15 Μαΐ 2006

Κομπιουτεροσυμβουλές και άλλα χρήσιμα άρθρα

Κατά καιρούς από όλα αυτά που διαβάζω καθημερινά στο web ή σε εφημερίδες και περιοδικά, συνηθιζω και τα αποθηκεύω ως bookmark και διαβάζοντας τα πάλι όταν έχω περισσότερο καιρό ή ορεξη και κάνοντας μια πιο ώριμη εκτίμηση, τελικά κρατάω τα πιο ενδιαφέροντα (κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα).
1. Concise, SCANNABLE, and Objective: How to Write for the Web
Ξεκινάω με κάτι βασικό, που σίγουρα μόνο εγώ δεν θα ακολουθήσω ποτέ, για τον απλούστατο λόγο ότι από μικρό παιδί, γράφω όπως μιλάω και σκέφτομαι, κρατώντας για μένα πολλές από τις λεπτομέρειες του θέματος για το οποίο γράφω, δυσκολεύοντας τον αναγνώστη (όταν αυτός επιδείξει το θάρρος να διαβάσει τα γραφόμενα μου) να κατανοήσει τι θέλω να πω. Επειδή όμως μου αρέσει να διαβάζω έξυπνα και καλοστημένα άρθρα και άρα το ίδιο θα επιθυμούσαν και οι υπόλοιποι από μένα, καιρός είναι να μελετήσω καλά το άρθρο και να συμμαζέψω την αχαλίνωτη πολυλογία μου.
2. From VHS to DVD
Για όσους βλέπουν τα video tapes τους να μαραζώνουν στο ντουλαπάκι της τηλεόρασης. Αν δεν τα καταφέρεις στο τέλος θα κάτσεις να δεις και πάλι παλιές κασέτες με στιγμές που θα ευχαριστείς τον εαυτο σου ή τον ιδιοκτήτη της βιντεοκάμερας για την επιμονή σου/του με κίνδυνο να θεωρηθείς γραφικός, σπαστικός και ξενέρωτος, όταν κατέγραφες σε στιγμές χαράς ή λύπης δικών σου ανθρώπων ή ανθρώπων που δεν μιλάς πια...
3. Security Advice From a Wanted Hacker
Από το μικρό αλλά ουσιώδες κείμενο κρατάω το παρακάτω:
"Users are a weak link, he said. Everyone is vulnerable to social engineering, and security products can't protect against it, he said."
Άντε πες το αυτό στον ΙΤ της εταιρειας μου που επειδή πριν χρόνια είχε μολυνθεί όλο το δίκτυο της εταιρείας, ως αντίποινα (γιατί ως λύση θα τον χαρακτήριζα το λιγότερο ηλίθιο), από ένα e-mail από το hotmail, απαγόρεψε από τότε μέχρι και σήμερα το access στο hotmail.com. Δεν συνεχίζω γιατί θα γίνω κακός.
4. Should You Be Fired for Using the Internet While at Work?
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για αυτό το θέμα, αλλά καλό είναι να είμαστε ενήμεροι και εδώ, γιατί τελευταία πολλοί ψάχνουν να βρουν αφορμές (και όχι τις αιτίες) για την μείωση της ανταγωνιστικότητας, την πτώση του τζίρου και άλλα τέτοια σχετικά. Και επειδή μπορεί και γω μια μέρα να γίνω αφεντικόν και να ψάχνω για αφορμές, πρέπει να γνωρίζω.
5. 101 Fabulous Freebies
Ιτς τζάααααααμπααααααα μααααν!
6. Γουγλ Τρεντς
Ε Π Α Ν Α Σ Τ Α Σ Η.
Δες το Nylon, που τα εξηγεί όμορφα στα ελληνικά και μια αντίστοιχη ανάλυση στα αγγλικά.
Κάτι τέτοια (και άλλα χιλιάδες πολλά) κάνει το GOOGLE και μετά διαβάζεις το άρθρο του Economist στην Καθημερινή και σου θυμιζει την περιβόητη ρήση του Bill Gates (που ο ίδιος βέβαια πλέον την αρνείται πεισματικά) ότι"640K ought to be enough for anybody....No one will need more than 637 kb of memory for a personal computer."
7. A Pretty Good Way to Foil the NSA
Δεν τα λέω εγώ αυτά τα επαναστατικά, τα λέει to WIRED, και δεν έχουν άδικο μετά το τελευταίο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων εκατομμύριων τηλεφώνων ΚΑΙ στις ΗΠΑ. Μέχρι και ο Colbert δεν δίστασε να σατιρίσει το θέμα της NSA μπροστά στον πρόεδρο, λέγοντας την φοβερή ατάκα :"if anybody needs anything at their tables, speak slowly and clearly on into your table numbers and somebody from the N.S.A. will be right over with a cocktail"
8. Google Reader
Φτιάχνεις ένα λογαριασμό στο Google, και μετα από το Reader βάζεις όποιο feeder θες και έχεις σε real time ότι καινούριο post κυκλοφορεί από τα αγαπημένα σου sites, blogs ή κάθε λογής Portal. Εγώ μάλιστα έχω βάλει το reader και στο personalized google homepage μου και στην ουσία, έχω φτιάξει το δικό μου portal . Παράλληλα αυτά που θέλω να αναδημοσιεύονται εδώ, το reader μου δίνει τον κώδικα να τα μεταφέρω όμορφα και απλά στην πλαινή στήλη. Μέχρις στιγμής παρακολουθώ γύρω στα 50 blogs με αυτό τον τρόπο.

Έχω κανα δυο ακόμη, αλλά πρέπει να πάω σπίτι να φάω ζεστά τα φιλετάκια μου και να πιω ένα ποτήρι αγιωργίτικο να στανιάρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: