8 Ιαν 2007

Google Readers only!

Και μία Παράκληση!
όσοι έχετε ήδη Google Reader και με διαβάζετε από εκεί, κάντε ένα απλό click πάνω στο Post μου για να πάρω μία ιδέα πόσοι περίπου είστε. Το bloglines και το feeder μου δείχνουν, ενώ το google δεν μου δίνει καμία ένδειξη (ή πιο σωστά, γνωρίζω ότι είναι λάθος αυτή που έχω!)

Τελευταια ενημέρωση.
Ευχαριστώ εσάς τους 5-7 που με έχετε στα περασμένο στον reader σας! Ξέρω ότι μπορώ να βασιστώ πάνω σας στις δύσκολες ώρες που περνάμε.... (πλάκα κάνω!)

Μόνο να σας ενημερώσω ότι 8 στις 10 φορές κάθε τελικό ποστ μου έχει εκτεταμένες αλλαγές σε σχέση με το αρχικό post που κάνω publish και άρα στον reader βλέπετε το κείμενο με ότι λάθη και παραλείψεις έχω αρχικά φτιάξει.

15 σχόλια:

ci είπε...

Saludos!
Φοβερό εργαλειάκι το google reader πάντως, άσε δε το My Google που το έχω φορτώσει με 6-7 tabs!

philos είπε...

θαλούδοδ! (καλά το είπα ή το σκότωσα?)

6-7 tabs!!!!
Τι (δεν) έχεις βάλει πουλάκι μου?

Επειδή βλέπω διαφόρους - ονόματα δεν λέμε υποδείξεις δεν θίγουμε - να πειραματίζονται με διάφορα feeders, εγώ θα πω ότι σαν το Google reader δεν βλέπω άλλο τόσο καλό και αξιόπιστο feeder.
To bloglines έχει μείνει πίσω, αλλά περιμένει μία πολύ καλή λύση!

3 parties a day είπε...

Τι είναι το Google reader, καλέ; Δεν νομίζω ότι το έχω, για καλό και για κακό έκανα πάντως κλικ πάνω στο ποστ σου!

philos είπε...

Κατά αρχήν να ευχηθώ Καλή Χρονιά 3 parties a day.
όταν βρω λίγο χρόνο θα δώσω κάποια μαθήματα για τον Google reader και όχι μόνο, για να μην νιώθουμε τόσο εξαρτημένοι από το α, β ή γ site, και γιατί έχουν τόσες όμορφες δυνατότητες που δεν βρίσκεις εύκολα αλλού.
όπως π.χ. να μαρκάρεις αυτά που σου αρέσουν, όπως κάνω εγώ στη διπλανή στήλη με τα "my items labeled "philos""

Klearchos είπε...

Καλημέρα

Klearchos είπε...

Sorry, αλλά κάνω δοκιμαστικά γιατί μου βγάζει κάτι παράξενα το καινούργιο εργαλείο

Klearchos είπε...

...

Eleni63 είπε...

πολύ δύσκολο να καταλάβω τι λες. Δυστυχώς όπως ομολογώ εγώ δεν νογάω από τέτοια. Προσπαθώ όμως. Υπάρχει σήμερα κάποιο ελληνικό μόνιτορ να σε ενημερώνει για τα καινούργια ποστ?

philos είπε...

Βεβαίως και υπάρχουν! Πιστεύω μεσα σε 2-3 ημέρες από σήμερα θα έχουν ξεχωρίσει τα πιο βολικά.
Στα στέλνω με Links! ή μάλλον θα τα βάλω μόνιμα σε διπλανή στήλη!
Για ότι άλλες απορίες, μάλλον θα κάνω κάποια σειρά post, επεξηγηματικών ή μην διστάσεις να μου στείλεις email με ότι απορία έχεις. Με τρέχουν, που με τρέχουν κάποιοι δικηγόροι αυτή την περίοδο τι είναι ένας παραπάνω?
;-p

Eleni63 είπε...

Eυχαριστώ Φίλε.
Ερώτηση πρώτη. Να γυρίσω στο ΒΕΤΑ?
Υπάρχει λόγος να γίνει?

Ερώτηση δεύτερη. Υπάρχει τρόπος σε μία σελίδα να υπάρχουν περισσότερα παράθυρα και να γράφουν περισσότεροι ο καθένας στο δικό του? Σαν εφημεριδάκι? Ενα σύνθετο μπλογκ? Η αυτό είναι ιστοσελίδα?

Υπάρχει τρόπος να μην με μετράνε τα μετρητήρια που έμαθα ότι έχουν πολλοί μπλόγκερς για να αυξάνουν τη δημοτικότητά τους. Μπορώ να κινούμαι διακριτικά και ελεύθερα στον ιστοχώρο? Αμα θέλω να αφήνω σχόλιο εντάξει. Αλλά άμα δεν θέλω?

