά μου, που οι ταπεινές μου φωτογραφίες συνέβαλαν έμεσσα στην μόρφωση του ελληνικού blogerικού λαού και τους απανταχού λουφαδόρους.....
(με πολύ στόμφο ειπωμένο!)
:)))

πολύ χρήσιμο το προγραμματάκι πάντως!
αλήθεια πως γίνεται να το εγκαταστήσεις σε έναν υπολογιστή, που ελέγχεται τακτικά απο το ίδιο το αφεντικό για τα νέα προγράμματα που εγκαθιστά σε αυτόν ο χρήστης του????

Ανώνυμος είπε...

Philos!! μας έλυσες τα χέρια!!

philos είπε...

Χαίρομαι που μπορεί να βοήθησα με αυτό τον τρόπο.
Jojo, δώσε μου λεπτομέρειες για να φω αν μπορώ να βοηθήσω. Κατ'αρχήν αν έχετε windows 2000 ή αν έχεις κανα προγραμματάκι σαν το vnc στην μπάρα σου κάτω. Αν ναι, ξέχνα το γιατί μπορεί να βλέπει ακριβώς ότι κάνεις.
Αν όχι και απλά περνάει από πάνω, τότε αυτό το προγραμματάκι μπορείς να το εγκαθιστείς κάθε ημέρα από ένα usb stick χωρίς να φαίνεται. Και αν το βρει του λες ότι το έχεις για να αλλάζεις background, ανάλογα τα κέφια σου.
Ρημέιν ατ γιορ ντισπόουζαλ, ντήαρ φρέντς!

Σοφία είπε...

Πολύ ενδιαφέρον. Το προγραμματάκι δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω γιατί δεν μπορώ να εγκαταστήσω τίποτα στο κομπιούτερ της δουλειάς, αλλα το Αlt+Tab θα το βάλω στα φέιβοριτς ;-)

Χεχεχε

philos είπε...

Σοφία, δεν χρειάζεται εγκατάσταση απλά ξεζιπάρισμα. Αν δεν είσαι σε δίκτυο (windows 2000) ή δεν έχεις κανα ρουφιανοπρόγραμμα, μπορείς να το δοκιμάσεις άφοβα.
Χαίρομαι που βοήθησα...

Σοφία είπε...

Δεν μπορώ να βάλω τίποτα στο κομπιούτερ της δουλειάς, είναι κλειδωμένo όλο το δίκτυο :-(