19 Μαρ 2007

Θέλω τη γνώμη σας, φίλοι συναγωνιστές μπλογκάρηδες!!!

Σήμερα για ν-οστή φορά δέχτηκα ένα mail με το διάσημο πλέον (ελπίζω) κείμενο του πιγκουίνου ενός από τους παλαιότερους και καυστικότερους bloggers στον ελληνικό χώρο.
Δυστυχώς για ν-οστή φορά διαπίστωσα ότι όσο διάσημο και αν έχει γίνει το post του αυτό poy συνεχίζει να διακινείται από mail σε mail με τίτλο "Βρε ουστ" , συνεχίζει να προβάλλεται ως προϊόν αγνώστου συγγραφέα. Τα έχω ξαναπεί, αλλά από ότι φαίνεται χρειάζεται να κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι...

Μετά από 1 ώρα και αφότου είχα ενημερώσει την φίλη (και μόνο) που μου έστειλε το email για την προέλευση του κειμένου, λαμβάνω ένα email, το οποίο είχε σταλεί από έναν άλλο (παντελώς άγνωστο σε μένα) από τους αποδέκτες του αρχικού mail της φίλης μου και ο οποίος θεώρησε καλό να κάνει reply to all, το παρακάτω κείμενο:


Μπορείτε να μην διαβάζετε (& κατ’ επέκταση ανακυκλώνετε) τις κοινωνικές

ανωμαλίες & συγγραφικές ανασφάλειες του κάθε ανυπόγραφου αποτυχημένου?

Ο καθένας πράττει κατά συνείδηση & η δική μου, επιτρέπει ακόμα να διαβάζω

το «Όνομα του Ρόδου»…

Φούφυτος Φουφυτόπουλος MSc

Project Manager / IT

Ούτε "καλημέρα" στην αρχή, ένα "φίλοι μου", έστω ένα ΜΦΧ στο τέλος, ούτε έστω ένα απλό "Σε παρακαλώ μην μου στέλνεις τέτοια mails γιατί έχω δουλειές να κάνω" στον αρχικό αποδέκτη, την φίλη μου.

Κατευθείαν επίθεση ενάντια στον άγνωστο ανυπόγραφο αποτυχημενο blogger και μάλιστα απευθυνόμενος στο ευρύ κοινό ... Τα ακούτε "κοινωνικά ανώμαλοι" φίλοι μου?

Τι του έχετε κάνει του παιδιού συνάδελφοι, συναγωνιστές μπλογκαρηδες?
(το μπλογκάρης σαν έκφραση το πρωτοείδα στο Blog του Δαβαράκη και πολύ με άρεσε, και θα την χρησιμοποιώ από δω και στο εξής)

Ποιος μπλογκάρης με τα ωραία και γλυκά του κείμενα, του έφαγε την κοπέλα του κ. Φούφυτου Φουφυτόπουλου Msc (διαβάζεται όλο μαζί, γιατί είναι τίτλος τιμής) που τοοοόσα χρόνια προσπαθούσε να την πείσει ότι η ζωή με έναν Project Manager/IT και δη παλαιό αναγνώστη του Εκο θα είναι η πρέπουσα και η αρμοζουσα?


Εγω τι να κάνω τώρα, πείτε μου.
Να του απαντήσω, και αν ναι σε τι ύφος?
Τι να πω σε έναν ανθρωπο ανάγωγο, που στέλνει spam mail? Γιατί όταν κάποιος και μάλιστα με θέση project manager σε εταιρεία ΙΤ χρησιμοποιεί διευθύνσεις που βρίσκει από άλλα mails που του στέλνουν χωρίς να γνωρίζει τους ιδιοκτήτες τους, για μένα είναι ένας απλός spammer.

Ένας άνθρωπος που δεν έχει παιδεία και ευγένεια.
Μήπως θα έπρεπε να του στείλω μία πρόσκληση να διαβάσει Blogs - και ειδικά το συγκεκριμένο - και γιατί όχι να φτιάξει και ένα και από εκεί να εκτονώνει την οργή του και να περιγράφει τα επιχειρήματά του γυρω από τα αγαπημένα του βιβλία. Σίγουρα έτσι θα γίνει καλύτερος άνθρωπος, θα ξεκολλήσει από τον εαυτό του και θα μάθει ότι υπάρχουν και άλλα νοήμονα όντα πέρα από τον υπολογιστή του και μάλιστα τα περισσότερα χωρίς καν Μsc!


Γιατί όμως συνέχεια κολλάει στο μυαλό μου το ρητό "Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"?
Πείτε μου, γιατί?


Όλα οι γελοιογραφίες είναι από το Blaugh.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λέει λοιπον ο μυθος:

Τα μυρμηγκια χιλίαδες τωρα χρονια το μονο που ξεραν να κανουν ηταν να φταιχνουν φωλιες με κοντρα στον Βορρα, να ψαχνουν για φαγητο γυρω-γυρω, να το φερνουν πισω στην φωλια τους και να το αποθηκευουν για τις δυσκολες μερες.