Συγγνώμη αν οι λέξεις μου είναι λάθος. Ελπίζω να καταλάβεις από το νόημα.
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Kala, epatha plaka! Eimai kammia ...100 xronia pisv re gmt.
Pws to kaneis ayto poy fenonte oi shmaies ton episkepton?
Help! Help! Please!

philos είπε...

Θα ξεκινήσω από εσένα φίλε N.Ago αλλά καλώ και την φίλη Eleni να παρακολουθεί για να μαθαίνει!
Τις σημαιούλες τις ανακάλυψα πέρσι όταν πρωτοξεκινούσα να ασχολούμαι πιο συστηματικά με το blog μου!
Την υπηρεσία αυτή την προσφέρει το Neocounter. Μπορείς να πατήσεις στο link με το ίδιο όνομα, που έχει στο κάτω μέρος του σχετικού banner.
Η υπηρεσία αυτή είναι δωρεάν για τις πρώτες 15 ημέρες και μετά χρεώνεται 13€ το χρόνο, αν θυμάμαι καλά.
Αν και κιτς σαν αισθητικό αποτέλεσμα, μου άρεσε και μου αρέσει να το έχω στο πλάι και να βλέπω αν κάποιος χρήστης μπήκε από σπόντα, από κάποιο μέρος του πλανήτη. Σήμερα ας πούμε μπήκε για πρώτη φορά, ένας χρήστης από Βολιβία!!!
Αν θες να το βάλεις έστω και για ένα μικρό διάστημα,
α) θα κάνεις registry (θα εγγραφείς),
β) μετα θα πας να κάνεις τις διάφορες ρυθμίσεις (edit settings) ανάλογα με το πως επιθυμείς να δείχνει το πλαίσιο
γ) και μετά πατώντας στο install tools κάνεις copy paste τον κωδικό που σου δείχνει μέσα σε ένα κουτάκι, μέσα στο template του blog σου.
δ) Εκεί βάζεις το κωδικό σου σε μία κενή σειρά στο σημείο που βρίσκονται τα links σου δηλαδή στην δεξιά πλευρά του blog σου.

Ανάλογα σε ποιο σημείο θα τοποθετήσεις τον κωδικό, π.χ. πάνω ή κάτω από τα links σου θα δεις αντίστοιχα να εμφανίζεται και το πλαίσιο με τις σημαιούλες στο blog σου.

Μην διστάσεις να με ρωτήσεις για ότι δεν διατύπωσα καθαρά.

Ανάσα και συνεχίζω με σένα Eleni63!

philos είπε...

Αγαπητή Eleni63. Μπορώ να πω ότι έχεις θέση μια σειρά από μεγάλα φιλοσοφικά ζητήματα της blog-οκοινότητας!
Ερώτημα 1ο
H αλλαγή στο beta είναι αναπόφευκτη. Κάποια στιγμή το Google θα την επιβάλλει για όλους. Δεν είναι κακή ιδέα, αλλά αν δυσκολεύεσαι να βάλεις φωτό στα post σου, δεν είναι μία δουλειά που θα σου έλεγα να την δοκιμάσεις να την κάνεις μόνη σου. Κατ'αρχήν πρέπει να φτιάξεις λογαριασμό στο google. Μετά θα πρέπει να αντιμετωπίσεις διάφορα προβληματάκια που ανακύπτουν κατά την μεταφορά, όπως π.χ. να ξαναπεράσεις τα links που έχεις στην ελληνική γλώσσα.
Αλλά δεν θα πάθεις και τίποτε αν δεν περάσεις άμεσα. Περίμενε λίγο ακόμη. Μπορεί να περάσεις απευθείας στην τρίτη έκδοση που ετοιμάζεται οσονούπω!

Ερώτηση 2η
Όλα όσα βλέπουμε στο internet είναι ιστοσελίδες. Τα blogs, τα portals σαν το in.gr, τα πάντα.
Τα ετοιματζίδικα blogs σαν το blogspot, το wordpress, το pblogs, κ.α. δεν έχουν φτιαχτεί να εξυπηρετούν πάνω από 1 χρήστη την φορά. Αυτό που λες με τα παράθυρα είναι μια πολύ ωραία ιδέα για υλοποίηση για κάποιον που ασχολείται με την κατασκευή ιστοσελίδων. Πόσο δύσκολο ή μη είναι τεχνικά το αγνοώ, γιατί και εγώ είμαι άσχετος με την κατασκευή ιστοσελίδων. Δεν έχω δει πουθενά κάτι παρόμοιο πάντως, εκτός από τις ειδήσεις των 8!!!
Να μιλάνε όλοι μαζί γίνεται σε σελίδες κάποιων forums ή στα παλιά chat rooms. Αλλα δεν νομίζω ότι έχεις κάτι τέτοιο στο μυαλο σου.
Αν μάθω κάποια στιγμή να φτιάχνω σελίδες, θα προσπαθήσω να κάνω κάτι παρόμοιο με αυτό που φαντάζεσαι.

