31 Οκτ 2006

Digg it, δεν σημαίνει θάψτο, αλλά ανέδειξέ το!

Όταν λέμε ότι θέλουμε αναγνώριση της ελληνικής blogοσφαιρας, να αναδειχθεί η δυναμική και η επιρροή μας, πρέπει να είμαστε πιο καινοτόμοι και πιο φρέσκοι σε ιδέες. Αν θέλουμε η ιστορία αυτή με το blogme, η κάθε ιστορία τέλος πάντων, να διαδοθεί στο internet πρέπει να γνωρισουμε καλά και να χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα εργαλεία που θα μας το επιτρέψουν αυτό.

Σήμερα αν θες να γυρίσει μια είδηση το γύρο του κόσμου και να βάλεις κόσμο να αναρωτηθεί και να σου συμπαρασταθεί και να διαδώσει την πληροφορία σου, απευθύνεσαι στο digg.com.

Όσοι δεν γνωρίζουν, απαιτώ εδώ και τώρα, να με κάνουν λινκ. Όχι στο Monitor βέβαια που το παρακολουθούμε το πολύ 2-3000 ψυχές, αλλά στο digg, που θα με δούνε κάποια εκατομμύρια άνθρωποι καθημερινά από όλο τον κόσμο.
Τι εννοώ:

Σκεφτείτε ότι από τους aggregators όλου του κόσμου περνούν καθημερινά χιλιάδες, εκατομμύρια ίσως posts. Για να κάτσει κάποιος πρώτα να προσέξει, μετά να διαβάσει τον τίτλο μιας είδησης και τέλος να πατήσει στο link πάνω της για να την διαβάσει, πρέπει να δει ότι κάποιοι άλλοι πριν από αυτόν την πρόσεξαν, την διάβασαν και την κάνανε και link (Digg) στο λογαριασμό τους. Λογικό αν σκεφτεί κάποιος ότι δεν έχουμε τον απεριόριστο χρόνο να διαβάζουμε posts και άρθρα και κάποια στιγμή βάζουμε κάποια αυστηρά κριτήρια σε αυτά που θέλουμε να παρακολουθήσουμε και να διαβάσουμε, για να μην τρελαθούμε από την έκταση και τον όγκο της Πληροφορίας που δεχόμαστε καθημερινά. Και ακόμη πιο λογικό αν σκεφτείς, ότι αυτή η είδηση αφορά την Ελλάδα και όχι κάποια άλλη χώρα κράχτη, δεν περιέχει σεξ, βία, αίμα, δεν περιέχει εικόνα ή video και δεν δείχνει να είναι κάτι funny.

Προσέξτε παρακάτω τον αριθμό των diggs (αντίστοιχων των links του Monitor) που εισέπραξαν τα άρθρα για το θέμα του blogme μέχρι πριν λίγο στο digg.com,



και εδώ τον αριθμό που εισέπραξαν τα πιο δημοφιλή posts την τελευταία εβδομάδα μόνο στο ίδιο site.


Πέστε μου τώρα ποιος έχει τον άφθονο χρόνο να πάει να ξεθάψει μια ιστορία που εδώ και 5 ημέρες που εμφανίζεται στο Digg έχει αποσπάσει το maximum 30 diggs. Στο monitor ένας τέτοιος αριθμός Links είναι αρκετός να σε περάσει στο Πάνθεον των πιο δημοφιλών posts, αλλά στην Παγκόσμια Κοινότητα, δεν αρκεί ούτε για να σε προσέξει ένας στο εκατομμύριο.

Αν λοιπόν κάποιοι ακόμη πιστεύουν σε αυτή την ιστορία με τον Τσιπρόπουλο, ή έστω απλά θέλουν να διαπιστώσουν την πραγματική δυναμική της ελληνικής blogοσφαιρας, ας μπούνε στον κόπο να ανοίξουν ένα λογαριασμό στο digg, και να κάνουν digg την ιστορία.
Δίνεται η ευκαιρία να σπάσουν τον ομφάλιο λώρο με το monitor και να ανοιχθούν στην παγκόσμια κοινότητα.

Να δούμε έξω από την ελληνική σκηνή τι συμβαίνει, για να μπορούμε στο μέλλον σε πιο σοβαρά θέματα που μπορεί να προκύψουν να έχουμε τα σωστά ανακλαστικά να αντιδράσουμε όχι μόνο άμεσα, αλλά το κυριότερο ... α π ο τ ε λ ε σ μ α τ ι κ ά!


p.s. Άκουσα από κάποιους να λένε, να συγκεντρωθούμε και να διαμαρτυρηθούμε έξω από το Internet Governance Forum.
Τέτοια πρωτοτυπία και καινοτομία. Μήπως να κάναμε και καμία καταληψούλα? Να δείξουμε πως διεκδικούμε εμείς εδώ στην Ελλάδα... και συγκινηθούν και μας βοηθήσουν οι διεθνείς καλεσμένοι μας.
Έχουμε ένα τεράστιο όπλο στα χέρια μας, το Διαδίκτυο και εσείς συζητάτε για πορείες και συγκεντρώσεις?
Είναι σαν να έχουμε ένα τεράστιο υπερσύγχρονο οπλικό σύστημα με πυραύλους και λέιζερ και εμείς να θέλουμε να πολεμήσουμε τον αντίπαλο τον οποιοδήποτε αντίπαλο, με τις γροθιές μας.


Αφήστε για λίγο το monitor και βγείτε λίγο παραέξω να μάθετε τι γίνεται... Και δεν είναι αυτό σπονδή για τις υπηρεσίες που μας προσφέρει ο Βρυώνης με τον εξαίρετο aggregator που έχει δημιουργήσει, γιατί πιστεύω ότι και ο ίδιος θα ήθελε να μας δει όλους εμάς που ασχολούμαστε με το blogging, να κάνουμε ένα βήμα πιο πέρα και να παρακολουθούμε τις εξελίξεις γενικότερα. Αυτό τουλάχιστον επισημαίνουν και τα πολύ ενδιαφέροντα και ενημερωτικά πάντα posts στο blog του.

2 σχόλια:

ci είπε...

Να'σαι καλά:) Από τις λιγες φορές που διαβάζω κάτι ανάλογο σε ελληνικό μπλογκ. Δεν μού αρέσει η γκρίνια του "εμείς στο ελλάντα" αλλά κάνοντας τη σύγκριση με το τι επικρατεί διεθνώς, μια μελαγχολία σε πιάνει..

philos είπε...

Μονίμως γκρινιάζουμε, αλλά δεν αλλάζουμε!
;)