1 Ιουν 2006

Ο κώδικας των bloggers

Ο κώδικας των bloggers

Στην Καθημερινή του Σαββάτου 27/05/06 το μηνιαίο τεύχος του Economist είχε ως αφιέρωμα τα Νέα Μέσα. Όλες αυτές οι νέες δυνατότητες που δίνει το διαδίκτυο για ενημέρωση σήμερα. Blogs, wikis, search engines, online news, etc.
Δυστυχώς η “K” δεν δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες που τυχόν έχασαν το συγκεκριμένο φύλλο να το αναζητήσουν και να διαβάσουν τα άκρως ενδιαφέροντα άρθρα που περιέχονται.
Στο site ή Φόρουμ Αγορά Ιδεών δίνεται η δυνατότητα να διαβάσει κάποιος το ένθετο «για το ρόλο της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον των επιταγών της παγκοσμιοποίησης» που επιμελήθηκαν (και εγινε αφορμή να ανακαλύψω και εγώ αυτό το πολύ ενδιαφέρων φόρουμ που περιέχει πλήθος άρθρων και απόψεων για διάφορα θέματα) καθώς και να διαβάσει μια σειρά από άρθρα ελλήνων ειδικών , έντεκα τον αριθμό, με γενικό τίτλο ο Κώδικας των bloggers.
Εξαιρετική δουλειά.

Αξίζει κάποιος όμως να διαβάσει και τα αντίστοιχα μεταφρασμένα κείμενα του Economist, τα οποία ούτε η Καθημερινή διαθέτει και για τα οποία δυστυχώς κάποιος πρέπει να γίνει συνδρομητής του περιοδικού αν επιθυμεί να τα διαβάσει στα Αγγλικά.

Τέλος θα ήθελα αφενός να συγχαρώ την Καθημερινή για αυτή της την πρωτοβουλία και αφετέρου να συμβουλέψω τους υπεύθυνους για την online έκδοση να διαβάσουν καλά τα κείμενα αυτού του Σαββατιάτικου αφιερώματος και να διαβάσουν το σχετικό κείμενο που λέει ότι καλό θα ήταν να μην αλλάζουν τις διευθύνσεις των αρχειοθετημένων τους άρθρων γιατί προκαλούν πρόβλημα στα links των bloggers και γίνονται λιγοτερο αξιόπιστοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: