4 Δεκ 2006

“I just found out that the brain is like a computer....

If that’s true, then there really aren’t any stupid people. Just people running DOS.”

Ανώνυμος

Εγώ το μεταφράζω ως:

"Δεν υπάρχουν ηλίθιοι άνθρωποι, γιατί.... απλά υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους νοιάζει να βελτιωθούν και να εξελιχθούν."

Εσεις το πιστεύετε αυτό? Εγώ σε μεγάλο βαθμό!


3 σχόλια:

Κέλλυ Μπουσουλοπουλου είπε...

Σίγουρα θεωρώ πιο έξυπνο κάποιον που προσπαθεί να εξελιχθεί απο εκείνον που απλά έχει υψηλό δείκτη νοημοσύνης! Για να μην το θίξω και μέσω ψυχολογίας που έχουν αποδείξει ότι το περιβάλλον είναι ένας απο τους δυο πιο σημαντικούς παράγοντες ανάπτυξης της εξυπνάδας! Πέρα λοιπόν απο τους ανθρώπους που έχουν πραγματικά πρόβλημα...οι υπόλοιποι μπορούμε κάλλιστα να επέμβουμε στον δείκτη νοημοσύνης μας! Άρα...για πχ αν κάποιος έχει δείκτη νοημοσύνης 100 μπορεί να τον πάει 110 άνετα...!!!!Και 120 με δουλεία βέβαια αλλά δεν είναι θαύμα! Πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα είμαστε όλοι μας. Επομένως εξυπνότερος είναι εκείνος που προσπαθεί να γίνει καλύτερος, όχι τόσο από τους άλλους….αλλά καλύτερος από τον εαυτό του!!!

Ειμαι πολυλογού ε?:P

philos είπε...

Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Είναι όπως στον αθλητισμό. Όλοι μπορούμε να τρέξουμε τα 100μ κάτω από 13" αν προπονηθούμε. Άλλος λιγότερο, άλλος πολύ περισσότερο. Αλλά δεν είναι θαύμα.
Αλλά για να φτάσουμε κάτω απο τα 11" θέλει να σε έχει προικίσει και η φύση λιγο παραπάνω. ΄Έτσι είναι και το μυαλό.
Και μάλιστα το βλέπω στην γυναίκα μου. 3 χρόνια που ήταν άνεργη σπίτι, είχε χαλαρώσει τρελλά. Δεν άνοιγε καν υπολογιστή και έβλεπε τηλεόραση με τις ώρες!!! Εδώ και μερικούς μήνες που δουλεύει και πάλι, έχει βρει την φόρμα της και κάνει 10 πράγματα ταυτόχρονα και αποτελεσματικά και ... ούτε λόγος για χαλάρωση.
Αν τα αφήσεις, σε άφησε!
Είμαι πολυλογάς ε???
;pppp

Debby είπε...

Κάθε μέρα το βλέπω αυτό να συμβαίνει. Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν απλά τον κανόνα!