21 Μαρ 2007

Ευλόγησον ... τα γένια μας!

Ένιωσα μεγάλη έκπληξη και χαρά ταυτόχρονα όταν στο τελευταίο τεύχος του International Construction Magazine (του περιοδικού με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στον κόσμο για θέματα κατασκευών) είχε τρισέλιδο αφιερωμα σε ένα έργο στο Κατάρ μεγάλο μέρος του οποίου έχει ήδη ανατεθεί στην J&P, δηλαδή σε μια ελληνοκυπριακή εταιρεία (γνωστότερη στην Ελλάδα ως J&P-ΑΒΑΞ).

Μακέτα του εν λόγω έργου στο εξώφυλλο του IntlConstructionMagazine, τεύχος Φεβ.2007

6-7 χρόνια που είμαι συνδρομητής στο περιοδικό, και παρόλο τον οργασμό των κατασκευαστικών έργων που είχαμε στην Ελλάδα με τους Ολυμπιακούς αγώνες, δεν είχα ξαναδεί αφιέρωμα σε ένα έργο το οποίο έχει αναλάβει σε μεγάλο βαθμό μία ελληνική εταιρεία.

Παραθέτω ένα απόσπασμα εδώ μαρκαρισμένο από μενα (πατήστε πάνω του για μεγέθυνση) και για ολόκληρο το περιοδικό σε pdf μορφή όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να γραφτειτε δωρεάν συνδρομητές εδώ:



Και φυσικά ως κλασσικοί Ελληνάρες δεν φειδόμαστε λόγων, εξ'ου και οι μεγαλοστομίες του στυλ "For an international Contractor like us who's done this kind of work all over the world, it's a piece of cake: it's a simple project, but the quantities and the volume are fantastic".

Φίλοι μου δεν υπάρχει simple project. Υπάρχει καλό και αποτελεσματικό management.
Το πιο complicated project μπορεί να γίνει sooo simple με καλό management από κάθε εμπλεκόμενη πλευρά και αντίστοιχα το πιο simple project να γίνει το πιο f***ing complicated, να κρατήσει έτη πολλά και να μην κλείνει με τίποτααααα... (ή όπως συνηθίζουμε να λέμε, να σπουδάσουμε τα παιδιά μας με ένα έργο!) ... καλή μου ώρα!!!

Και μην βιαστεί κανένας να πει ότι απλά σας διαφημίζω την εταιρεία που δουλεύω, ειλικρινά εύχομαι να δουμε και άλλα τέτοια αφιερώματα σε ανάλογα διεθνη και καταξιωμένα περιοδικά, και από έργα άλλων μεγάλων ελληνικών εταιρείων που ήδη έχουν αναλάβει και κατασκευάζουν αντίστοιχου μεγέθους εργολαβίες στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής, όπως ο ΑΚΤΩΡ, η ΑΘΗΝΑ, η ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ, ο ΑΤΕΡΜΩΝ και πλήθος άλλες μικρότερες εταιρείες που αυτή την στιγμή μου διαφεύγουν.

5 σχόλια:

bbchris είπε...

Να πας στο τμήμα προμηθειών [ή κάπως έτσι τέλος πάντων] και να τους πεις

ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ!!!!!!!!

Τώρα εξηγείτε το 5.00. Αφού 5 παρά δέκα, δεν κάνετε shut down στον υπολογιστή. Κλείνετε κατευθείαν τον γενικό!!!!!!

:-))))))))))))))))))))))

isos είπε...

Δεν γνωρίζω για έντυπα αλλά να μια ενδιαφέρουσα αναφορά για τα ολυμπιακά έργα η άλλα να μια αναφορά στην ΑΚΤΩΡ
http://enr.construction.com/news/bizlabor/archives/040322b.asp

Eleni63 είπε...

Nομίζω φίλε μου ότι όλοι γνωρίζουμε τη σημασία των δημοσιευμάτων αυτών. Και ανάλογα τα παίρνουμε ή όχι στα σοβαρά. Οπως φυσικά και πολλών άλλων αντιστοίχων.


Α! στην Ιορδανία σύνθετο έργο εκτέλεσε πρόσφτατα και η ΑΕΓΕΚ θεός συγχωρέστην...

philos είπε...

Chris, μια κουβέντα είπαμε, δεν φεύγουμε και κάθε μέρα στις 5! Να χθες έφυγα 5:10!
Είχα να κλείσω τον γενικό!
Πάντως αν βρεθείς με άλλους μηχανικούς μην τολμήσεις και τους πεις ότι δουλεύουν μικρά ωράρια, γιατί οι περισσότεροι πιάνουν δουλειά στις 7 και φεύγουν μετά τις 6-7 minimum!!!

isos, το ΕΝR είναι το δεύτερο εξίσου σημαντικό περιοδικό για τις παγκόσμιες κατασκευές, αλλά προσεγγίζει πιο πολυ τις αμερικάνικες εταιρείες. Και παλι αν δεις τι αφιερώματα γίνονται για τα έργα στην Κίνα και την Αγγλία (επόμενο ποστ μου!) θα δεις ότι εμείς εδώ δεν απασχολήσαμε και ιδιαίτερα αυτά τα περιοδικά.

Eleni, κατάλαβα στο Παρίσι, πόσο σημαντικό είναι να έχεις δημοσίευση σε αυτά τα περιοδικά... Και είναι κρίμα που οι ελληνικές εταιρείες δεν το εχουν καταλάβει και τα περιφρονούν. Αν σου πω ότι στην εταιρεία μου δεν ήξεραν καν ποιος είναι ο εν λόγω project manager και αγνοούσαν παντελώς την δημοσίευση αυτή!

Ανώνυμος είπε...

Πώς μπορώ να σας ρωτήσω για περισσότερες λεπτομέρειες; Μεγάλη θέση πρέπει να γνωρίζουν περισσότερα ...