6 Φεβ 2007

O Philos εξ-EU-ρωπαϊστηκε!

Με αφορμή κάποιες ερωτήσεις που δέχτηκα πριν λίγο καιρό από ένα φίλο blogger, σχετικά με καθαρά τεχνικά θέματα περί Blogs, άνοιξα ένα λογαριασμό στο godaddy.com και αγόρασα (μάλλον νοίκιασα είναι η πιο σωστή έκφραση) δύο δικτυακές διευθύνσεις ή domain names όπως συνηθίζουμε να λέμε και στο Ellada.

Παρατηρήσατε λοιπόν ότι αν και εσείς δακτυλογραφήσατε "tapanta.blogspot.com", η μπάρα της διεύθυνσης στον browser με το που ανοίγει την σελίδα στο blog μου εμφανίζει www.ophilos.eu.

Δεν σημαίνει ότι άλλαξε τίποτε. Απλά για να βγείτε σε αυτό το blog από εδώ και πέρα, μπορείτε να πατάτε οποιαδήποτε από τις δύο διευθύνσεις και να σας βγάζει στο ίδιο σημείο.

Βασικά πειραματίζομαι. Τιποτε παραπάνω. Ήθελα να δω πόσο δύσκολη ή εύκολη είναι η διαδικασία του να αγοράσεις ένα domain name και τι άλλες διαδικασίες απαιτούνται.

Τελικά διαπίστωσα ότι είναι κάτι πολύ εύκολο να τις αγοράσεις και απαιτεί μία μικρή εμπειρία για να τις χρησιμοποιήσεις, ή οποία με κάποιες trial and errors αποκτάται σχετικά εύκολα. Το συνολικό κόστος κάτι παρακάτω από 30 € συνολο για δύο χρόνια. Και θέλει λίγο προσοχή στις αρχικές ρυθμίσεις και στο πακέτο που τελικά θα επιλέξετε για αγορά, έτσι ώστε να μην έχει ο καθένας πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα σας.

Στην διεύθυνση ophilos.com θα βρείτε το άλλο μου Blog, το παραμελημένο "Αποκόμματα", γνωστό επίσης και ως philos-clips.blogspot.com.

Για να προλάβω τυχόν ερώτηση, ονόματα με καταλήξεις σε .gr δεν υπάρχουν διαθέσιμες στο godaddy.com, αλλά θα πρέπει κάπoιος να απευθυνθεί σε άλλα ελληνικά sites.

Για κάθε απορία σε τυχόν ενδιαφερομένους, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

5 σχόλια:

Eleni63 είπε...

ωραία όλα αυτά. Μόνο που είναι λίγο δύσκολα για μένα. Μπράβο για τις εξελήξεις.

Eleni63 είπε...

και επειδή για κάποιο λόγο δεν είναι δυνατό να αφήσω σχόλιο στο προηγούμενο ποστ, λέω να πεις στην οικογένεια να ετοιμάσετε ένα μεγάλο πάρτυ γενεθλίων γιατί αξίζουν τα χρόνια που έζησες μέχρι τώρα όπως σε διαβάζω και πρέπει να εορτασθεί καταλλήλως. Ωστε να προετοιμασθούν αυτά που έρχονται.

philos είπε...

Μια χαρά τα είπες Ελένη!
Χαίρομαι που έχω τέτοιους φίλους που ξέρουν να με ενθαρρύνουν!
Μου λείψατε!

Debby είπε...

Ενδιαφέρον αυτό!
Ισως χρειαστώ την βοήθεια σου. Οχι για μένα. Για το ξαδερφάκι μου που ενδιαφέρεται να φτιάξει site!

philos είπε...

Εδώ είμαστε για κάθε βοήθεια!