30 Μαρ 2007

Αν για κάποιους ο πόλεμος είναι παιχνίδι....

ας απομακρύνουμε απο το παιχνίδι τους, όλους αυτούς που απλά αποτελουν σκέτα νούμερα παράπλευρων απωλειών ....


και να τους προσφέρουμε πέρα από την ψυχική τους ηρεμία και γαλήνη, ένα πιάτο φαί, ένα καταλυμμα, στα παιδιά ένα διαφορετικό παιχνίδι από αυτό του πολέμου και ... το κυριότερο....



... την ζωή τους!

International Rescue Committee
The IRC has been aiding and rescuing from conflict areas for more than 70 years. Help at www.theirc.org

Την καμπάνια αυτή την βρηκα ταυτόχρονα σε τρία blogs (1, 2, 3). Κάτι σημαίνει αυτό. Δεν χρειαζόμαστε άλλο Λίβανο για να ξυπνήσουμε από τον λήθαργό μας και να είμαστε σε επαγρύπνηση. Οι πόλεμοι δυστυχώς συνεχίζονται κάθε ημέρα που περνάει γύρω μας. Και σίγουρα το να βοηθησεις αυτούς τους ανθρώπους δεν αποτελεί την τελική λύση.
Μία τέτοια κίνηση δεν βοηθάει μόνο αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται σε τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις, τις ίδιες που βρίσκονταν οι δικοί μας άνθρωποι και οι προγόνοι μας χρόνια πριν, στις Μικρασιατικές καταστροφές, στους Παγκοσμίους πολέμους ή πιο πρόσφατα στην Κύπρο, ...
... βοηθάει και εμάς να μην χάσουμε την μνήμη μας και να μην σβήσει την ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συνμπλογκερ
μενεις αθηνα;
αν ναι πες μας τη γνωμη σου για την πολη και πως ειναι να μενεις σε αυτη συμμετεχοντας και συ στο LIVING IN ATHENS
για περισσοτερα εδω
http://anisixos.blogspot.com/2007/03/living-in-athens.html

Katerina ante portas είπε...

Προσωπικά ανησυχώ γιατί υπάρχει η κατάλληλη αιτίαση επόμενου και μάλιστα Πυρηνικού πολέμου, σχεδόν κοντά μας, στο Ιράν..

trelogiatros είπε...

πολύ καλό(όπως όλα τα post)
υπάρχουν και άλλοι πόλεμοι δυστυχώς!ένας από αυτούς είναι ο ακύρηχτος πόλεμος στο αιγαίο με τους τούρκοθς...πόσα γίνονται που δεν βγαίνουν παραέξω,και όσα μαθεύονται τα καλύβουν δηλώνοντας μηχανική βλάβη σε αεροσκάφη.

philos είπε...

anisihos.
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την κίνηση σου.

Katerina, ο φόβος που μας καλλιεργούν διαρκώς, δεν μπορεί να μην έχει κάποια στιγμή αποτελέσματα... Και εγώ φοβάμαι συνέχεια!

trelogiatros, από θαύμα και μόνο δεν έχει ξεκινήσει γενικευμένη σύγκρουση μέχρι τώρα τόσα χρόνια. Και ο Έβρος έχει πολλά καλά κρυμμένα μυστικά! ΔΥΣΤΥΧΩΣ.