Αυτη ειναι η ζωη ενος μυρμηγκιου!

Εκει καπου πιο περα ο Τζιτζικας, πινοντας τον μεσημεριανο του καφεδακι, καθισμενος σε ενα κλαδι καρυδιας, μουρμουραγε τρισευτυχισμενος για το ραχατι και την καλη ζωη.

Ο χειμωνας ηρθε ο Τζιτζικας ψοφησε της πεινας, ενω τα μυρμηγκια επιβιωσαν λογω των αποθεματων τους σε τροφη και νερο.

"Αισωπος" κλπ κλπ (3000πΧ)

Καποια μυρμηγκια ομως! ζηλεψαν τον Τζιτζικα, την καλοπεραση του, τα δυνατα του ποδια και φτερα που τον εστελναν απο κλαδι σε κλαδι με ενα μονο πηδημα. Καποια μυρμηγκια, αρχισαν δειλα δειλα να πειραματιζονται με τις αρχες τις βιοφυσικής και της γενετικης. Ολο το πρωι μαζευαν τροφη και το βραδυ, σπουδαζαν ανατομια.

Βγαλανε φτερα! Αρχισαν να πετανε, να γυριζουν απο κλαδι σε κλαδι, να εντωπιζουν πιο γρηγορα το φαγητο, γιναν πιο δυνατα στον πολεμο με τα αλλα εντομα, γινανε τα "Ιπταμενα-μυρμηγκια".

Η τροφή τους δεν περιοριζοταν μονο στα "σκουπιδια" της εκει γυρω περιοχης, ειχαν συναναστροφη με αλλα εντομα και μαθανε μυστικα. Εγιναν μερος μιας παγκοσμιας κοινοτητας, οπου ο καθε ενας συνεισφερει με αυτα που ξερει, ειτε βιωματικα ειτε εγκυκλοπαιδικα.

Καποια κανανε το λαθος και γυρνωντας απο τις εκδρομες και τις αναζητησεις λεγανε για τις περιπετειες τους στα αλλα τα κανονικα μυρμηγκια. Μα δεν μπορουσαν να γινουν πιστευτοι. Που να ξερουν τα αλλα τα μυρμηγκια οτι υπαρχει κι αλλου τροφη εκτος απο τα σκουπιδια.

Dealsend (2007μΧ)

ΥΓ
"..φοβάμαι όμως οτι πολλά απλά μυρμήγκια θα δουν ποσο φαί έχει όταν πετας και θα έρθουν, και φοβάμαι οτι θα μαγαρίσουν το φαί, και θα το κανουν σκουπιδια..Πάντα έτσι ομώς δεν ηταν;;;"

philos είπε...

Δεν πιστεύω να μην το κάνεις ποστ το παραπάνω σου σχόλιο!

Απλά ΕΓΡΑΨΕΣ!!!

CyberEddie είπε...

όταν μπερδεύεσαι με τα πίτουρα, σε τρών οι κότες. Ανδρέας 2007μ.χ.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπλέκεις με κατώτερους -σε μυαλό και επίπεδο- ανθρώπους. Τέτοιο υπάρχουν πολλοι και το μεγαλύτερο κατόρθωμά τους είναι να σε βάλουν σε διάλογο. Και κάπου είχα ακούσει ότι όταν κατέβεις σε διάλογο με έναν ηλίθιο, κατεβαίνεις στο δικό του επίπεδο και εκει θα σε τσακίσει γιατι τον βούρκο τον ξέρει καλύτερα...

Eleni63 είπε...

XMmmmmmmmmmmmmmmmmmm!

paraxeno είπε...

block him δεν αξίζει τον κόπο να ανοίξεις συζύτηση Χρήστο, μου χει τύχει κατι παρόμοιο παλιότερα τον καιρό του πολέμου με κάποιο e-mail που έστειλα σε καποιες κοπέλες, και μια εξ αυτών αρχισε να ενοχλεί όλες τις υπόλοιπες με ιδιαίτερα επιθετικά και ανάρμοστα μηνύματα, α! και να ενημερώσεις τους γνωστούς σου για τη χρήση της δυνατότητας BCC στο mail τους όταν κάνουν μαζικές αποστολές ώστε να μην φαίνονται οι υπόλοιποι παραλήπτες ;) σε περίπτωση που δεν γνωρίζουν αυτή τη δυνατότητα

paraxeno είπε...

προσωπικά το ποστ του πιγκουίνου το βρήκα απολαυστικό ευχαριστώ που το ανέφερες - να σαι καλά

paraxeno είπε...

ά ξέχασα.... η "κοινωνική ανωμαλία" πολύ πολύ μου πάει έχω δώσει μάχες και μάχες τόσα χρόνια να την πετύχω έστω στο ελάχιστο δυνατόν...

όντως δεν αξίζει καν τον κόπο να ασχοληθείς...

άσε την "ψευδαίσθηση του μεγαλείου" σε όποιον τη χρειάζεται...

