15 Μαρ 2007

Συμβουλή προς άτεκνα - προς το παρόν - ζευγάρια!

Ξέρω με πόση ανυπομονησία πόσα πολλά ζευγάρια περιμένετε να κάνετε το πρώτο σας παιδί.
Πολλοί μπορεί και να προσπαθούν και καιρό, με το άγχος να ανεβαίνει κατακόρυφα, σχετικά με την δυνατότητά σας αν θα τα καταφέρετε ή μη. Περιττό να πω ότι με το άγχος δεν καταφέρνετε παρά μόνο να αναβαλλετε τα ευχάριστα...

Η συμβουλή μου είναι άλλη.

Όταν με το καλό μάθετε τα χαρμόσυνα, πάρτε βαθιά ανάσα, χαλαρώστε και.....

ΜΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΝΕΝΑΝ!

και ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ!


ΔΕΝ ανακοινώνουμε τα χαρμόσυνα σε γονείς έτσι άερα πατέρα! Τους αγαπάμε, μας αγαπάνε, αλλά εμείς για αυτούς είμαστε ακόμη παιδάκια και ως παιδάκια που είμαστε θέλουν να είναι συνέχεια μες στα πόδια μας. Να ντυθούμε καλά, να φάμε καλά, να κοιμηθούμε καλά και αν δεν ντρεπόσαντες θα μας έλεγαν και άλλα να κάνουμε καλά....

Κρατηθείτε και τους ανακοινώνετε τα χαρμόσυνα στο τρίμηνο. Μέχρι τότε χαμπάρι δεν θα έχουν πάρει... Και εσείς θα έχετε κερδίσει 2 ολόκληρους μήνες ηρεμίας και οικογενειακής ειρήνης.

Μην ξεχνάτε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ξεπεράστε όλα σας τα προβλήματα μονοι σας με την υποστήριξη φίλων που έχουν ήδη περάσει αντίστοιχες εμπειρίες και θα σας καθησυχάσουν. Και πάλι λέμε όχι σε φίλους που δεν έχουν περάσει από φάση εγκυμοσύνης. Αυτοί με την άγνοιά τους μπορεί να αποτελέσουν πολύ κακούς συμβούλους και στις περισσότερες περιπτωσεις και να σας τρομοκρατήσουν...

Και τέλος THINK POSITIVE.

Δείτε κωμωδίες, πολλές κωμωδίες και χαλαρώστε.

Τα ωραιότερα έρχονται....

Μία ευγενική χορηγία του philos προς όλα τα άτεκνα - προς το παρόν εύχομαι- ζευγάρια!
Το παρόν ποστ δεν θέλω να θεωρηθεί μομφή προς τυχόν φίλους ή γνωστους αλλά ειναι συμβουλές που δίνω σε όλους μου τους φίλους όταν μάθω τα ευχάριστα...

Τέλος να ευχηθώ και από εδώ ιδιαίτερα και ολόθερμα να έχει μια όμορφη και ήρεμη εγκυμοσύνη η γυναίκα του καλύτερου μου φίλου!!!

Διαβάστε το σχετικότατο ποστ του Dealsend όχι μόνο για το εν λόγω θέμα αλλά και με πολύ σοβαρές σκέψεις πάνω στο θέμα του γάμου και του συνδυασμού του με την τεκνοποιΐα!

6 σχόλια:

antvol είπε...

Έχεις απόλυτο δίκαιο, εγώ μάλιστα θα τραβούσα την περίοδο σιωπής και μετά τους τέσσερις μήνες.

Τέλος πάντων, μιας που δεν έχω παιδιά, κι ούτε είμαι παντρεμένος, θα 'ξιζε ίσως κάποτε να γράψω ένα αντίστοιχο post, με θέμα την αγωνία "μπας κι η κοπέλα (έχει) μείνει έγκυος".

Και τώρα πες μου, αυτό το τελευταίο, πότε το λέμε σε μαμά / μπαμπά;

(ο καθένας με τα προβλήματά του, αυτό όμως είναι γνωστό)

Debby είπε...

Σ'ευχαριστούμε για τις πολύτιμες συμβουλές σου!!

Η εκπρόσωπος ενός άτεκνου ζευγαριού! :-)

philos είπε...

Antvol, με κάλυψε πλήρως η τοποθέτηση του Dealsend πάνω στο θέμα του να αποκαλύψεις νωρίς ή όχι τα χαρμόσυνα. Πολλά μπορεί να συμβούν και μετά η θέση σου είναι δύσκολη. Αλλά και πάλι όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι. Και σήμερα αν ακούσεις από νωρίς τις συμβουλές των γιατρών, τα προβλήματα περιορίζονται.
Επιμένω η βασικότερη συμβουλή είναι ΟΧΙ ΑΓΧΟΣ, ΟΧΙ ΣΤΡΕΣ.

Εγω πάντως στους γονείς μας τους το είπαμε μετά την παρέλευση του αρχικού τριμήνου και αφότου πήγαμε διακοπές και .... όχι τηλεφωνικά, αλλά τους βγάλαμε σε ένα ουζερί στου Ψυρρή και τους το ανακοινώσαμε ταυτόχρονα.

Έτσι αποφύγαμε τυχόν γκρίνιες από το τηλέφωνο και υπερβολές για το θέμα του αν έπρεπε να πάμε διακοπές ή μη.

Και είμασταν και πιο σίγουροι για το πόσο θετικά κινείτο η εγκυμοσύνη.

Debby, όταν με το καλό το αποφασίσετε ... εδώ είμαστε.

PPsilos είπε...

Το έπιασα το υπονοούμενο…

bbchris είπε...

Εδώ είναι που δίνουμε συμβουλές προς νέους γονείς; Ωραία να δώσω κι εγώ την δική μου πριν έρθετε και με ρωτήσετε σε λίγο καιρό ποιο οικογενειακό αυτοκίνητο ν' αγοράσετε [λες και είμαι ο Καβαθάς]...

Το RS4 Avant είναι το τέλειο που τα έχει όλα και συμφέρει [χώρους και γκάζια] αλλά κάνει 120 χιλιάρικα. Οπότε διαλέξτε κάτι που μπορείτε να πληρώσετε κι ας μην είναι τόσο μουράτο.

Τα κάθε λογής SUV, ΔΕΝ είναι ασφαλή όσο ο περισσότερος κόσμος πιστεύει. Θα ήταν, αν δεν υπήρχε ο «νόμος της Αδράνειας», ο οποίος είναι αξίωμα αν θυμάμαι καλά... ;)

philos είπε...

Μεγαλε, αν είχα στην άκρη 120 χιλιάρικα για αυτοκίνητο ... δεν θα παντρευόμουν!!!

;PP

Εγώ πάντως μόλις γεννήθηκε ο γιος μου πήρα Station Wagon και βρηκα την υγειά μου στα ταξίδια, αλλά και στην πόλη! Φορτωνεις φορτώνεις και πάλι άδειο είναι.