25 Σεπ 2006

Διεθνής Αμνηστία ή Διεθνής Αμνησία ?


Για να μην ξεχνιόμαστε.

Γιατί δεν σταματήσανε ποτέ ούτε λεπτό, οι πόλεμοι, η εκμετάλλευση, οι κακοποιήσεις γυναικών και παιδιών, ο ρατσισμός (κατέβασε και δες και αυτό).

Γιατί είναι χρέος μας να συμπαραστεκόμαστε σε εκείνους που πολεμάνε καθημερινά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και της επικαιρότητας, για όλους εκείνους που δεν έχουν την δυνατότητα να προστατευθούν, και οι οποίοι ζουνε παντού γύρω μας...

Σε μια γειτονική ήπειρο, σε μια γειτονική χώρα, σε μια γειτονική πόλη, σε μια γειτονική συνοικία, ακόμη και σε ένα γειτονικό σπίτι...

Και τα δεινά τους να αποτελούν το λόγο, που τα αγαθά που απολαμβάνουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι, όπως

η ελευθερία,


η ειρήνη, η παιδεία,


η δικαιοσύνη,

η αγάπη,


ακόμη και ένα πιάτο φαγητό



να αποτελούν αγαθά πολύτιμα, γιατί δυστυχώς είναι μοιρασμένα σε λίγους ποσοστιαία ανθρώπους από το σύνολο αυτών που ζούνε σε αυτό τον πλανήτη.




Μέχρι να εξαλείψουμε όλες αυτές τις πληγές, ας βοηθούμε με κάθε τρόπο, όπου και όποτε τύχει, όπως κάνανε και αυτοί οι άνθρωποι πριν λίγο καιρό στην Ισπανία.

Ο καθένας μπορεί, αρκεί να μην αγνοούμε όλα αυτά που γίνονται γύρω μας, να μην
αναισθητοποιούμε τις αισθήσεις μας και να πιστέψουμε ότι με την βοήθεια μας και την υποστήριξη, είναι εφικτό να αλλάξουμε τον κόσμο γύρω μας.

Να μάθουμε να κοιτάμε όλες αυτές τις εικόνες που προβάλλει η Διεθνής Αμνηστία, να μην τις αποφεύγουμε, αλλά να σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε για να τις αλλάξουμε.
Για να μπορέσουν οι επόμενες γενεές να βάλουν σιγα σιγα τις αμαρτίες της ανθρωπότητας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.


Η αρχή έχει γίνει.

Μπορούμε να το πετύχουμε, αλλά για να το πετύχουμε πρέπει να το πιστέψουμε όλοι και να δουλέψουμε όλοι και όχι μόνο όσοι ασχολούνται με την Διεθνή Αμνηστία και όλες τις πάσεις μορφής ΜΚΟ.






Οι φωτογραφίες είναι από τις 30 Ιουλίου 2006 σε παραλία της Τενερίφης στις ισπανικές Κανάριες Νήσους, όπου Τουρίστες κινητοποιήθηκαν, για να βοηθήσουν 200 εξουθενωμένους Αφρικανούς λαθρομετανάστες να φθάσουν στην ξηρά.

Τι γνώμη τι πιστεύετε ότι πρέπει να νιώθουν αυτοί οι τουρίστες για τους μετανάστες μετά από το συγκλονιστικό αυτό γεγονός το οποίο βιώσανε?
Ο κόσμος γύρω από αυτούς τους τουριστες δεν πρέπει να μεγάλωσε απότομα από την μια στιγμή στην άλλη?
Μέσα σε μια στιγμή, από ένα γεγονός που τους τάραξε τις καλοκαιρινές τους διακοπές, τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν έναν άλλο κόσμο, μια άλλη ήπειρο, και ας ήταν μόλις λίγα χιλιόμετρα μακρυά της.
Ο κόσμος για αυτούς τους ανθρώπους ποτέ δεν θα είναι ξανά ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: