10 Μαΐ 2006

Europe's celebration day


Κύπρος

Ήξερε κανένας μας ότι στις 9 Μαϊου εορτάζεται η μέρα της Ευρώπης? Στην Γαλλία, η οποία ήταν και από τους εμπνευστές της Ευρωπαϊκής ιδέας, η μέρα εορτάζεται κάθε χρόνο και ειδικά φέτος καλέστηκαν οι χώρες της Ε.Ε. να διακοσμήσουν από ένα αστέρι που να συμβολίζει την Ε.Ε.
Τα υπέροχα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας εκτίθονται έξω από το Δημαρχείο του Παρισίου, και ο εξαίρετος κύριος Eric, φρόντισε να τα φωτογραφίσει στο ParisDailyPhotos.
Αισθητικά η Κύπρος και η Εσθονία μου αρέσαν περισσότερο. Σαν μηνύματα πιστεύω ότι η Κύπρος έδωσε ένα αισιόδοξο μήνυμα της Ευρώπης υπό κατασκευή, αλλά το πιο ηχηρό μήνυμα το έδωσε η Ισπανία. Την Ευρώπη να την αγκαλιάζει το μισοφέγγαρο!
Ισπανία

Αξίζει να δεί κάποιος και τις υπόλοιπες χώρες στο Making of του PDP.
Και φυσικά και την Ελλάδα μας!

3 σχόλια:

J. είπε...

Συνήθως έχω στο blog μου ένα πιο σατυρικό ύφος, αλλά εδώ θα είμαι σοβαρός. Λοιπόν πήγα χθες σε μία πολύ ωραία εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο Ιανός της Αθήνας για την "Ημέρα της Ευρώπης". Λίγο συζήτηση, λίγο βιβλιοπαρουσίαση, λίγο ανοιχτός διάλογος περί ανέμων και υδάτων, και επιπλέον η αυστριακή προεδρία (στην Ε.Ε.) μας κέρασε καφεδάκι και μας μοίρασε συνταγές γλυκών απόλη την Ευρώπη (Βασιλόπιτα για την Ελλάδα, ο μπακλαβάς κατοχυρώθηκε στην Κύπρο...) Ωραία ήταν, φυσικά σε θέματα όπως το Ευρωσύνταγμα και η Ατζέντα της Λισσαβώνας υπήρχαν πολλές διαφωνίες...

Eric είπε...

Sorry, I cannot write in Greek. I just wanted to thank you for the kind links you made to my blog. I even translated what you wrote thanks to WorldLingo and it worked fine.

philos είπε...

I should also apologize that I do not comment in french in your site Eric.
I want to thank you, every single day, for the opportunity that you are giving to me and my wife to travel in Paris on a daily basis!!!