5 Ιαν 2007

Ιδέες τουαλέττας!

Συνήθως οι πιο καθαρές σκέψεις και οι πιο δυνατές ιδέες, μου έρχονται στην διάρκεια του πρωινού ντους.


Να όμως στην δεκάλεπτη επίσκεψή μου πριν λίγο στις τουαλέτες της εταιρείας, δύο απλές ιδέες - επιθυμίες για καλύτερο blogging μου γεννηθήκανε:

La premiere idee!
Μαρκάρισμα κειμένων ποστς
Διαβάζω συχνά κείμενα από τα οποία μου αρέσουν πολύ συγκεκριμένες φράσεις ή ολόκληρες παράγραφοι. Γιατί να μην μπορώ να τα μαρκάρω επιτόπου, ετσι ώστε όποιος άλλος θέλει και ειδικότερα ο ίδιος ο συγγραφέας του Post να βλέπει τι έκανε μεγαλύτερη θετική ή μη εντύπωση? Ακόμη και να μπορείς να σημειώνεις Notes κατα αναλογία, όπως σε αφήνουν πολλοί να αφήσεις σε φωτογραφίες που εκθέτουν στο Flickr. Το κάνανε στις φωτογραφίες, δεν μπορούν να το κάνουν σε κείμενο?


La seconde idee!
Σχόλια σε μορφή mp3. Όσο και να θέλω πολλές φορές να περάσω κάτι με τον γραπτό μου λόγο, άλλο τόσο σίγουρος είμαι ότι μπορώ να το κάνω καλύτερα με τον προφορικό μου λόγο. Θα χρωματίσω την φωνή μου, θα την αλλάξω, θα την λεπτύνω, θα την χοντρύνω, θα γελάσω, θα σοβαρευτώ.
Άλλη αίσθηση.

Δεν λέω ότι θα γίνει πιο όμορφο το blogging ή τα blogs μας συγκεκριμένα, αλλά πιστεύω οτι θα έχουμε μια μεγαλύτερη ποικιλία έκφρασης, μιας πιο ολοκληρωμένης δυνατότητας έκφρασης.


Δεν νομίζω ότι ζητάω δύσκολα!
Ακούστε με εκεί έξω κάποιος...
Και έχω και άλλες πολλές ιδέες, σοβαρότερες ή μη!
Είμαι ανοιχτός και σε συνεργασίες!
Προλάβετε γιατί σε λίγους μήνες που θα μάθω Java με τον κ. Τάκη, ποιος θα με πιάνει!!!!

Οι γελοιογραφίες είναι από την έκδοση "The Complete New Yorker with DVD"

10 σχόλια:

Debby είπε...

Οσον αφορά την πρώτη σου ιδέα, υπάρχει ήδη νομίζω κάτι τέτοιο που ονομάζετε trail κάτι (θα το δω όταν πάω σπίτι) και το είχα βρει στα extensions του firefox. Δεν μαρκάρει ακριβώς. Μπορείς να αφήσεις όμως μια σημείωση οπουδήποτε πάνω στην σελίδα που βλέπεις (στυλ όπως γελιογραφίες) και όποιος άλλος επισκεφθεί την συγκεκριμένη σελίδα να μπορεί να διαβάσει (εφόσον χρησιμοποιεί και αυτός το trail...) τι έγραψες. Μοιάζει με αυτό που λες πάντως...

Με το mp3 τι να πω? Δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα λειτουργικό. Για τους αποδέκτες τουλάχιστον! Ο γραπτός λόγος έχει πάντα άλλη χάρη. Και μπορεί να υστερεί σε σχέση με τον προφορικό αλλά δεν παύει να έχει άλλες ιδιότητες για τις οποίες και προτιμιέται! Να μεπριμένουμε post σου σε mp3 δηλαδή?

philos είπε...

Υπάρχουν δυο τρία παρόμοια σαν αυτό που λες Debby, το trailfire το είχα δει παλαιότερα στο Nylon. Aλλά το θέμα είναι η απλότητα που έχουν και η δυνατότητα να το προσφέρεις εσύ στο blog σου με τους δικούς σου όρους. Χωρίς registrations και εξτρα μπάρες...
Να μπορείς να μαρκάρεις με κίτρινο, να κάνεις bold κ.λ.π.

