25 Μαΐ 2005


Είναι φοβερό που από τη μια χαιρόμαστε για τη νίκη της Εθνικής μας ομάδας και από την άλλη δεν βγαίνει κανένας να κατηγορήσει όλους αυτούς που υπερασπίζονται τα κατά καιρούς χαϊβάνια (για να μη πω τίποτε χειρότερο), λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να τους αναγνωρίσουν και να τους στείλουν στη δικαιοσύνη.
Σήμερα, εάν πράξεις έγκλημα εν μέσω όχλου δεν μπορεί κανείς να σε κατηγορήσει.
Χαιρόμαστε για την Έλενα και όλα τα υπόλοιπα παιδιά που ήρεμα και απόλυτα επαγγελματικά νικήσαν, δημιουργώντας μια τεράστια και ανεκτίμητη διαφήμιση για την Ελλάδα, αλλά βλέποντας τους Φακέλους στο Mega χθες, διαπιστώνεις ότι ακόμη και αν έρθουν περισσότεροι τουρίστες θα βρουν μπροστά τους υπαλλήλους του ΕΟΤ που δεν μιλάνε καμία ξένη γλώσσα και εν ώρα εργασίας μιλάνε στο τηλέφωνο για προσωπικά τους αδιαφορώντας για τους τουρίστες που περιμένουν.
Εγώ προσωπικά θα ένιωθα περισσότερη εθνική υπερηφάνεια αν ήξερα ότι προσφέρουμε τις καλύτερες τουριστικές υπηρεσίες στην Ευρώπη, όπως κάνει π.χ. η Αυστρία, μη έχοντας ανάγκη τέτοιου είδους διαφήμιση για να ενισχύσουμε την τουριστική μας βιομηχανία. Φοβάμαι ότι οι περισσότεροι χαίρονται με αυτή την διαφήμιση, γιατί ξέρουν ότι δεν θα χρειαστούν να βελτιώσουν το τουριστικό τους προϊόν, ανακαινίζοντας τα δωμάτια τους, προσλαμβάνοντας περισσότερο προσωπικό, εκπαιδεύοντας το ήδη υπάρχον, βελτιώνοντας τις πλαζ, τους δρόμους, μεριμνώντας να μην υπάρχουν πεταμένα σκουπίδια στα πίσω σοκάκια των ξενοδοχείων τους, βελτιώνοντας το πρωινό που είναι τόσο σημαντικό για όλους τους τουρίστες, βάζοντας υποδομές internet και βασικότερο όλων μαθαίνοντας όλοι να μιλάνε με χαμόγελο, χιούμορ, πραγματική ευγένεια (που σε καμία περίπτωση δεν είναι ραγιαδισμός, αλλά πολιτισμός) και διάθεση να λύσουν το κάθε είδους πρόβλημα του τουρίστα.
Όπως ακριβώς έκαναν με άριστο τρόπο πέρσι οι εθελοντές της Ολυμπιάδας, για τους οποίους και πάλι όλοι νιώσαμε εθνικά υπερήφανοι.
Μήπως νιώθουμε εθνικά υπερήφανοι όταν κάποιοι άλλοι κάνουν αυτό το οποίο εμείς δεν μπορούμε ή αρνούμαστε να κάνουμε?
Μήπως τελικά θα έπρεπε να νιώθουμε εθνικά υπερήφανοι για αυτά που κάνουμε όλοι στην συντριπτική μας πλειοψηφία?
Εγώ θα νιώσω εθνικά υπερήφανος όταν όλοι δουλέψουμε σκληρά όπως η Παπαρίζου και η ομάδα της για να εκπληρώσουμε ο καθένας μας τους δικούς του μικρούς ή μεγάλους στόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: