2 Ιουλ 2011

γκούγκλε μούμπλε

Δεν θα παραθέσω βαθυστόχαστες αναλύσεις, αλλά καταγράφω τις σκέψεις που μου ήρθανε αβίαστα και με χρονολογική σειρά, παρακολουθώντας την ολη ιστορία του google+, και των αλλαγών του gmail και ας έχω αλλάξει ήδη γνώμη για αρκετά!


H google έκανε PR. Όλοι οι celebs των social media στην Ελλάδα πήρανε πρώτοι προσκλήσεις.... και ΟΟΟΟΛΟΙ υποδέχθηκαν με χαρά το google+ γιατί όλοι πιστεύουν ότι ήρθε κάποιος που πιστεύουν ότι θα γκρεμίσει τον βασιλιά! Χλωμό είναι η γνώμη μου!


Πρώτη εντύπωση περίεργη αλλά οι κύκλοι ωραίοι.
η δεύτερη εντύπωση μου έκανε πιο άσχημη
πολύ ασπρίλα, άκομψο, δείχνει ότι είναι κάτι πολύ στην αρχή του.
Πολλές αντιγραφές από facebook, αλλά πως λέμε facebook ... καμία σχέση.
Τo Google+ δεν είναι facebook....(friendfeed όμως?)

Τα ποστ μπαίνουν όπως fb αλλά δεν μπορείς να αλλάξεις την σύντομη περιγραφή.
Αποφυγή dublication ακόμη αδύνατη.
Οι φωτογραφίες έχουν tags, αλλά το χυμαδιό που τις βλέπεις όλες μαζί είναι επιεικώς άθλιο...σαν google images και σαν picasa.

Φίλους κάνω. Δεν με κάνουν όλοι, ακριβώς όπως στο google buzz.
Μα τι λέω? Δεν είναι φίλοι, είναι κύκλοι
Έχει άλλο κύκλο για φίλους, άλλο για γνωστούς, άλλο για απλή παρατήρηση του wall τους και άλλο
άρα επιβεβαιώνουμε facebook δεν είναι...

Κάνω μια ανάρτηση και κανονίζω ποιοι κύκλοι θα την δούνε ή αν θα την δούνε δημόσια όλοι.
Κάθε ποστ επιλογή, ενώ στο facebook επιλέγω ποιοι κύκλοι θα βλέπουν τις αναρτήσεις μου ... ή και οι ίδιοι έχουν την δυνατότητα να με κρύβουν.
Τελικά η google κάνει κάτι πιο έντιμο, αλλά πιο κουραστικό! Κάτι παρόμοιο είχε κάνει παλαιότερα και το friendfeed... αλλά το παρατήσαμε?  
Ή μάλλον αν όλα είναι δημόσια κάποια επιλεγμένα ποστ μπορείς να τα βάζεις για λίγους.
πχ στους φίλους από δουλειά, βάζεις ένα τεχνικό κείμενο αλλά προσέχεις να μην βάλεις φωτό από το caramel machiato στις 12 το πρωί!

Ασε που το google+ δεν το κόβουν οι server...ακόμη ! Άρα η google πρέπει να "χτυπησει" άμεσα στις παραγωγικές τάξεις της κοινωνίας!


Και γιατί να μην την έχω την σελίδα του G+ μες στο gmail, όπως γίνεται με το buzz και το οποίο πολύ με βολεύει αλλά δεν έχει κόσμο?

Γιατί να μην έχω το gmail μεσα στο google+?
τον reader?
Γιατί δεν κάνεις βρε Google το igoogle μιας μορφής facebook?
Γιατί πρέπει να έχει κενά η 16:9 οθόνη μου?

Το facebook δεν διαμορφώνεται πολύ από τους χρήστες.
Γιατί δεν προσπαθεί να διαμορφώνει ο καθένας το google+ όπως κάνεις στο twitter ή το plurk ή ακόμη και το gmail?
Αληθεια μιλώντας για Plurk, γιατί δεν έχει βρεθεί από κοτζάμ google μια επανάσταση ακόμη στον τρόπο παρουσίασης?
όπως το pinterest?
ή κάτι σε μορφή ipad, όπως η σελίδα των NYT?