Ανάσα και συνεχίζω με το θέμα μετρητήρια!!!

philos είπε...

Eleni said:
"Υπάρχει τρόπος να μην με μετράνε τα μετρητήρια που έμαθα ότι έχουν πολλοί μπλόγκερς για να αυξάνουν τη δημοτικότητά τους. Μπορώ να κινούμαι διακριτικά και ελεύθερα στον ιστοχώρο? Αμα θέλω να αφήνω σχόλιο εντάξει. Αλλά άμα δεν θέλω?"

Τα μετρητήρια είναι πολλών ειδών και πάνω κάτω για λόγους που εγώ δεν είμαι τεχνικά καταρτισμένος να εξηγήσω, την δουλειά τους την κάνουν με ένα βαθμό ακρίβειας που κυμαίνεται στο 80-95%. Τα μετρητήρια δεν αυξάνουν την δημοτικότητά τους, απλά την μετράνε. Αν εσένα δεν σε νοιάζει αν θα σε διαβάσουν 10 ή 100, τότε δεν σε νοιάζει και δεν σε αφορά.
Αν είσαι περίεργη όπως είμαι εγώ να βλέπω τι τραβάει, γιατί, πως λειτουργεί η διαδραστικότητα μεταξύ των blogs κ.α. τότε μπορείς να εγκαταστήσεις και να βλέπεις πως κινούνται οι γύρω σου.

Τώρα για να καταλάβω εγώ ότι μπαίνεις εσύ στο site μου, πρέπει να ξέρω, να έχω αποθηκεύσει μάλλον την ISP address σου που εμφανίζει το μετρητήρι μου. Επειδή έχω χρησιμοποιήσει κατά καιρούς 4-5 μετρητήρια, μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι αν χρησιμοποιείς μία απλή dsl γραμμή, μη στατική, λογικά μια φορά την ημέρα ο φορέας σου πρέπει να σου αλλάζει isp address και άρα να μην αναγνωρίζεσαι ποιος είσαι. Δηλαδή σε απλά ελληνικά... με άλλη διεύθυνση θα εμφανίζεσαι ότι μπαίνεις την μία ημέρα, με άλλη διεύθυνση την επομένη, κ.ο.κ.

Αν τώρα μπαίνεις απο κάποιο link, αυτό το link φαίνεται ξεκαθαρα στο 99,9% των περιπτώσεων. To 0,01% που ξέρει τρόπους να μπλοκάρει το reference του Link από το οποίο μπήκε στην ιστοσελίδα μας, είναι ή ανώτατου επιπέδου κομπιουτεράδες ή χρησιμοποιούν τις συνδέσεις dial-up που προσφέρουν οι εφημερίδες.

Δεν χρειάζεται κάθε φορά που μπαίνεις σε ένα blog να γράφεις και σχόλιο. Ούτως ή άλλως εγώ δεν θα καταλάβω αν μπήκες ή μη στην σελίδα μου
Αν είμαι νορμάλ άνθρωπος ακόμη και να το καταλάβω δεν θα πειραχθώ. Αν δεν έχεις κάτι να πεις γιατί να το πεις.
Ούτως ή άλλως ούτε ένα 5% των επισκεπτών δεν αφήνει σχόλια ακόμη και στα πιο δημοφιλή blog.
Το διαδίκτυο είναι ανώνυμο και μπορείς να κινείσαι όπως θέλεις.
Ότι μπορεί να κυκλοφορούν ανάμεσά μας και μία ελάχιστη μερίδα τρελλών που θέλουν να τσεκάρουν τα ίχνη μας, δεν το αποκλείω, αλλά για να καταλάβεις αυτοί είναι 2 στους χίλιους και συνήθως δεν κυκλοφορούν σε blogs αλλά σε forums για γνωριμίες...

Τωρα ελπίζω να κατάλαβες αυτά που σου έγραψα. Αλλιως κάνε τον κόπο να μου ξανακάνεις ερώτηση...

Απλά να με προλάβεις πριν πάω γυμναστήριο και ... χαθώ στην πισίνα και στην σάουνα!
Έχω να πάω πάνω από μήνα και το προσδοκώ πως και πως!

Eleni63 είπε...

Χίλια θερμά ευχαριστώ. Τώρα περνάω στο ΒΕΤΑ. Θα σε ρωτάω καμιά φορά, αν δεν σε πειράζει. Ακόμη και για τις κρατούσες αντιλήψεις του χώρου, που προφανώς ξέρεις καλύτερα. Αν πάλι μπορώ και εγώ να βοηθήσω σε κάτι, μη δυστάσεις.