11 Σεπ 2011

Άννα να ... τα Πολυμέσα!

Πολλά και ενδιαφέροντα και ειλικρινή άρθρα διάβασα το τελευταίο διάστημα σχετικά με το θέμα των βιβλίων του ΟΕΔΒ που δεν θα μοιραστούν φέτος στα σχολεία πριν τον Οκτώριο στα περισσότερα δημόσια σχολεία και είδα να υλοποιούνται ρεαλιστικές ιδέες.
Παράλληλα ζούμε στο 2011, οπότε πολλοί σκεφτήκαν ότι είναι μια χρυσή ευκαιρία να προωθηθούν υπολογιστές, διαδίκτυο, notebooks ή και ipads σε παιδιά και δασκάλους κι επιτέλους να εκσυγχρονιστούμε! Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Ανοίξτε την παρακάτω εικόνα και συνειδητοποιήστε τι βλέπετε...


Είναι από το βιβλίο της Γ' Λυκείου για τα Πολυμέσα και το Διαδίκτυο που έχει γραφτεί το 1999 και που θα διδάσκεται και φέτος!
Τολμώ και εγώ να κάνω μία αντίστοιχη πρόβλεψη όπως οι συγγραφείς του βιβλίου..

"Στο μέλλον ενδέχεται να εμφανιστούν και άλλα βιβλία για το διαδίκτυο, αλλά με τις σημερινές συνθήκες της εγχώριας κατάστασης αυτό φαίνεται μάλλον αδύνατο, γιατί το παρών βιβλίο για το διαδίκτυο έχει το 100% της "αντίστοιχης μονοπωλιακής αγοράς" στο Δημόσιο Σχολείο....
... Ακόμη και αν κάποια στιγμή χρεωκοπήσει η χώρα και δεν υπάρχει πιά Δημόσιο όπως το ξέρουμε μέχρι σήμερα, το παρόν βιβλίο θα επανεκδοθεί μετά από χρόνια και θα βγει σε εφαρμογή για το iphone, γιατί σε αυτή την χώρα λατρεύουμε να νοσταλγούμε το παρελθόν μας, όσο τραγικό και αν υπήρξε σε κάποιες περιπτώσεις."



ps1. Και μία παράκληση, επειδή είναι το λιγότερο τραγελαφικό να διδάσκονται μαθήματα υπολογιστών (τρία μέτρησα) και διαδικτύου γραμμένα 12 χρόνια πριν, ας τα εντάξουν τουλάχιστον στο μάθημα της ιστορίας, παραλείποντας κάθε είδους προβλέψεις! 
Ας ρωτήσουν και τον Bill Gates.


ps2. Την ανακάλυψη της ανάρτησης την έκανα μετά από μια πολύ γρήγορη αναζήτηση έχοντας διαβάσει το πολύ ενδιαφέρον άρθρο της Τζίνας Δαβιλά στο protagon.


Δεν υπάρχουν σχόλια: