1 Νοε 2006

Ο ρατσισμός στην Επαρχία

Διαβάζω για την υπόθεση σε ένα χωριό της Εύβοιας, και για την περίπτωση που ένα ολόκληρο χωριό έχει ξεσηκωθεί εναντίον μιας Βουλγάρας μαθήτριας που την βίασαν 4 και η αδερφή του ενός παρακολουθούσε.
Την άποψή μου την εκφράζει πλήρως αυτό το post του εξαιρετικού oistros.

Θα ήθελα να προσθέσω την άποψη του Δημ. Καμπουράκη στο Mega, που όταν τον ρώτησε η μάνα του ενός κατηγορούμενου παιδιού

"Δηλαδή λέτε τον γιο μου Βιαστή?"

αυτός της απάντησε:

"Δηλαδή εσείς λέτε την κοπέλα, Πουτάνα?"

Εγώ βλέπω ότι οι πόλεις αλλάζουν, αλλά η επαρχία μένει η ίδια. Οι μικρές κοινωνίες γενικότερα αδυνατούν να δουν τις εξελίξεις, να ανατρέψουν αντιλήψεις, να διαμορφωθούν στα καινούρια δεδομένα.

Από την μια σπεύδουμε βάζουμε στο σπίτι μας μέσω λαϊκιστικών φυλλάδων, τις διάφορες τσόντες όπου οι κοπέλες δείχνουν πάντα να ευχαριστιούνται την "παρέα" 4 και 5 ανδρών ταυτόχρονα και από την άλλη αναρωτιόμαστε πως γίνονται στα σχολεία μας σήμερα γεγονότα σαν και αυτό.

Είμαστε τόσο ξεφτίλες, που έχουμε αμφιβολίες αν μια κοπέλα 16 ετών που την πηδούσαν 4 σε ένα σχολείο και την κινηματογραφούσε η αδερφή του ενός είναι πουτάνα ή μη. Λες και από μόνο του αυτό το γεγονός δεν αποτελεί αδίκημα. Αύριο οι δολοφόνοι θα γυρνάνε και θα μας λένε ότι το θύμα τους, τους παρακάλαγε να τον σκοτώσουν γιατί ήθελε demek (και καλά) να αυτοκτονήσει.


Ένα ολόκληρο χωριό βίασε την ψυχή μιας κοπέλας στα 16 της. Και οι επιπτώσεις θα την συνοδεύουν για την υπόλοιπη ζωή της.
Σε τέτοια πρωτόγονα και φανατισμένα μυαλά μια τιμωρία αρκεί. Να στείλουμε τις οικογένειες όλων αυτών που υπερασπίζονται τα βαρβατισμένα 16χρονα του χωριού, για πάντα εξορία σε ένα χωριό σε μια ξένη χώρα.

Να νιώσουν και οι ίδιοι τι σημαίνει να είσαι ξένος, να σε δείχνουν για μια ζωή, να σε φθονούν, να σε κατηγορούν για ότι συμβεί, να σου βιάζουν τα παιδιά και την ψυχή... για πάντα.

2 σχόλια:

3 parties a day είπε...

Πολύ καλό ποστ, Φίλε.
Όσο για την τιμωρία που προτείνεις: δεν ξέρω ποια χωριά ξένων χωρών θα κατάφερναν να ξεπεράσουν την ξεφτίλα του συγκεκριμένου ελληνικού.

philos είπε...

Αν και δεν ειναι παρήγορο, όλα τα χωριά σε όλο τον κόσμο, δυσκολεύονται να χωνέψουν το ξένο και το καινούριο. Οι μικρές κοινωνίες αναπτύσσουν τις δικές τους άμυνες σε κάθε αλλαγή.