13 Μαρ 2007

World Press Photos 2006

Η παρουσίαση που φαίνεται παρακάτω περιέχει 20 από τις 63 βραβευμένες φωτογραφίες της οργάνωσης World Press Photo για το 2006.
Η πρώτη φωτογραφία που φαίνεται θα την έχετε ήδη αναγνωρίσει ως την καλύτερη φωτογραφία για το 2006.



Τις υπόλοιπες σαν και αυτές τις δύο σκληρές φωτογραφίες παρακάτω θα τις βρείτε σε αυτή την σελίδα με την λίστα των νικητών.


3o βραβείο στην κατηγορία Spot news:
"Mohammed Ballas, Palestinian Territories, The Associated Press.Public execution of suspected collaborator, Jenin, West Bank, 13 August

1ο Βραβείο στην κατηγορία Πορτραίτα:
"Nina Berman, USA, Redux Pictures for People.Wounded US Marine returns home from Iraq to marry"

Για κάθε μία από αυτές τις φωτογραφίες θα μπορούσα να γράψω κάτω πολλές σκέψεις που πλημμυρίζουν το μυαλό μου σαν χείμαρρος, όπως ήδη έχουν κάνει σε άλλα ελληνικά blogs, ο Κλέαρχος, ο fuzzy burlesque, ή ο alterapars ή όπως μπορεί να κάνουν κάποιοι από εσάς παρακινούμενοι βλέποντας τες...
Δεν το έκανα.

Η καρδιά μου πάει να σπάσει και το μυαλό μου να εκραγεί... Νιώθω συνένοχος για όλα τα εγκλήματα και όλη την δυστυχία που κυριαρχεί σήμερα.

Και όσο και αν δεν το παραδέχομαι ανοιχτά, κάποιο κομμάτι μέσα μου νιώθει ανακουφισμένο που δεν βιώνω τέτοιες καταστάσεις, εγώ, η οικογένεια και το ευρύτερο περιβάλλον μου.

Είναι λιγότερο επώδυνο σίγουρα το να γράφεις για την δυστυχία και τον πόλεμο από το να τα βιώνεις...

5 σχόλια:

Klearchos είπε...

Είδα την φωτογραφία του γάμου και έπαθα πλάκα... Έχει και άλλες η φωτογράφος στο site της!!

philos είπε...

H πλάκα είναι ότι πριν κανά δίμηνο που πρωτομπήκα στο world press είχα πατήσει σε ένα σωρό και αυτή μου είχε ξεφύγει. Νομίζω ότι είναι από τις πιο δυνατές και αντιπολεμικές φωτογραφίες που έχω δει στη ζωή μου.

Σοφία είπε...

Με τέτοιες φωτογραφίες με πιάνει κατάθλιψη, αλήθεια το λέω...

Ανώνυμος είπε...

einai foveres oles oi foto.alla mporei na mou pei kapoios an ginetai na ths apothhkeysw?giati apoti katalaba einai prostateymenes..

philos είπε...

Πανεύκολο ανώνυμε.
Μπες στο site. Στην κάτω πλευρά του πλαισίου που λέει here.
Στο site κάτω αριστερά όπως βλέπουμε έχει τις εικονίτσες του powerpoint, του pdf, word, notepad kai media player.
εσύ πάτα στο κουτάκι του powerpoint, και αυτόματα θα κατεβάσεις το αρχείο (850kb).
Το αρχείο δεν είναι προστατευμένο, οποτε με το που το ανοίγεις μπορείς να πηγαίνεις σε κάθε εικόνα και με δεξί κλικ να σώνεις την εικόνα σαν jpeg.
Δεν θα προστατευα ποτέ κάτι που δεν είναι καν δικό μου δημιούργημα (ούτε το αρχείο powerpoint), απλά το ανέβασα στο site για να μπορέσω να το βάλω με αυτή την μορφή στο ποστ αυτού του blog. Το site απλα τα δείχνει όλα σε μορφη flash player.
Αλλά και απο εκεί με εργαλεία σαν το snag it, μπορείς να κατεβάσεις ότι εικόνα θες.

Βοήθησα?