Κοίτα αν ο γραπτός λόγος ήταν το ίδιο βολικός με τον προφορικό, τώρα δεν θα είμασταν 3.000 bloggers, αλλά 113.000. Μην βλέπεις εμείς που έχουμε αποκτήσει μια οικειότητα με τον γραπτό λόγο. Πόσοι από τους ανώνυμους που σε διαβάζουν σου γράφουν έστω και ένα λογάκι? Αν ήταν βολικό να σου αφήσουν ένα ηχητικό μήνυμα και να πουνε μια καλημέρα, θα εντυπωσιαζόσουν με τον αριθμό των comments που θα είχες.

antvol είπε...

Ηχητικό μήνυμα; Πολύ ενδιαφέρον. Εννοείτε όμως να μπορεί να το ακούσει ο οποιοσδήποτε. Αλλιώς υπάρχει πάντα το mail. Με το οποίο μπορείτε να στείλετε ηχητικό αρχείο.

philos είπε...

Εννοείται φίλε Antvol, να μπορεί να το ακούει ο οποιοσδήποτε. Αλλα εδώ ακόμη δεν μπορούμε να έχουμε καλά καλά μουσική στα blogs μας, μην τα ζητάμε και όλα από αύριο!
Όταν ας πούμε διαβάζω τις υπέροχες αυτές ιστορίες σας στο blog σας, θέλω πολλές φορές να κάνω highlight σε μια φράση που μου αρέσει ή που με συγκινεί.
Για σκεφτείτε, να μπορεί κάποιος που θα διαβάζει το κείμενο αυτό, να μπορεί να βλέπει τι έκανε highlight o philos, η Debby, o Antvol. Όλοι μαζί ή φιλτράρωντας τον καθένα χωριστά.
Εγώ αυτό που κάνω στο blog μου είναι να υποδεικνύω κείμενα στους 5-10 φίλους που έχω, που διαβάζουν αυτά που τους κάνω εγώ link, από το να χαθούν μέσα σε μία θάλασσα posts.
Εγώ απλά δεν χάνομαι, γιατί έμαθα από μικρός κολύμπι στον ωκεανό των εντύπων και των κειμένων, όπως γνωρίζουν καλά οι στενοί -εκτός blogόσφαιρας - φίλοι μου!

Ελπίζω να μην θιχτήκατε ως δικηγόρος από το προηγούμενο ποστ μου!
;D

antvol είπε...

Αγαπητέ φίλε,

Όποιος μπορεί να θιγεί από το περιεχόμενο του εξαιρετικού σας blog παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα και χρειάζεται άμεση βοήθεια.

Ανεξάρτητα από αυτό, εκείνο που πάντα με εντυπωσιάζει είναι η συνειρμική ικανότητα των λέξεων. Στην Ελλάδα, π.χ., όταν κάποιος δηλώνει πως ασχολείται με "νομικά", αμέσως κατατάσσεται στους δικηγόρους.

Ποτέ και πουθενά, είτε στο blog μου, είτε σε blog άλλων φίλων, δεν έχω δηλώσει ιδιότητα δικηγόρου. Και πουθενά δεν την έχω αποποιηθεί. Απλά διαπιστώνω ότι όλοι θεωρούν ότι είμαι δικηγόρος. Επειδή στο προφίλ μου ως απασχόληση γράφω "Law".

Κι αυτό είναι προς μελέτη.

Κατά τα άλλα, έχω διαβάσει, ιδίως σε αμερικάνικα έντυπα, τόσα και τόσα εναντίον των δικηγόρων (που εκεί αποτελούν το πλέον hated professional group), που το μανιφέστο που δημοσιεύετε είναι μάλλον εγκωμιαστικό.

ΥΓ Η συζήτηση για την ιδιότητά μου ας μείνει μεταξύ μας.

philos είπε...

Ευχαριστώ για τα πολύ καλά σας λόγια και αν σας κάνει να νιώθετε καλύτερα, μπορείτε και να σβήσετε ο ίδιος το προηγούμενο σχόλιο σας.

Lakonika είπε...

Περαστικοί αυτή τη φορά, θέλαμε να ευχηθούμε και από εδώ καλή χρονιά!

antvol είπε...

Καλά με κάνει να νιώθω η επαφή με εκλεκτά άτομα που έχω την τύχη να γνωρίζω στο διαδίκτυο - κι εσείς ασφαλώς κι ανήκετε σ' αυτούς.

philos είπε...

@ lakonika: Καλή χρονιά και σε σας και καλή επιτυχία στην εκδήλωση εύχομαι!

@antvol: Τι άλλο να πω? .... Νιώθω και εγώ αληθινά ευτυχής που μου δόθηκε η ευκαιρία να σας γνωρίσω δικτυακά.

Eleni63 είπε...

Βρε φίλε μου καλέ πώς τα έμαθες όλα αυτά. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ενημρωθώ και εγώ?