12 Ιαν 2007

Πόσο σοβαρό ήταν το χτύπημα?

Mr. Ries told reporters: “Still, treat it as a very serious attack.”


Δυστυχώς από νωρίς σήμερα το πρωί, βρήκαμε πάλι θέμα να ασχολούμαστε... Πάνω που είχαμε πιστέψει ότι είχαμε ξεμπερδέψει με τις παιδικές ασθένειες της μεταπολίτευσης και αφού μας είχαν διαβεβαιώσει ότι είχαμε τελειώσει με τα πρωτοπαλίκαρα του Γιωτόπουλου και του Κουφοντίνα, να σου μια ρουκετούλα που φυτεύτηκε στα ρετιρέ της Αμερικάνικης Πρεσβείας.

Πάντα με εκνεύριζε το γεγονός ότι κάποιοι αναλαμβάνουν με τέτοιους βίαιους και αιματηρούς - τις περισσότερες φορές - τρόπους να εκφράσουν την γνώμη τους για θέματα στα οποία πολλές φορές μπορεί και να συμφωνεί και μεγάλο μέρος της Κοινής Γνώμης.

Αλλά η δική μου γνώμη είναι ότι δεν δηλώνω την όποια αντίθεση μου στους πολέμους και την βία που ασκεί η Αμερική ανά τον κόσμο, χρησιμοποιώντας και εγώ ο ίδιος βία.

Η βία φέρνει βία και τίποτε παραπέρα. Αντίθετα με τέτοιες βλακώδεις και επιθετικές ενέργειες, πλήττεται η χώρα μας, και αυτός ο έρμος ο τουρισμός από τον οποίο περιμένουμε κάθε χρόνο να αναζωογονήσει την οικονομία μας. Δημιουργούνται πρόσθετα μέτρα ασφάλειας, δίνεται άλλοθι στους πολιτικούς να περιορίσουν τις ελευθερίες μας ... και οι ισχυροί ισχυροποιούνται και άλλο.

Την επανάστασή, όσοι το επιθυμούν μπορούν να την κάνουν με την ψήφο και την καθημερινή τους πρακτική.

Αν δεν μπορεί ο κάθε τρομοκράτης να με πείσει μέσα από τον λόγο του - όπως προσπάθησε ανεπιτυχώς η 17Ν με τις προκηρύξεις της - θα με πείσει με τέτοιες ενέργειες? Θα τον φοβηθώ και θα υποκύψω? Δηλαδή οι τρομοκράτες πιστεύουν ότι με το να φοβίζουν τον κόσμο θα πετύχουν τους στόχους τους? Αυτό τον κόσμο οραματίζονται? Να αντικαταστήσουν την τρομοκρατία της Αμερικής με την δική τους? Ευχαριστώ δεν θα πάρω.

Βαρεθήκαμε τους πολέμους. Πλέον μπορούμε να εκφραστούμε και να ακουστούμε περισσότερο από οιαδήποτε άλλη εποχή στην ιστορία και καιρός είναι αν διαφωνούμε με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας να μην διστάζουμε να διατυπώνουμε την φωνή μας. Με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο. Παντού.

Αν η φωνή μας δεν είναι αρκετά δυνατή για να αλλάξει τα πράγματα, πολύ απλά δεν θα διαδοθεί, δεν θα απλωθεί. Πρέπει απλά να κοιτάξουμε τι φταίει και η φωνή μας δεν είναι δυνατή, και όχι να καταδικάζουμε και να τιμωρούμε όλους αυτούς που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ακούσουν τη φωνή μας. Η πλειοψηφία είναι η δημοκρατία. Αν δεν το δέχεσαι, βρες άλλο μέρος να ζήσεις.

Αν πάλι ο κόσμος είναι έτοιμος να ακούσει, να πιστέψει και να αλλάξει τη ζωή του, θα το κάνει όταν βρεθεί η κατάλληλη φωνή.

Ο λόγος είναι τα μοναδικό όπλο που πρέπει κάποιος να χρησιμοποιεί σήμερα για να περάσει την γνώμη του. Όλα τα υπόλοιπα είναι νταηλίκια, μαφιόζικες μέθοδοι και ουτοπίες.


Η σημερινή ενέργεια μέχρις στιγμής παίζει στο 5% των ειδήσεων που αναμεταδίδονται παγκοσμίως. Στην εικόνα βλέπει κανείς την ιστοσελίδα του 10 x 10 στις 10:30 ώρα Ελλάδος, και μπορεί να διαπιστώσει πόσες εικόνες και λέξεις παίζανε γύρω από το θέμα της τρομοκρατικής επίθεσης στην Ελλάδα παγκοσμίως.

Η αντίστοιχη διαφήμιση του ΕΟΤ που δεν ξέρω πόσες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα μας κοστίσει ζήτημα να φτάσει στο 1% του target group που μας ενδιαφέρει να απευθυνθούμε αναγνωρίζοντας το τους υποψήφιους μελλοντικούς τουρίστες στην χώρα μας παγκοσμίως!

