28 Μαρ 2007

Sex vs Blog = 10 - 1

και βάλε....
Τουλάχιστον αυτό το σκορ δείχνουν με μια πιο ελεύθερη θεώρηση τα αποτελέσματα του Google Trends βάζοντας τις λέξεις sex, blog στην αναζήτηση. Τι είναι το Google Trends? Δείτε παλαιότερο post του Nylon εδώ.


Ναι, αλλά από το 2005 έχει αρχίσει να αντιστρέφεται η πορεία, τουλάχιστον στο θέμα των αναφορών από ειδήσεις.... Τέλος του 2006 είχαμε περίπου ίδιες ειδήσεις για τα blogs σε σχέση με αυτές που αφορούσαν sex.

Σε σχέση δε με πιο εξειδικευμένες λέξεις που παραπέμπουν σε παρόμοιες αναζητήσεις, βλέπουμε ότι η αναζήτηση των blog-s γίνεται πιο δημοφιλής με συνεχή ανόδική τάση ή οποία όμως δεν έχει και την γεωμετρική αύξηση που θα περίμενε κάποιος.
Όπως βλέπω την εξέλιξη των καμπυλών, γύρω στο 2030 ο κόσμος θα ψάχνει εξίσου στο Google για τα blogs όσο θα ψάχνει και για το sex. Αν και δεν νομίζω να ρίξει ποτέ από την κορυφή το sex, κανένα άλλο keyword.


Ή εκτός και αν τα blogs θα γράφουν περισσότερο για το sex και άρα θα έχουν μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα και δημοφιλία από τα υπόλοιπα sites και φτάσουν να γίνουν συνώνυμα του sex.

Ήδη επιφανείς (χο χο χο!) δημοσιογράφοι - bloggers, σύμβουλοι των κρατικών media με αμοιβες ισάξιες αυτών manager μεγάλων πολυεθνικών, δείχνουν το δρόμο που πρέπει να έχουν τα ταπεινά blogs όσων επιδιώκουν την επισκεψιμότητα και μόνο! Τσόντα και μπινελίκια!

Προς το παρόν - ευτυχώς - η ΕΡΤ δεν φαίνεται να υιοθετεί τέτοιες μεθόδους! Υιοθετεί βέβαια άλλες ίσως και πολύ περισσότερο δαπανηρές μεθόδους για όλους εμάς τους αμίλητους και αδρανείς - ως ποτε παλληκάρια - συνδρομητές της, με αποτέλεσμα την παραγωγή ώρες ώρες άθλιων θεάματων!


(Αυτοκριτική: Είναι φοβερό το πως από αλλού ξεκίνησα και αλλού κατέληξα σε αυτό αλλά και στα δύο προηγούμενα post μου! )
To σημερινό μου post το εμπνεύστηκα από αυτό το Post του digital inspiration.

6 σχόλια:

Debby είπε...

Τώρα και εσύ έχεις γράψει για το SEX στο μπλόγκ σου και αυτός που ψάχνει sex θα βρει και εσένα μπροστά του αλλά όχι αυτό που ψάχνει!!

philos είπε...

Αν αυτός που ψάχνει για σεξ,φτάσει στις 1.000.000.000 αναζητήσεις για να βρει το post μου, τότε πραγματικά τον λυπάμαι...
Έβαλα μάλιστα στο google sex, blogs, ophilos και κοίτα ποιος είναι στην 4η θέση!!!
Εσύ πονηρό ... Δεσποινάκι!
;pp

Δυστυχώς ή Ευτυχως δις άλλοι έχουν γράψει για το θέμα και μάλιστα χρησιμοποιούν επιστημονικές μεθόδους για να εμφανίζονται στις πρώτες θέσεις του Google.

Debby είπε...

Εχεις δίκιο Philos! Δεν χρησιμοποιώ καμιά επιστημονική μέθοδο όμως!
Παρόλα αυτά (δεν ξέρω πως γίνεται) αλλά τουλάχιστον τα μισά ψαξίματα που καταλήγουν στο μπλογκ μου είναι σεξουαλικού περιεχομένου!
Με αποκορύφωμα το κάμα σούτρα που είναι σε ημερήσια διάταξη!

Eleni63 είπε...

νομίζω ότι προκαλείτε το ψαχτήρι....

philos είπε...

Τζίφος Ελένη, εσύ και η Debby με προσπερνάτε στις αναζητήσεις του Google.
;PPP
Πάντως για να είμαι αντικειμενικός, μες την πρωτη μέρα 4 φορες αναζητήσαν την λέξη σεξ μέσα από το SYNC!!!
Kαι μάλιστα ο ένας από την Σαουδική Αραβία (μάλλον συνάδελφος μηχανικός ήταν!)
O λόγος που γενικά δεν εμφανίζομαι στις αναζητήσεις του Google, είναι ότι έχω αλλάξει διεύθυνση και φαίνομαι ως ophilos.eu πλέον. Αυτό για κάποιο λόγο, μείωσε αισθητά τις εμφανίσεις μου στα ψαχτήρια.

bbchris είπε...

Εγώ πάλι που μιλάω όλο για sex στο blog μου, δεν εμφανίζομαι πουθενά στις αναζητήσεις sex... :-/