1 Νοε 2009

El Greco

Σήμερα στις Κυριακάτικες Προσφορές (aka κυριακάτικες εφημερίδες) των περιπτέρων είχε το DVD της ταινίας El Greco μία εφημερίδα και ένα λεύκωμα με τους πίνακες του El Greco μια άλλη.

Και οι δυο εφημερίδες διαφημιστήκανε εξίσου όλη την προηγουμενη εβδομάδα.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι κατά τις 10:30 το πρωί που πήγα να αγοράσω και γω εφημερίδες, στο περίπτερο της γειτονιάς, τα φύλλα της εφημερίδας με το DVD είχαν κιόλας εξαντληθεί, ενώ τα φυλλα της εφημερίδας με το βιβλίο σχημάτιζαν δυο ντάνες 1 μέτρο ύψος η κάθε μία...


Θα μπορουσε κανείς να συμπεράνει ότι...

Τον νεοελγκρέκο δεν τον νοιάζει να γνωρίσει το έργο του Ελ Γκρέκο....
αλλά να γνωρίσει το πως ένας ελ γκρέκο έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο αιώνες πριν...
με άλλα λόγια αυτό καθεαυτό το success story ενος ομοεθνή τους,

όπως αυτό αποτυπώνεται σε μια ταινία διεθνους παραγωγής, με διάσημους Έλληνες ηθοποιούς...

Το λέει ξεκάθαρα και το logo της ταινίας....
"Εμείς οι Έλληνες αξίζουμε την ιστορία μας"

... μόνο ως ένα σενάριο, μια ομορφη εξιστόρηση με ίντριγκες, έρωτες, ηρωισμούς και όχι για να ανακαλύψουμε τον πραγματικό λόγο που η ιστορία μας διδάσκεται στον υπόλοιπο κοσμο ... για την αξία και τον ρόλο των έργων και των μνημείων των Ελλήνων για τον παγκόσμιο πολιτισμό ...

5 σχόλια:

Vassilis είπε...

ή αλλιώς Θέμος-Μάκης 1-0.
Εκτός από DVD είχε και τις φωτογραφίες της Υφυπουργού ...

KitsosMitsos είπε...

Θυμάμαι που ζυγίζαμε τις εφημερίδες παλιότερα. Από τη μία είχαμε την "καθαρή" εφημερίδα και από την άλλη τα διαφημιστικά, τα πρόσθετα και ό,τι άλλο. Η πλάστιγγα έγερνε συντριπτικά προς τα "άλλα".
Δεν το βρίσκω περίεργο πάντως αυτό που έκανε ο κόσμος. Ταινία αγόραζε με περιτύλιγμα εφημερίδες. Τα βιβλία θέλουν κόπο για το διάβασμα...
Καλημέρα

Kος Μηδενικός είπε...

Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια ανιστόρητη τελείως ταινία, που ξεχυλλίζει από μια πατριδολαγνεία του χειρίστου είδους.

Kassianos είπε...

Τα πρώτα χρόνια των προσφορών και για μικρό χρονικό διάστημα υπέπεσα κι εγώ στη συλλογή ταινιών DVD. Λίγο μετά διαπίστωσα πως η περιβόητη συλλογή μόνο χώρο έπιανε και... σκόνη. Σήμερα αγοράζω μόνο εφημερίδες & περιοδικά που έχουν κάποια πολύ "δυνατή" συλλογή (βιβλίων) με μεγάλο συνολικό κόστος, πχ Η ιστορία του Ελληνικού Έθνους του Παπαρηγόπουλου - κι αν είναι εφικτό, χωρίς το περιοδικό ή την εφημερίδα!
Σαν να κάνεις δόσεις με τον περιπτερά, ένα πράμα :)

Δεν είμαι αντίθετος στις προσφορές-συλλογές, ιδίως όταν έχουν σκοπό τη διάδοση της Τέχνης ή έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Τα DVD όμως 9 στις 10 περιπτώσεις δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες.

philos είπε...

Δεν ξέρω για ποια υφυπουργο μιλάς, αλλά ας είναι καλα η pdf έκδοση, οποτε μπαίνω και βλέπω γιατί μιλάς!
;D

Κίτσο, μα δεν μιλάμε καν για βιβλίο, αλλά για λεύκωμα... Σκέψου! Αν και απο ότι έμαθα εκανε 190.000 και έτσι το βιβλιο (μαζί με την ταινιουλα και το Αξιον εστι) και 300.000 το dvd!

Zero point, βλέπετε ευχάριστα, αλλα και εμένα μου φάνηκε ότι είναι ολίγον ανιστορητη απο τα λιγα που ξέρω... ;)

Kassianos, δεν διαφωνω, ότι απο το ολοτελα, καλη και η Παναγιώταινα, αλλά δεν παύουν αυτές οι προσφορές να δειχνουν το επιπεδο της κουλτουρας μας...
Και ένα άρθρο που βρηκα σήμερα ... πολύ σχετικο!!

http://www.klik.gr/magazine/18/πότε-θα-σκάσει-η-φούσκα-των-μμε-στην-ελλάδα