Ευτυχώς βλέπω ότι όσο περνάει η ώρα απομακρύνεται η ειδηση από τα διεθνη ΜΜΕ σαν πρώτο θέμα. Στην Ελλάδα ισως περάσει καμία εβδομάδα με έντονες αναλύσεις στα κανάλια από όλους τους "ειδικούς" ίσα ίσα μέχρι να φύγει από τα πρωτοσέλιδα και τα δελτία των 8, το σκάνδαλο των απαλλαγών στο στρατό για το οποίο "χτυπιούνται" με ιδιαίτερο θράσος και ηθοποιία όλοι οι "Ι-τάδες" των τηλεοπτικών παραθύρων.



9 σχόλια:

mn8 είπε...

Μα πως γινεται βρε παιδακι μου ομως καθε φορα που καποια κυβερνηση εχει καποιο σοβαρο προβλημα, να βγαινει στο φως μια χαζομαρα να την καλυψει...

Βλεπε πχ πολεμος στην Γιουγκοσλαβια VS Μονικα Λεβινσκι, για να καταλαβεις τι εννοω...

Καλα ολα αυτα που λες, αλλα η πολιτικη ειναι πολυ πιο πονηρη απο ολα αυτα... Την λεξη "προβοκατσια" την ξερεις υποθετω...

philos είπε...

Δεν διαφωνώ με αυτά που λες, και τείνω και εγώ να πιστεψω ότι πολλές φορές αν όχι πάντα κάποιοι ωθούν με τον τρόπο τους να χτυπήσουν οι τρομοκράτες συγκεκριμένες στιγμές.
Αλλά εδώ πέρα νομίζω ότι η συγκεκριμένη στιγμή είναι πιο πέρα από κάθε εντόπιο συμφέρον. Πάντα έχει η κυβέρνηση θέματα και προβλήματα της στιγμής, και άρα όποτε και να διεξαχθεί ένα χτύπημα, πάντα θα την βοηθήσει να περάσει κάτω από το χαλί ένα τρεχον θέμα επικαιρότητας.
Για αυτό και είμαστε και εμείς εδώ στα blogs να θυμίζουμε ότι οι άλλοι τείνουν ... να ξεχνούν!

Klearchos είπε...

Μήπως, λέω μήπως θέλουνε να στείλουμε και εμείς στρατό στο Ιράκ;

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που η τηλεόραση μου λειτουργεί μόνο ως έπιπλο.

Eleni63 είπε...

Εγώ αγαπητέ μου Φίλε, ολονυχτίς είχα ίωση και την πέρασα στην τουαλέττα. Ο φίλος μου το πρωί δήλωσε ότι εφόσον έλειπα από το κρεββάτι ήμουν ύποπτη τρομοκράτης. Φυσικά και ο σκύλος αφού την πέρασε μαζύ μου τη νυχτιά (στην ...τουαλέττα....)
Λες να είμαι μεταξύ των υπόπτων?

philos είπε...

Argyrenia, ευτυχώς που η τηλεόραση σου λειτουργεί μόνο ως έπιπλο γιατί έτσι δεν είδες μία από τις πιο θλιβερές στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης:

Την προσαγωγή της elenis και του σκύλου της, ενώ δίπλα ο φίλος της φορώντας μάυρη κουκούλα, να φωνάζει στα κανάλια, με φωνή Μάτσα "Οι Αμερικανοί είναι φίλοι μας, θέλουν το καλό μας..."
;ppp

philos είπε...

Λογικά πρέπει να υπάρχει νικητής στο διαγωνισμό που είχα θέσει πριν καιρό για το #11,111.
Αν υπάρχει κάποιος ή κάποια που μπορεί να αποδείξει ότι είναι αυτός ή αυτή που έτυχε πιο κοντά στον αριθμό αυτό, ας μου στείλει e-mail.

Αλλιώς θα πρέπει να επιλέξω μεταξύ τριών υποψηφιοτήτων...

Unknown είπε...

Προσωπικά διαφωνώ με τον όρο "τρομοκρατία" σε ό,τι αφορά τον Ελλαδικό χώρο. Οι δικοί μας "τρομοκράτες" είχαν κατά κανόνα ως στόχους τους επιχειρήσεις και επιχειρηματίες καθώς και την εξουσία (αστυνομία, διπλωμάτες, υπουργοί...). Ποτέ δεν είχαμε τυφλό χτύπημα εναντίον του πληθυσμού α λα IRA ή Al Qaeda για παράδειγμα.

Οι εγχώριοι "τρομοκράτες" πάντα ασκούσαν πολιτική με τις πράξεις τους ποικιλοτρόπως. Επομένως θα πρέπει να βρούμε άλλο όρο για την περιγραφή τους.

philos είπε...

Πραγματικά χαίρομαι που σε ξαναβλέπω φίλε μου Tolisbak.
Είναι σίγουρο ότι οι Έλληνες τρομοκράτες διαφέρουν από εκείνους που βλέπουμε στο εξωτερικό, ίσως γιατί θέλουν να έχουν την εύνοια της κοινής γνώμης...
Αλλά και ο νταβατζής και ο μαφιόζος δεν τα βάζουν με μένα, τον απλό πολίτη, αλλά παραμένουν νταβατζήδες και μαφιόζοι. Αν το συμφέρον των τρομοκρατών τους υπαγόρευε να την πέσουν και σε μένα, πιστεύω ότι θα το κάνανε χωρίς δεύτερη σκέψη. Άνθρωπος είμαι και εγώ όπως και όλοι αυτοί που δολοφονήσαν. Δεν είδα κανένα να μετανιωνει για τον Αξαρλιάν...