εσύ φίλε μπλογκάρη μια χαρά πατάς, και μοιράζεσαι τη χαρά αυτή μαζί μας... κι έτσι έχουμε και δυο και τρεις χαρές :)

Σοφία είπε...

Δεν τον ήξερα τον Πιγκουίνο, ούτε το πολύ έξυπνο ποστ για τους τριαντάρηδες, το οποίο σίγουρα δεν αξίζει τους οξείς χαρακτηρισμούς περί κοινωνικής ανωμαλίας που του απευθύνει ο κ. Φουφυτόπουλος. Ωστόσο συμπάσχω και συμμερίζομαι τον εκνευρισμό του με τα spam, γιατί κι εγώ παίρνω ανάποδες όταν κάποιοι με βομβαρδίζουν *καθημερινά* με email που δεν με ενδιαφέρουν. Γκρρρρρρρρρ

philos είπε...

@eleni63
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
;p

@paraxeno
Καλά συζήτηση δεν ανοίγω. Δεν έχω χρόνο άλλοστε. Αλλά να σου πω ότι σκέφτηκα να βάλω το email του σε όσα blogs έχουν mailing service για ενημέρωση καινούριων Posts? Αλλά μετά μου είπε και η γυναίκα μου ότι τον γνωρίζει και λέω άστο το παλικάρι στη μιζέρια του...

@Σοφία, όταν σου στέλνουν email φίλοι έχεις το θάρρος να πεις παιδιά κόφτε το. Και η συγκεκριμένη φίλη μου ζήτημα να στέλνει 1 email κάθε 15 μέρες. Πράγμα που σημαίνει ότι αυτο τις άρεσε και είπε να το διαδώσει.

Χαίρομαι που σας άρεσε ο Πιγκουίνος. Ευχαριστήστε τον και στο δικό του blog!

Νίκος Κιτωνάκης είπε...

Κατ'αρχήν ευχαριστώ για την αναφορά και την ευγενική πρόθεση να προασπίσεις τα (ηθικά και πνευματικά) δίκαιά μου. Έχω δεχθεί τόση κριτική για το συγκεκριμένο άρθρο που προσωπικά έχω εγκαταλείψει πλέον κάθε προσπάθεια να το υποστηρίξω.

Είναι κωμικοτραγικό, αλλά έχω λάβει στο email μου το "Βρε Ουστ" τουλάχιστον 6-7 φορές από φίλους και γνωστούς που μου το στέλνουνε χωρίς να ξεύρουνε ότι είμαι ο συγγραφέας του. Και θα μου πεις, αφ'ης στιγμής δεν υπογράφω επώνυμα τα άρθρα μου, δεν μπορώ να παραπονούμαι. Σωστά;

Λάθος. Όταν απομονώνεις ένα κείμενο από τα υπόλοιπα του blog, όταν το απομακρύνεις από την πηγή του (και χωρίς στοιχειωδώς να την αναφέρεις) τότε κατά τη γνώμη μου, το αλλοιώνεις θεμελιωδώς. Διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να παρερμηνεύσεις τις προθέσεις του συγγραφέα, να μην "πιάσεις" το ύφος του (εν προκειμένω ειρωνικό / σατιρικό), να μην κατανοήσεις το πλαίσιο αναφοράς του.

Και είναι κρίμα. Για όλους εμάς που γράφουμε και αφήνουμε τις χάρτινες βαρκούλες μας να αρμενίζουνε στα πέλαγα. Που μπαίνουμε στον κόπο να καταγράψουμε δύο σκέψεις, να γίνουμε πρωτότυποι ή ενδιαφέροντες, να μείνουμε συνεπείς.

Είναι μεγάλη η συζήτηση. Και δύσκολη.

philos είπε...

Εγώ αυτό που προσπαθώ να περάσω με αυτό και άλλα ποστς, είναι ότι έχει περάσει η εποχή του ανώνυμου.
Πίσω από κάθε δημιουργημα, γενικότερα, υπάρχει ένας τουλάχιστον άνθρωπος.
Αν σου αρέσει κάτι που διάβασες είναι πολύ πιθανόν να σου αρέσουν και άλλα δημιουργηματά αυτού του αγνώστου. Ψάξε να βρεις ποιος είναι.
Πως ψάχνεις να βρεις ένα κομμάτι που άκουσες στην διαφημιση.
Τόσο απλά.
Και σαν ελάχιστος φόρος τιμής μιας και το διάβασμα στα Blogs είναι προς το παρόν τζάμπα, ανέφερε το ονοματάκι του δημιουργού. Να μάθουν και οι άλλοι.
Εγώ κάθε φορά που λαμβάνω ένα τετοιο κείμενο, παίρνω μια δυο τρεις φράσεις κλειδιά και τις βάζω στο google. Αν δεν ανακαλύψω με βεβαιότητα την πατρότητα του κειμένου, το κάνω forward ως έχει. Αλλιώς βάζω και ένα link παρακάτω.

Αλλά ποιος ακούει....
Έχουμε καιρό να κάνουμε τέτοιες συζητήσεις και θα πρέπει να τις αρχίσουμε και πάλι!