Κάτι φρέσκο τέλος πάντων? ο σχεδιασμός του G+ δεν είναι φρέσκος... και δεν πρέπει να έχουν πολύ καλές σχέσεις me designers!

fan pages/groups?

Διαφημίσεις?

Καμπάνιες?

Διαγωνισμοί?

Events?

Ναι κάποια από αυτά είναι spam, αλλά οι "βαριοί" χρήστες από το κανάλι του facebook θα έχουν σύνδρομα έλλειψης των παραπάνω.. για να μην μιλήσουμε για τους yo mommy και yo daddy!

Και φυσικά ο κόσμος...θα έρθει και πότε?
Και μέχρι τότε θα μεταφέρουμε μέρος της κουβέντας που κάνουμε στο twitter αλλού? Αυτό θέλουμε? Άλλο καφενείο ή άλλη ποιότητα καφέ? Και θα την διατηρησουμε αυτή την ποιότητα καφέ ή θα θέλουμε όλοι και πάλι να δείχνουμε influential κάνοντας 100δες φίλους (και αφαιρώντας τους μετά, όπως twitter) μέχρι να έρθει και πάλι πρώτα σε μας η επόμενη πρόσκληση από την google ή το facebook?



το gmail μου άρεσε που φέρνει σταθερή μπάρα... ο αγώνας ετών τώρα δικαιώνεται απέναντι se web developer που δυσκολεύονται να αφήσουν τις κλασσικές φόρμες. Κάνει αλλαγές, βελτιώνεται, αλλά το νέο του template... άχαρο!
Δεν ειμαι designer, αλλά προς θεού μπορείς να καταλάβεις απο μακρια την διαφορά μιας δουλειάς που οι γραμματοσειρές και τα κενά και οι γραμμές έχουν συνδυαστεί αρμονικά από κάποιον ειδικό και όχι από κάποιο προγραμματιστή! [Αν και ξέρω προγραμματιστές που είναι αστέρια στον σχεδιασμό! ;)]

Το friendfeed μου έλειψε. 
Οι ωραίες συζητήσεις, η ενημέρωση από χιλιάδες χρήστες ταυτόχρονα και το μοίρασμα απίστευτου όγκου πληροφορίας. Αλλά ενώ ακόμη το χρησιμοποιώ, είναι άδειο από likes, από σχόλια...και έχοντας ήδη το facebook στην ζωή μου να μου τρώει χρόνο, πόσο χρόνο θα βρω να ασχολούμαι στο google+ αν δεν κάνει την διαφορά σε κάτι?

Είτε σε design είτε σε χρηστικότητα?
πχ... μπορείς να βρίσκεις εύκολα τα κείμενά σου? τα status σου ένα χρόνο πριν?
να επεξεργαστείς τις φωτογραφίες σου?
να αλλάξεις τρόπο που φαίνεται η σελίδα σου?
να γίνει δικό σου...κάποια στιγμή, να μπορείς να το σώσεις κάπου, πριν το εξαφανίσεις την ώρα που θα γίνεσαι ... υπουργός?
Πόσο θα πλήρωνες για τις online δραστηριότητες σου τον χρόνο? 

Θέλουμε νέο facebook?
ή μήπως θέλουμε κάτι νέο να ξεχάσουμε το facebook?


Κάτι influential, χωρίς διαφημίσεις, με όλα τα νέα, το οποίο να ανοίγουμε το πρωί και να το κλείνουμε το βράδυ? Κάτι σέξυ και εθιστικό, κάτι που να ρίχνει κυβερνήσεις ή μήπως απλά θέλουμε εκπαίδευση για τα social media και απλά δεν το ξέρουμε ακόμη;


Τελικά πολύ χρόνο έχασα με το να γράφω όλα αυτά, ενώ κανονικά τώρα θα έπρεπε να κολλάω παίζοντας με το Google+

Δεν υπάρχουν σχόλια: