3 Απρ 2007

"Προτείνουμε Παρίσι"

.. έγραφε με έντονα γράμματα ο τίτλος μιας καταχώρισης σε πλαίσιο σε μια γωνίτσα σε κάποια από τις μέσα σελίδες στο κυριακάτικο ένθετο της Καθημερινής με τις Μικρές Αγγελίες (αυτό με το φυστικί χρώμα!).

Γνωστός παρισόπληκτος εγώ, δεν ήθελα και πολύ, και το μάτια μου απο εκεί που χάζευαν κάτι μονοκατοικιες στην Πάρο (για να έχουν ένα κεραμίδι να ξαποσταίνουν τα καλοκαίρια τα παιδιά - τι φανταστηκατε για μένα το σκέφτομαι?), στράφηκαν πλήρως προς το πλαίσιο στην κάτω δεξιά γωνία της σελίδας για να διαβάσω πιο αναλυτικά...

Λέω δεν μπορεί κοτζαμάν Γιουρομπανκ να σου προτείνει Παρίσι... κάτι ξέρουν! Για να δω γιατι προτείνουν ειδικά Παρίσι και όχι Άσπεν.... ας πούμε ...

Υπότιτλος: "Μια κατοικία με 360 μοίρες εκπληκτική θέα στον Πύργο του Eiffel!"
Εκεί κόλλησα. Πως γίνεται αυτό? Έξυπνο παιδί είμαι, αυτό γίνεται μόνο αν περιστρέφεται το σπίτι γύρω γύρω και εσύ κινούμενος αντίστροφα βλέπεις μονίμως Eiffel. Μπας και πουλάνε κανένα εστιατόριο?
(Ή απλά είναι ένας πιο εξυπναδιστικός τρόπος να σου πει ότι το σπίτι είναι οροφοδιαμέρισμα με θέα γύρω γύρω, αρα και Eiffel. ΤΕΣΠΑ!!!)

via FromParis (πατήστε πάνω για full διάσταση)


Συνεχίζω την αναγνωση:
"Στο 15ο διαμέρισμα, δύο βήματα από τον Πύργο του Eiffel και τον Σηκουάνα, μοναδικό απί...στευ...το.......... διαμέρισ... μα.......
Αυτό ήταν!
Δεν διάβασα πιο κάτω.
Το μάτι μου σκάναρε το σημειο που αναφερόταν η τιμή και σταμάτησα την υπόλοιπη ανάγνωση ...

Τιμή € 4.000.000.

Παύση
Σκέψη (να θυμώσω ή να γελάω)
Οργή (τσαλάκωμα και φάγωμα εφημερίδας αλά καπέλο Ρόμπαξ)
Καλμάρισμα
Φωναγμα γυναίκας ("Κατερίνα έλα να ακούσεις...")
Γέλια (Πάρε τώρα τηλέφωνο μην και μας το προλάβουν οι γείτονες που διαβάζουν και αυτοί "Κ")
Ποστ!

Δηλαδή αυτοί τώρα βάζουν αγγελία για σπίτι τεσσάρων εκατομυρίων σε μια απλή εφημερίδα? Δηλαδή αν εμενα μου περίσσευαν 4 εκατομύρια θα έψαχνα στην Καθημερινή κυριακάτικα για να δω που θα αγοράσω σπίτι?
Είστε με τα καλά σας? Είστε τόσο άσχετοι? Τόσο γελοίοι? ή έτσι δείχνετε ότι έχετε και καλά σουπερ πορτφόλιο?
Ούτε ένα site έστω να χαζέψεις μια φωτογραφία δεν έχετε, ρεεεεεε!!!


Τώρα θα μου πεις παραδίπλα σε άλλη στήλη της εφημερίδα, ζητάει ο άλλος 175 χιλιάρικα για ένα στρέμμα οικοπεδο που παιζεται αν χτίζεται ή μη, σε μια απομονωμένη παραλία στην Μήλο, που για να φτάσεις θες ή γάϊδαρο ή LandRover, να μην ζητάει ο άλλος 4 μύρια για 300τμ διαμέρισμα στο Παρισι.
Εφόσον υπάρχουν άνθρωποι που τους τα δίνουν, γιατί να μην ζητάνε τέτοιες τιμές?

Προτείνετε Παρίσι? Εγώ προτείνω να πάρει όλος ο κόσμος τηλέφωνο στην τράπεζα και να ζητήσουν να κλείσουν ραντεβού για να δουν φωτογραφίες από το διαμέρισμα? Και να δω τότε πως θα εξηγήσετε τις 360 μοίρες θέα στον Πύργο του Eiffel!

Αλήθεια πόσο πάει η μηνιαία δόση για 4 εκατομύρια δάνειο στην τράπεζά σας και αποπληρωμή σε 40 χρόνια? (με 5% υπολόγισα ότι είναι κοντά στα 20.000€ δόση το μήνα!
Είδες? Ούτε η Άννα Δρούζα δεν θα μπορούσε να αγοράσει τέτοιο σπίτι!!!)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

19606,851€ για 480μήνες
Σταθερό επιτόκιο 5,% (+0,12% ΕΦΤΕ)

Συνήθως όμως τετοιά δάνεια επιτυγχάνουν μικρότερο επιτόκιο.

Δεν είναι κακό!!!

Σοφία είπε...

Αχ εγώ θα ενδιαφερόμουνα, αλλά μόλις αγοράσαμε ένα chateau στο Loire και έχουμε μπλέξει με την ανακαίνηση. Μόλις ξεμπλέξουμε σίγουρα το επόμενο βήμα θα είναι ένα διαμερισματάκι εις Παρισίους :-p

philos είπε...

Dealsend, Σοφία.
Χαίρομαι που σας έχω φίλους!
Έχω ένα μικρό επενδυτικό σχέδιο στα σκαριά και μιας και σας βλέπω ανοιχτόμυαλους (και κυρίως με πλατιάαααααααααααα οικονομική επιφάνεια!) λέω να βρεθούμε να σας την αναπτύξω και να συνεταιριστούμε!
Sofia, μην σε νοιάζει ασχολούμαι εγώ που είμαι και μηχανικός με την ανακαίνιση του Chateau! Και τα αμπέλια σου κλαδεύω αν θες!!!

;DDD

Ανώνυμος είπε...

Pay Pal παίρνει ο μεσίτης;

(Προτιμω να μην δεινω τα αληθινα μου στοιχεια)

Σοφία είπε...

Θυσία γίνεσαι βλέπω ;-)